Daha özgüvenli| Ahmet Safa Yılmaz

“Garanti BBVA BGL’de iyi oynadıkça A takım antrenmanlarına daha özgüvenli bir şekilde gidiyorsun. Bu ligde elde ettiğim tecrübeler olmasa A takımda bulduğum süreleri daha kötü değerlendirebilirdim. O yüzden BGL’nin A takıma olan etkisi yadsınamaz.”

Daha özgüvenli| Ahmet Safa Yılmaz
01 Ağustos 2021 - 14:29 - Güncelleme: 01 Ağustos 2021 - 14:36
Bu sezon Garanti BBVA BGL’de bizden beklentiler fazlaydı, biz de kendimize güveniyorduk. Ancak pandemiden dolayı antrenmanların zaman zaman sekteye uğraması yüzünden ilk bubble’a iyi hazırlanamadık. Bunun yanında ben de dahil neredeyse tüm takım arkadaşlarım bir senedir maç yapamamıştı. Tüm bunlar birleşince ilk bubble istediğimiz gibi geçmedi ve yalnızca Beşiktaş’ı yenebildik.
 
İlk maç TED Ankara Kolejliler’e mağlup olmak bizim işimizi zora soktu; çünkü ilk dörde girmesini beklediğimiz bir takımdı ve onların üstüne çıkmak istiyorduk. Zaten tüm sezon yalnızca gruptan çıkan ilk dört takıma kaybettik, ki Gaziantep hariç bu maçlar da hep küçük farklarla elimizden kaçtı. Ben şahsen finale çıkabileceğimizi düşünüyordum ancak ilk aşamada elendik. Bu bizim için elbette hayal kırıklığıydı. Tufan [Sabah] Hoca başta olmak üzere tüm antrenörlerimiz elinden geleni yaptı fakat olmadı.
 
Kendi performansım hakkında konuşacak olursam da; ilk bubble’a ben de sakatlığımdan ötürü biraz geç hazırlanmaya başladım ve istediklerimi sahaya yansıtmakta zorlandım. Ancak ilk bubble’dan döndükten sonra takım olarak çok hırslandık ve daha iyi çalışma imkanı bulduk. Ben de iki ve üçüncü bubble’larda seviyemi üç dört kat yükselttim ve BGL için istenen seviyeyi yakaladım.
 
Garanti BBVA BGL, Türkiye’de altyapıda kendinizi gösterebileceğiniz en iyi lig. U18’de de oynadım; ancak orada ne kadar iyi olursanız olun BGL kadar göz önünde olamıyorsunuz. O yüzden altyapıdan A takıma çıkmak istiyorsanız Garanti BBVA BGL’de kendinizi kanıtlamanız şart. Ben de BGL’deki ilk senemde kontenjan oyuncusu olarak oynadım.
 
Sakatlıklarımdan dolayı kendimi biraz geç gösterdim ancak sonunda BGL’de istediklerimi yaparak kendimi Bahçeşehir Koleji’ne gösterdim. O yüzden Garanti BBVA BGL, benim kariyerim için çok değerli. Ligin en önemli artılarından biri profesyonel takımlar gibi deplasmanlara gidiliyor oluşu. Profesyonellikten önce bizim gibi genç oyuncular için önemli bir tecrübe oluyor. Umarım uzun yıllar devam eder.
 
Bu sene Garanti BBVA BGL’de maçlar ne yazık ki seyircisiz oynandı. Bunu da bir kenara bırakırsak, maçları oynadığımız Bolu’da soyunma odalarına girmek bile yasaktı. Bu anlamda epey tatsız bir sezon oldu.
 
Taraftarlar önünde oynamak bu işin en güzel tadı. Ben özellikle deplasman seyircisi önünde oynamayı seviyorum. Tabii ki seyircisiz salonda oynamayı daha çok seven oyuncular da var ancak ben onları özlediğimi söyleyebilirim. Buna karşın pandemi şartları altında bu maçları oynayabildiğimiz için mutluyum.
 
Bu sezon Reyer Venezia maçında ilk profesyonel dakikalarımı aldım. Antrenörüm Erhan (Ernak) Hoca çağırdığında çok heyecanlandım. Oyuna girdikten sonra elimden geleni yaptım ve ilk sayılarımı da atmış oldum. Birkaç sene öncesine kadar hayalini bile kuramadığım bir şeyi gerçekleştirdiğim için gerçekten çok mutlu oldum. Ondan sonra ING BSL’de de birkaç maçta gelen fırsatları elimden geldiğince değerlendirmeye çalıştım. Özellikle ligin son haftasında Covid-19 vakaları ve sakatlıklar yüzünden Petkim’e karşı sahaya yedi kişi çıkmak zorunda kaldık. O maçta aldığım 17 dakikada umarım güzel bir
izlenim bırakmışımdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum