Dev yürekler

Basketbol sadece uzunların oyunu değil... Özellikle günümüzde kısa boylu oyuncuların gösterdiği performanslar büyük önem kazandı. Bunun örneklerine Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde de rastlıyoruz. Anadolu Efes'te Shane Larkin'in elde ettiği başarılar ortada. Fenerbahçe Beko'da Carsen Edwards'ın kritik şutları büyük bir faktör. Ligin en kısa boylu oyuncusu Jordon Crawford, Onvo Büyükçekmece'nin ivme yakalamasında başrolde. Sezon arasında Galatasaray NEF'e gelen Daron Russell ve Beşiktaş Emlakjet'e transfer olan Parker Jackson-Cartwright, takımlarında büyük sorumluluk sahibi...

Dev yürekler
18 Mart 2023 - 13:37 - Güncelleme: 18 Mart 2023 - 14:07
ÇOK FARKLI
SHANE LARKIN


"Son 5 sezondur Shane’i seyretmekten büyük keyif alıyorum. Özellikle savunmadaki başarısı beni çok eğlendiriyor. İnanılmaz çabuk ayakları ve elleriyle rakibini çok iyi okuyan parlak zekasına şahit olmak büyük keyif…"
 
BURÇİN BADEM

Tam beş sezondur süren bu birliktelik aslında her iki taraf için de hiç de kolay değildi. Bir tarafta başarılı olmak için yaratılmış; ama takıma montajı kolay olmayan bir yetenek, diğer tarafta ise uzun süredir büyük kupaya yaklaşamamış duygulara nispeten az yer veren kurumsal bir kulüp…
 
Anadolu Efes'in 2017-18 sezonunda Ergin Ataman’ı takımın başına getirmesiyle beraber özellikle EuroLeague’de kartlar yeniden dağıtıldı. Hedef kupaydı ve o kupaya ulaşacak en doğru kadro için önce dominant, skorer oyun kurucu lazımdı. NBA’de istediği gibi tutunamayıp 1 sezon önce Avrupa’ya gelmiş Shane Larkin, tam da Ergin Ataman’ın oyun tarzına uygun bir oyuncuydu.
 
Ancak Larkin, sezonun 22. haftasına kadar vasat bir performans sergilerken Ergin Ataman, zaman zaman ona olan memnuniyetsizliğini dile getirse de oyuncusunda sabretti. Larkin'e inandığını ve ona zaman vereceğini de belirtti. Meyvelerini ise normal sezonun son 10 maçı; ardından play-off’lar ve F4'te aldı. Shane artarda resitaller sundu. Son dört sezon Avrupa’nın en tepesindeki guard ikilisi olarak Micic’le beraber tarihe geçti.
 
Shane Larkin, Anadolu Efes formasıyla kendi adına da ayrı bir başarıya da imza attı. Basketbolculuk geçmişinde arka arkaya 5 sezon aynı takımın kadrosunda ilk kez yer aldı. Bundan önce 2 sezon bile onun için uzun bir süreydi. Bunun en önemli nedeni Shane’in, Obsessive-Compulsive Disorder (OCD) – [Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)] rahatsızlığına sahip olmasıydı. Toplumda hiç de azımsanmayacak orandaki bu hastalığa sahip olmak, özellikle takım sporları yapan kişilerin sürekliliğinde sorunlar yaşamasına sebep oluyor. Rafael Nadal gibi çok başarılı örnekler tabii ki var.
 
Basketbol gibi koçundan, yöneticisine her pozisyonun ayrı değerde tanımlanmasından kaynaklı birçok egonun zaman zaman savaştığı takım sporunda kendini kabul ettirmek çok zor…
 
Son 5 sezondur Shane’i seyretmekten büyük keyif alıyorum. Özellikle savunmadaki başarısı beni çok eğlendiriyor. İnanılmaz çabuk ayakları ve elleriyle rakibini çok iyi okuyan parlak zekasına şahit olmak büyük keyif… Öyle anlar oluyor ki topu, rakip takım kendi çemberinde gördüğünde kaybettiğini fark ediyor! Milli takım maçlarının EuroLeague ile kesişmesi, üstüne üstlük sakatlıklarının biri biterken birinin başlaması onu çok yıprattı. Bu sezon ritüellerini ıskalamasının onu rahatsız ettiği her hâlinden okunuyor.
 
Sezonun yarısını kaçırdı. Geri kalan 7 maçta göstereceği performans Anadolu Efes’in EuroLeague’de yeni bir tarih yazıp yazamayacağını belli edecek. Bu arada tabii ki Türkiye Ligi’nde de yeniden şampiyonluk kazanmak Anadolu Efes için EuroLeague olmazsa teselli ikramiyesi olacaktır.
 
Babası da tarihe geçti
Shane Larkin’in Babası Barry Larkin, “Shorstop” olarak bir sezonda 30 Home Run ve 30 Kale kazanımı yapan ilk baseball oyuncusu olarak tarihe geçmişti. Şu anda da Orta Doğu ve Güney Asya’da kurulan Baseball United Ligi'nin yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı...
 
OKB nedir?
İnsanların obsesyon adı verilen sürekli tekrar eden düşüncelere sahip olması ve bu düşüncenin kendisini rahatsız etmesinden ötürü, genellikle rahatlamak amacıyla ritüel veya kompulsiyon adı verilen, sürekli tekrar eden davranışlarda bulunmasıyla karakterize bir durumdur. Obsesif Kompulsif Bozukluğa (OKB) sahip hastalar, kontrol edemedikleri düşünceleri, korkuları veya imgeleri saplantı hâlinde yaşar. Bu durum hem kendileri hem de çevresindekiler için son derece rahatsız edici olabilir. Kişi, stresini hafifletmek için zorlayıcı eylemlerde bulunmaya başladıkça kendin zorlar. Takıntılı düşünceler veya dürtülerden kurtulmaya çalışsalar da bu durum bazen daha kötü sonuçlara neden olabilir.
 
SHANE LARKIN
Doğum tarihi: 2 Ekim 1992
Boy: 1.83 m
Pozisyon: Oyun kurucu
Ülkesi: ABD asıllı Türk

PROFESYONEL KARİYERİ
2013-14        Dallas Mavericks
2014              Texas Legends
2015-2015   New York Knicks
2015-2016   Brooklyn Nets
2016-2017    Saski Baskonia
2017-2018    Boston Celtics
2018-              Anadolu Efes
 

 
SIRA DIŞI
CARSEN EDWARDS

 
"Edwards, Fenerbahçe Beko’ya transfer olduğunda Avrupa basketbolunda büyük heyecan yaratmıştı. Sezona yavaş giren skorer oyuncu, son dönemde sergilediği performanslarla beklentilere yavaş yavaş cevap vermeye başladı."
 
LEVENT LEVENTCİ
 
Carsen Edwards... 12 Mart 1998 doğumlu olan 1.80’lik Birleşik Amerikalı skorer, özel bir fiziğe sahip. Vücudunun alt kısmı çok güçlü olan Edwards, adeta bir halterci izlenimi veriyor. Texas doğumlu oyuncunun bu denli güçlü olmasında çocukluk ve lise yıllarında Amerikan futbolu oynamasının da etkisi olduğu söylenebilir. Sert bir spor olan Amerikan futbolu sayesinde çok genç yaşta sertliğe karşı nasıl mücadele edeceğini kavradı Carsen Edwards.
 
Basketbol ile Amerikan futbolu arasında gidip gelen spor kariyerinde, hem annesinin hem de babasının büyük etkisi oldu. Annesi, lisede üçüncü sınıfa gelen ve iki spor arasında gidip gelen çocuğuna basketbola yönelmesini tavsiye etti. Babası ise lise döneminden önce şut konusunda sıkıntıları olan oğlunun bu konuda gelişim göstermesinde ısrarcı oldu.
 
Lisenin son yıllarında kararını basketboldan yana veren Edwards, kolej basketbolu kariyerine Purdue Üniversitesi’nde başladı ve üç sezonluk kolej basketbolu kariyerini orada geçirdi. Özellikle kolejdeki üçüncü sezonunda rakip çemberlere üçlük yağdırarak yaklaşık 25 sayı ortalama tutturdu yıldız skorer. 40 sayıyı geçtiği maçlar, oyuncunun ülke genelindeki popülerliğini arttırdı.
 
2019 NBA Draft’ında 33. sırada Sixers tarafından seçilen Carsen Edwards, takasla Boston Celtics’in yolunu tuttu. Las Vegas’ta düzenlenen NBA Yaz Ligi’nde Boston formasıyla yaklaşık 20 sayı ortalama yakalayan 1.80’lik skorer, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ancak NBA macerası, Edwards için iyi başlamadı. İddialı bir yapının içinde NBA kariyerine start veren Carsen Edwards, kolejde bulduğu özgürlüğü güçlü Boston kadrosunda elde edemedi.
 
NBA için fiziksel eksiklikleri bulunan Edwards, üç sezon boyunca NBA ile G-League arasında gidip geldi. G-League’de rahat rahat skor atabilen Carsen Edwards, düşük kalan üçlük yüzdesinin de etkisiyle NBA’de skorerliğini hiç gösteremedi. Maç başına yaklaşık 27 sayı ortalama yakalayan ABD'li, G-League’de 2021-2022 sezonunun en skorer oyuncusu oldu. Bu etkileyici sezonun sonlarında Detroit Pistons ile bir kez daha NBA fırsatı yakalayan Edwards, dört maçlık Pistons kariyerinde silik kaldı ve uzun süreli sözleşme alamadı.
 
Yaz döneminde NBA’den beklediği ilgiyi bulamayan Carsen Edwards, radikal bir kararla Avrupa’ya yelken açtı. Dimitris Itoudis önderliğinde yeniden yapılanma sürecini giren Fenerbahçe Beko; Wilbekin, Calathes, Bjelica gibi yıldız transferlerinin yanı sıra EuroLeague çatlağı olarak kadroya katılan Jonathan Motley ve Carsen Edwards transferleriyle de büyük heyecan yarattı.
 
Litvanya temelli basketbol sitesi Basketnews’un bazı EuroLeague Genel Menajerleri arasında yaptığı ankette Carsen Edwards, Alba Berlin’in genç yıldızı Gabriele Procida ile birlikte EL’nin en potansiyelli çaylağı olarak gösterildi.
 
Lokomotiv Kuban ile etkileyici bir sezonu geride bıraktıktan sonra Fenerbahçe Beko’ya imza atan Motley, Avrupa basketbolu tecrübesine sahip olmanın avantajıyla Ataşehir’e çabuk ısındı. Sezon başından beri takımın en önemli parçası olan Motley, THY EuroLeague’de sezonun en iyi oyuncuları arasında gösteriliyor. Ancak büyük beklentilerle kadroya katılan ve henüz Avrupa’daki ilk sezonunu geçiren Carsen Edwards için benzer şeyleri söylemek zor.
 
TÜBAD Turnuvası’nda Beşiktaş’a karşı müthiş bir performans sergileyen ve yağmur gibi üçlük sokan Edwards, resmi sezona yavaş girdi ve şut istikrarını yakalayamadı. Mücadeleci kısa, savunmadaki arzusu ve sürekli çembere atak etmesi sayesinde taraftarların sevgisini kazandı.
 
Dalgalı performanslarla sezonu geçiren Carsen Edwards, 2022’nin son döneminde takım sakatlıklarla boğuşurken eline geçen fırsatı iyi kullanamadı. 2023 yılına iyi bir başlangıç yapan Edwards, özellikle OAKA’da Panathinaikos’a karşı kazanılan maçta büyük faktör oldu. Özgüvenini artıran yıldız; Bahçeşehir Koleji, Asvel ve Alba Berlin maçlarında da öne çıkan oyuncular arasına girdi.
 
Fenerbahçe taraftarlarının ilk günden beri Shane Larkin’e benzettiği Carsen Edwards, Larkin’in ilk Anadolu Efes sezonunda yaptığı gibi sezonun ikinci yarısında vites yükseltebilir. Fenerbahçe Beko, THY EuroLeague’de zirveye yürümek için büyük beklentilerle kadrosuna kattığı Edwards’ın rolünü ve katkısını daha keskin hâle getirmeli…
 
CARSEN EDWARDS
Doğum tarihi: 12 Mart 1998
Boy: 1.80 m
Pozisyon: Oyun kurucu
Ülkesi: ABD

PROFESYONEL KARİYERİ
2019–2021    Boston Celtics
2019-2020    Maine Red Claws
2021-2022    Salt Lake City Stars
2022             Detroit Pistons
2022-             Fenerbahçe Beko
 
 
 
YETENEK
DARON RUSSELL

 
"Galatasaray NEF yeni Larkin olmasa da orta seviye EuroLeague takımlarında yer alabilecek bir oyuncuyu elinde tutuyor. Eğer aklını oyuna verirse ve savunma açıklarını kapamaya özen gösterirse çok farklı bir yeteneğin yükselişini hep beraber izleyeceğiz."

EGE TOROS
 
Rhode Island'daki üniversite yıllarından beri ham; ancak çok büyük bir yetenek olarak karşımıza çıkan Daron Russell hepimiz için izlemesi son derece zevkli ve sürprizler yapan bir oyuncu. İşte tam da bu yüzden Galatasaray NEF'in çiçeği burnunda oyuncusu Russell'dan bahsedeceğiz.
 
2017-2021 yılları arasında NCAA'de yer alan Rhode Island Rams forması giyen Darron Russell, ilk yıl dışında takımının en önemli ve en çok kullanan ismiydi. Üniversitenin son senesinde(2021-2022) ise Maryland Terrapins'te bolca süre buldu.
 
Russell, üniversitenin ilk senesinden itibaren özellikle hücum yetenekleriyle öne çıkan; ancak savunmada aklı bir karış havada olan bir oyuncuydu. Darron Russell'ın üniversite yıllarındaki oyununa dikkatli bir şekilde göz attığımızda, aslında gerçekten tam bir sokak basketbolcusu olduğunu görebiliyoruz...
 
Russell çok fazla perde üzerinden oynamayan bunun yerine genellikle karşısındaki savunmacıyı birebir de ekarte etmeye çalışan veya el üstü şut tercihleri yapan bir oyuncu.
 
Darron Russell'ın ikili oyunları oynamamasının bir diğer sebebinin de karar mekanizmasının zayıf olmasından kaynaklı koç tercihi olduğunu düşünüyorum. Bu bahsettiklerimize dayanarak volume shooter oyuncusu olduğunu görebiliyoruz. Özellikle momentumu aldığında gerçek bir EuroLeague basketbolcusu gibi oynayabiliyor. Savunmada ise 1.80 m.'lik boyunun getirdiği pırpır olma özelliğiyle birlikte çokça top çalabilse de özellikle üniversite yıllarında epey gelişmesi gereken bir isimdi.
 
NCAA yılları bittikten sonra ise 2022-2023 sezonu itibariyle ABA Ligi Mornar Par'a geldi ve hünerlerini Avrupa sahnesinde gösterme fırsatına erişti. O, Mornar'ın ana skoreri olarak karşımıza çıktı. Sezonun ilk yarısı itibariyle 28.1 sayı ve 7.1 asist ortalamalarıyla pek çok dikkat çekici performansı gözler önüne serdi. Bu istatistikler gerçekten olağanüstü gözükse de Russell, istatistiklerin gösterdiği kadar verimli bir oyuncu değil. 7.1 asist ortalamasına rağmen bu sene itibariyle de iyi bir pasör olduğunu söylemek pek mümkün değil.
 
Bu yıl Galatasaray NEF'in hem saha içi hem de saha dışı lideri olan Dee Bost sezon ortasında EuroLeague takımlarından Asvel'in yolunu tutunca sarı kırmızılılar kendine yeni bir kurtarıcı aradı.
 
Açıkçası ben Galatasaray'ın doğru bir karar verdiğini düşünüyorum; çünkü Russell, şu ana kadar ki kısa Galatasaray NEF kariyerinde gelişime açık bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Sarı kırmızılılara geldiğinden beri takım oyuncusu olmayı öğrenmeye başladı.
 
Aslında Pistiolis gibi Zeljko Obradovic ekolünden gelen bir antrenör için gerçekten tahammül edilmesi zor bir oyun stiline sahip olsa da Yunan koçun, Darron Russell'a güvenmeye çalıştığını rahatlıkla görebiliyoruz. Pistiolis, Russell'ı oyun kurucu rolü yerine bitirici olarak kullanarak hem takımın skor potansiyelini yukarı çıkartıyor hem de onun güçlü yönlerini göstermesine yardımcı oluyor.
 
Galatasaray NEF yeni Larkin olmasa da orta seviye EuroLeague takımlarında yer alabilecek bir oyuncuyu elinde tutuyor. Eğer aklını oyuna verirse ve savunma açıklarını kapamaya özen gösterirse çok farklı bir yeteneğin yükselişini hep beraber izleyeceğiz.
 
DARRON RUSSELL
Doğum tarihi:
6 Mayıs 1998
Boy: 1.80 m
Pozisyon: Oyun kurucu
Ülkesi: ABD

PROFESYONEL KARİYERİ
2022-2023   Mornar
2023-           Galatasaray NEF


 
YÜKÜ BÜYÜK
PARKER JACKSON-CARTWRIGHT


“Beşiktaş Emlakjet, ligdeki zor durumundan kurtulmak için sezon içinde önemli değişikliklere gitti. Bu anlamda en büyük ihtiyaç olan oyun kurucu pozisyonuna takviyeyi LDLC ASVEL’den Parker Jackson-Cartwright’ı alarak yaptı.”
 
BERTAN ERMAN
 
Bu sezon yeni bir sayfa açan ama; umduğunu bulamayan Beşiktaş Emlakjet, kritik maçlarda kayıplar yaşadı. Neticesi ise bir markanın, bir geleneğin son sırada olması…
 
Beşiktaş Emlakjet, Igor Milicic’in başantrenörlük görevine gelmesi ve birçok oyuncu takviyesiyle, deyim yerindeyse sezon içinde başlangıç noktasına geri döndü ve bir çıkış peşinde... Fakat istediğiniz yere geri dönüp başlayın, neticeleri silemiyorsunuz. Lakin Kara Kartallar için umutlar tükenmiş değil!
 
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde sonuncu olan siyah beyazlı ekip ile play-off potasının son 3 sırasındaki Darüşşafaka Lassa, Bahçeşehir Koleji ve Yukatel Merkezefendi Belediyespor ile aralarında 4 maçlık fark var. Bir galibiyet serisi ile Beşiktaş Emlakjet’in kendini play-off potasına atması için hiçbir engel yok. Sadece Milicic’in yenilenen kadroya sistemi oturtması ve çarkın işlemesi gerekiyor. Burada oyunu saha içinde yönlendirecek ismin de göstereceği performans çok ama çok
önemli…
 
İşte bu noktada Beşiktaş Emlakjet, THY EuroLeague ekiplerinden LDLC ASVEL forması giyen; ama Galatasaray NEF’in yıldızı Dee Bost’un alınmasıyla gözden çıkarılan Parker Jackson-Cartwright’ı kadrosuna kattı.
 
Kara Kartallar bu sezon başında Matt Coleman’dan bekleneni alamadı. Daha sonra oyun kurucu sıkıntısı patlak verdi ve takımda kısa forvet pozisyonundaki Okben Ulubay’a bu sorumluluk yüklendi. Bu da onun skorer özelliğini geriye çekti. Parker Jackson-Cartwright hamlesi, bu açıdan da Beşiktaş Emlakjet açısından bir önem arz ediyor.
 
Kendisini LDLC ASVEL forması ile Anadolu Efes karşısında canlı izleme fırsatı bulmuştum. Fransız ekibinde arka planda kalan bir oyuncuydu; ama lacivert beyazlılar karşısında, yaklaşık 14 dakikada 10 sayı ve 1 asistlik performans sergilemişti... Benim dikkatimi çeken özelliği, 1.80 metre boyu ile sahadaki en kısa kişi olmasına karşın korkusuzca içeriye giriyordu ve onun cesur bir basketbol anlayışı vardı. Aslında, geçmişinde, karakterinde, özünde mücadeleyi benimseyen Beşiktaş için uygun bir isim oldu.
 
Jackson-Cartwright, kazanılan Konya deplasmanında ve ucu ucuna kaybedilen Manisa ve Pınar Karşıyaka maçlarında, kritik anlarda sahneye çıkan, sorumluluk alan ismiydi. Bu 3 maçta da ortalama 33 dakika süre alan ve toplamda 51 sayı, 23 asist ve 14 ribaund kaydeden 27 yaşındaki oyun kurucu, Beşiktaş’in yükselişi durumunda dikkat çeken ismi olacak gibi duruyor.
 
Tabii ki günün sonunda ne olup olmayacağını zaman içinde göreceğiz; ama Kara Kartallar’da izlenip gözlenmesi gereken isimlerin başında Parker Jackson-Cartwright geliyor.
 
PARKER JACKSON-CATWRIGHT
Doğum tarihi: 12 Temmuz 1995
Boy: 1.80 m
Pozisyon: Oyun kurucu
Ülkesi: ABD

PROFESYONEL KARİYERİ
2019 Westchester Knicks (NBA G-League)
2019-2020 Cheshire Phoenix (Birleşik Krallık)
2020-2021 Saint-Quentin (Fransa 2 Ligi)
2021-2022 Telekom Baskets Bonn (Almanya)
2022-2023 LDLC ASVEL (Fransa)
2023-          Beşiktaş Emlakjet
 

 
SKORER
JORDON CRAWFORD

 
Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde daha önce HDI Sigorta Afyon Belediye formasını giyen ABD’li oyun kurucu Jordan Benjamin Crawford, sergilediği muazzam performansıyla takımının ligde kalmasındaki en önemli oyunculardan biri olmuştu. Afyon'u hücumda domine eden deneyimli oyuncu ülkemizdeki takım menajerlerinin de her zaman radarındaydı.
 
Afyon taraftarlarının gönlünde taht kuran Crawford, bu macerasından sonra kariyerine Fransa’da devam etti. Kısa süreli aranın ardından yıldız oyun kurucu tekrar ülkemize Büyükçekmece Basketbol formasıyla geri döndü. ABD'li oyuncu, 2021-22 sezonunda 27 maçta forma giyerek ve 17 sayı, 2.7 ribaund, 6.8 asist ortalamayla mücadele etti. Büyükçekmece Basketbol’un geçen sezon ligde kalmasında önemli faktörlerden biri olan Jordan Crawford, bu yıl da takımın skor yükünü taşımaya devam ediyor.
 
Türkiye Süper Ligi’nde harika oyunuyla göz kamaştıran ABD’li gard, üzerinde her zaman skorer oyuncu olmanın sorumluluğunu taşıyor. Skorer kimliğini sahaya yansıtarak hem takım arkadaşlarını iyi organize ediyor hem de bitirişleriyle kritik anlarda sahneye çıkabiliyor. Kritik zamanlarda sahneye çıkarak karar verici pozisyonlarını çok iyi değerlendiren oyun kurucu, bazen rakip takım antrenörlerinin sinirini bozabiliyor. Oyuna yön veren bir basketbolcu olarak çembere atak ediyor, skor opsiyonunun da olması Crawford’un en büyük avantajlarından biri diyebiliriz.
 
Günümüz basketbolunda fizikli, uzun oyuncu olmak avantaj gibi görülse de basketbol kısaların oyunudur. Oyuna yön veren, oyunu kuran ve takımını organize eden hep kısalar olmuştur… NBA tarihinin en kısa oyuncuları arasında Muggsy Bogues (1.60), Earl Boykins (1.65) gibi oyuncuları sıralayabiliriz. Şu an NBA’de böyle kısa oyuncuların tutunabildiğini söyleyebilmek pek mümkün değil…
 
1.68 m. boyu ile ligin en kısa oyuncusu olan Jordan Crawford, dezavantajlı durumunu avantaja çevirerek hızlı yön değiştirmeleriyle rakibini 1'e 1 oyunda eksiltebiliyor, çabuk ayaklarıyla savunma oyuncusunu ekarte ederek çembere rahatça gidebiliyor. Türkiye Ligi’nin yeni Iverson’ı olarak görülen Crawford inanılmaz saha görüşü ve skorer oyunuyla  taraftarların büyük sempatisini topluyor.
 
Son dönemde şut konusunda kendini daha çok geliştirerek yetenekleriyle sahada harikalar yaratıyor. Dribling üstü ve perde çıkışı süratli kat ederek şut tehdidi olması da büyük avantaj…
 
Savunmadaki çalışkanlığı, gayreti arkadaşlarına örnek oluyor ve takımını bir anda ateşleyebiliyor. Kariyerinin en verimli dönemlerini geçiren yıldız oyuncuyu, seneye daha farklı takımlarda görebiliriz. Tecrübe olarak ligimizin en iyi takımlarında oynayabilecek potansiyelde olan Jordan Crawford, her geçen sezon daha da olgunlaşıyor. Verdiği demeçlerde İstanbul’u sevdiğini ifade eden Crawford’u umarım uzun seneler Türkiye’de izleyebiliriz.
 
JORDON CRAWFORD
Doğum tarihi:
17 Temmuz 1990
Boy: 1.68 m.
Pozisyon: Oyun kurucu
Ülkesi: ABD

PROFESYONEL KARİYERİ
2014–2015    Mapfree Life
2015–2017    Westchester Knicks
2017                Canton Charge
2017               Aguilas Doradas de Durango
2017–2018     Memphis Hustle
2018                 MZT Skopje
2018–2019    MHP Riesen Ludwigsburg
2019–2020    Afyon Belediye
2020–2021    Elan Chalon
2021–            Büyükçekmece Basketbol

YORUMLAR

  • 0 Yorum