Kartal Özmızrak | Hedef yine Avrupa'da kupa

"Bahçeşehir Koleji olarak hedeflerimiz yüksek… Bu sezon yine 2 yıl önce Avrupa’da şampiyon olduğumuz hedef ile yola çıkıyoruz. Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde ise ilk 6 sırada yer alarak play-off oynayıp ligi en iyi sırada tamamlamayı istiyoruz. Umarım hedeflerimize sezon sonunda ulaşmış oluruz."

Kartal Özmızrak | Hedef yine Avrupa'da kupa
25 Ekim 2023 - 15:40
HÜSEYİN DEMİR
 
Sağlık durumum daha iyi durumda… Kulübün doktorları, fizyoterapistleri ve kondisyonerleri eşliğinde çalışmalarımız, antrenmanlarımız devam ediyor. Sezona en iyi şekilde hazırlanarak fiziksel tedavi sürecim sona erdiğinde parkelere sağlıklı bir şekilde dönmek istiyorum. Şu an sezonda birkaç maça çıkamayacağım, hazır olduğumda tekrardan sahalara iyi bir şekilde döneceğim…
 
Bahçeşehir Koleji olarak hedeflerimiz yüksek… Bu sezon yine 2 yıl önce Avrupa’da şampiyon olduğumuz hedef ile yola çıkıyoruz. Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde ise ilk 6 sırada yer alarak play-off oynayıp ligi en iyi sırada tamamlamak istiyoruz. Umarım hedeflerimize sezon sonunda ulaşmış oluruz. 
 
Geçen sene çok ciddi sakatlıklarımız oldu, iyi başladığımız sezonu maalesef kötü bitirdik. Erhan Abi'nin (Ernak) ayrılmasından sonra takımın başına Sinan Atalay geldi. Kendisi çok çalışkan, disiplinli ve başarılı bir antrenör olarak oyuncularla iletişimini çok iyi kuruyor. Hedeflerimize hep beraber takım olarak ulaşacağız…
 
Maalesef Türk basketbolu son dönemlerde oyuncu ve oyun kurucu yetiştiremiyor. Altyapıda çok yetenekli basketbolcularımız var, yetenekli oyuncular A takıma çıktığında çok geride kalıyor. Altyapıdan A takıma geçiş sürecinde basketbolcular zorluklarla karşılaşıyor. Türk basketbolunda yaşanan sorunları sadece yabancı kuralı, antrenörlerin ve yöneticilerin tutumları olarak eleştirmemek gerekiyor, tablonun bütününe bakmalıyız.. 
 
Şu an nasıl kadın voleybol takımımız bizleri gururlandırıyorsa yaklaşık 10 yıllık bir süreçte bizim de basketbolu daha ileri seviyelere taşımamız için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Altyapıdan yetişen gençlerimizin çok yetenekli, iyi niyetli olduğunu gözlemliyorum. Açıkçası milli takımımızdan önümüzdeki dönemlerde önemli başarılar bekliyorum, umarım milli takımımız tekrar özlenen günlerine kavuşur.

Spor kulübü için en önemli şeyin altyapı olduğunu düşünüyorum. Bir kulübün altyapısının başarılı olması demek o kulübün köklerinin, geleceğinin başarılı olması demektir. Altyapı; sabır, emek, özveri, yatırım, proje, vizyon işidir. Bahçeşehir Koleji, U16 ve U18 yaş kategorilerinde şampiyon olarak altyapıları domine etti. A takım oyuncuları olarak altyapıdan gelen başarılarla mutlu ve gururlu olduk. Bahçeşehir ailesi olarak altyapımızın daha üst seviyelere geleceğini öngörüyorum. 
 
Altyapımızın başında Ali Umur Uç ile Alpaslan Aydın birlikte güzel işlere imza atıyor. Bir eğitim kurumunun altyapıdan iyi oyuncular yetiştirerek Türk basketboluna, milli takıma değer katması çok önemli… Altyapının bu kadar iyi olması beni ayrıca mutlu ediyor. Onların bizle zaman geçirmesi, bizlerden bir şeyler öğrenmesi hoşuma gidiyor. Bahçeşehir, yeni kurulan bir kulüp olmasına rağmen altyapıda kısa sürede büyük başarılara imza atarak Galatasaray, Efes gibi takımlara karşı iyi mücadele etti.
 
Bu sezon takım kaptanı olarak devam eden deneyimli ve tecrübeli basketbolcu Hadi Özdemir Abimiz hem takıma örnek oluyor hem de genç oyuncuların gelişiminde önemli pay sahibi oluyor. Takımın enerji kaynağı olan Hadi Özdemir Bahçeşehir Koleji ile 6. yılını dolduruyor. 39 yaşında olmasına rağmen basketboluyla ve davranışlarıyla gençlere yol gösteriyor.
 
Şu an 28 yaşındayım, 2011 yılında Beşiktaş’ta Carlos Arroyo’nun da yer aldığı kadroda kariyerimin en güzel yıllarını yaşamıştım. Belirli dönemlerde inişlerim ve çıkışlarım oldu. Basketbol hayatımın en olgun dönemlerindeyim… Kariyerimdeki inişlerden sonra tekrardan çıkışa geçebildim. Bu seneki hedefim tekrar aynı şekilde sahada güçlü bir performans göstererek takımımı üst seviyelere taşımak… Kariyerimde birçok başarı kazandım. Gelecek nesillere örnek olmak istiyorum. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum