Can Maxim Mutaf | Çıkış

"Bu sene Bahçeşehir Koleji'ne transfer olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Burası daha büyük hedefleri olan Avrupa kupasında mücadele eden bir kulüp. İki yıl önce FIBA Europe Cup'ı kazandılar. Bu sene de yine o aynı başarıyı yakalamak istiyoruz."

Can Maxim Mutaf | Çıkış
25 Ekim 2023 - 15:58
ECE ERGEZ

Geçen sezon ONVO Büyükçekmece ile farklı ve güzel deneyim yaşadım. Tüm takım olarak sezona çok kötü başlasak da birlikte iyi oynayıp karakter koyarak işleri bambaşka bir noktaya getirdik. ONVO Büyükçekmece olarak Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ni de iyi bir yerde bitirdiğimizi düşünüyorum. Geride bıraktığımız sene benim için oynayarak sorumluluk aldığım önemli ve güzel bir sezon oldu. Her anlamda güzel bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. Basketbol oynamaktan gerçekten çok büyük keyif aldığım bir seneydi...

Bu sene Bahçeşehir Koleji'ne transfer oldum. Burası daha büyük hedefleri olan Avrupa kupasında mücadele eden bir kulüp. Avrupa şampiyonluğu yaşadılar... İki yıl önce FIBA Europe Cup'ı kazandılar. Bu sene de yine o aynı başarıyı yakalamak istiyoruz. İnşallah hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz ve tekrar Avrupa'da kupayı tekrar kaldırdığımız bir sezon olur.

Fenerbahçe gibi önemli bir kulübün altyapısında yetişmemin benim açımdan katkısı elbette çok fazlaydı. Birlikte çalışma fırsatı yakaladığım değerli antrenörlerimizin de kariyerimdeki katkısı yadsınamaz. Aynı zamanda erken yaşta A takıma yükselmemin de hem profesyonellik anlamında hem de çalışma konusunda bana katkısı çok oldu. Bu kadar hızlı yol almak benim için gerçekten çok değerli bir tecrübeydi.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde çok değerli takımların birçoğunda forma şansı bulabildim. Bunun için insanın belli bir seviyede sporcu olması, onun için de bir yeteneği olması gerekiyor. Ama bununla da bitmiyor... Bana sorarsanız ben bu kadar iyi seviyede takımlarda forma şansı bulabilmemi üç şeye borçlu olduğumu düşünüyorum. Birincisi çok çalışmak, ikincisi kendine iyi bakmak, iyi profesyonel olmak. Üçüncüsü de saha içinde ve saha dışında sosyal olarak her zaman kendimi geliştirip üstüne koymaya çalışmak.

Kardeşim David Mutaf da bu sene Süper Lig'de Bursaspor İNFO Yatırım forması giyecek. Birbirimize karşı oynayacağımız için ikimiz de çok heyecanlıyız. Zaten bunu kendi aramızda sürekli konuşuyoruz. Şakalaşıyoruz. Farklı bir deneyim olacak o mücadeleyi merakla bekliyoruz. Umarım karşılıklı oynayacağımız maçta David iyi oynar ama kazanan taraf biz oluruz... (Gülerek)

Öncelikle böyle bir aileye sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Tabii ki David henüz yolun çok başında umarım hayal ettiği ve hedeflediği şeylere ulaşır. Ben de elimden geldiğince ona yardımcı olmaya, destek olmaya çalışıyorum. Böyle bir abi - kardeş ilişkimiz olduğu için de çok mutlu ve şanslıyız. Ben onun başardıklarıyla gurur duyuyorum. Sadece ona iyi bir abi değil aynı zamanda iyi bir arkadaş, iyi bir örnek olmaya çalışıyorum ve bundan çok keyif alıyorum.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon umarım herkes için sağlıklı ve başarılı olarak geçer. Geçen sene yakaladığım formu ve çıkışı devam ettirip üstüne koymak istiyorum. Takıma saha içinde katkı verip hedeflerimize ulaşırken, takım arkadaşlarıma yardımcı olmayı amaçlıyorum. Saha içinde iyi çalışan, katkı veren; sahada dışında iyi örnek olup iyi bir profesyonel olmak istiyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum