Değer | Nimet Çalışkan

"Emlak Konut bir kulüpten çok bir aile ortamına sahip... Kulübüm her yıl düzenlediği seçmelerle yetenekli genç sporcuları bünyesine kazandırıp eğitim bursu ve benzeri imkanları fazlasıyla karşılıyor. Bunun yanı sıra altyapıdan bazı sporcuların A takım kadrosunda yer almasını da sağlıyor."

Değer | Nimet Çalışkan
01 Ağustos 2021 - 14:20 - Güncelleme: 01 Ağustos 2021 - 15:18
GÜLŞAH AKKAYA
 
Herkesin eve kapanmasına neden olan Covid-19 virüsü hepimiz için çok zor bir süreci de beraberinde getirdi. Özellikle biz sporcular yoğun tempoda çalışmaya alışkın olduğumuz için mental açıdan kaygı duymamıza, bizlerin fiziksel açıdan ise ritim kaybetmemize neden oldu. Bu zorlu sürece rağmen Covid-19 tedbirleri kapsamında hazırlıklarımız kısa bir süre içinde başladı. Bu yıl ilk kez düzenlenen Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nde (BGL) kızlar kategorisinin maçları sebebi ile oldukça heyecanlı aynı zamanda da zor bir sezon yaşadık.
 
Emlak Konut Spor Kulübü olarak her sezon olduğu gibi bu sezon da şampiyonluk adına güzel mücadeleler verdik. Mücadelemiz şampiyonlukla sonuçlanmamış olsa bile; şahsi fikrim başta Yasemin Balkan Güneş, Burcu Güler ve Ozan Yıkılmaz olmak üzere hocalarımın ve takım arkadaşlarımın gereken mücadeleyi verdiği yönünde... Kendi performansım açısından da pandemi sürecine rağmen elimden gelenin en iyisini yaptığımı düşünüyorum.
 
Bu sezon Garanti BBVA BGL'de unutamadığım maç kesinlikle her dakikası yüksek tempoda geçen BOTAŞ karşılaşmasıydı. Son periyoda kadar BOTAŞ hatırı sayılır bir farkla öndeyken, yine de parkede büyük çekişme vardı. Son periyotta elimize geçen fırsatları doğru şekilde değerlendirmeyi başarıp, önce farkı azalttık. Son saniyelere geldiğimizdeyse kazanmamızı sağlayan basketi attık. Başladığından beri geriden geldiğimiz maçın son dakikalarda; hatta saniyelerde bize galibiyeti getirmesi, bu sezonun unutulmaz
maçı olmasına sebep oldu.
 
Kısa vadede çalışmalarımdan bahsetmem gerekirse... Önce kulübümüz Emlak Konut'un A takımında süre almak ve gelecek sezon Garanti BBVA BGL'de şampiyon olmak istiyorum. Uzun vadede ise A Milli Takım'da forma giyip ülkemi temsil etmeyi hedefliyorum.
 
EuroLeague’de süre alan Sonja Vasic’i kendime yakın buluyor ve oyuna bakış açısını beğeniyorum, ayrıca Cecilia Zandalasini’nin soğukkanlılığını ve formu da beni etkiliyor.
 
Emlak Konut bir kulüpten çok bir aile ortamına sahip... Kulübüm her yıl düzenlediği seçmelerle yetenekli genç sporcuları bünyesine kazandırıp eğitim bursu ve benzeri imkanları fazlasıyla karşılıyor. Bunun yanı sıra altyapıdan bazı sporcuların A takım kadrosunda yer almasını sağlıyor. Tüm bunlar kulübümüzün altyapı ve kadın basketboluna verdiği değeri gösteriyor.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koçlar?

- Ergin Ataman ve Sarunas Jasikevicius
- En beğendiğin oyuncular?
- Sonja Vasic, Luka Doncic
- En iyi ilk 5'in?
- Lebron James, Kyrie İrving, Giannis Antetokounmpo, Nikola Jokic, Stephen Curry
- En zorlu deplasman?
- Botaş
- Tek kelime ile Emlak Konut...
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları