Özgün Önver | Yeni rota

"Bursaspor büyük bir camia ve bu büyüklüğü bilerek buraya gelmek istedim. Takım olarak her zaman bu büyüklüğü ve gücü arkamızda hissederek mücadele etmek istiyoruz. Taraftarımızı ve Bursa şehrini hep en büyük itici gücümüz olarak görüyoruz."

Özgün Önver | Yeni rota
25 Ekim 2023 - 16:23 - Güncelleme: 25 Ekim 2023 - 16:26
ECE ERGEZ

Bursaspor İNFO Yatırım'a geliş hikayem Sezer (Sezgin) Başkan'la yaptığımız görüşme sonucunda başladı. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Erkek Ligleri Direktörlüğü görevini üstlendiğim dönemde son olarak TBL'deki finaller ile sezon tamamlandıktan sonra Sezer Başkan ile buluşup konuştuk. Bu konuşmanın ardında bazı şeyler netleşti. Gelen teklif sonrasında ise bir cevap vermeden önce TBF Başkanımız Hidayet Türkoğlu ve başkanvekilimiz Ömer Onan ile konuşup Bursaspor'a gitme konusunda izinlerini istedim.

Bursaspor'un camia kulübü oluşu, çok büyük taraftar desteğinin olması ayrıca Bursa şehrinin basketbolu iyi bilmesi ve çok sevmesi kararımda çok etkili oldu. Bursaspor büyük bir camia ve bu büyüklüğü bilerek buraya gelmek istedim. Takım olarak her zaman bu büyüklüğü ve gücü arkamızda hissederek mücadele etmek istiyoruz. Taraftarımızı ve Bursa şehrini hep en büyük itici gücümüz olarak görüyoruz.

Hem federasyon hem kulüp tarafında çalışmış biri olarak iki tarafın da dinamiklerinin çok farklı olduğunu söyleyebilirim. Kulüp tarafında kazanma, kaybetme olgusu ve bunun gidişata yansımaları çok fazla oluyor. Federasyon tarafında ise daha stabil ama bir o kadarda hata yapmadan işleyişin ilerlemesini sağlamak gerekiyor. Bunun verdiği stres elbette oluyor. Takım tarafında da kazanıp kaybetmenin verdiği duygu oluyor. iki tarafta aldığım keyifler farklı ama kulüp tarafında oyunculuktan gelen kazanma ya da kaybetme duygusu biraz daha heyecanlı diyebilirim.

Bursaspor, basketbolda son 4 yıldır inanılmaz güzel işlere imza attı. EuroCup'ta final oynadı, kulüp tarihinde inanılmaz bir başarı yakalandı. Bu sezon yeni bir yapılanma içerisine girdik. Yeni sponsorumuz İNFO Yatırım'la birlikte taraftarı heyecanlandıracak bir basketbol ortaya koymak istiyoruz. Bunun içinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Taraftarımız şunu bilsin ki yeni sezonda maç kaybetsek bile formasını sonuna kadar terleten sahada mücadeleyi 1 an bile bırakmayan bir takım izlettirmek en büyük hedefimiz. Koçumuz Jure Zdovc ile oyuncularımıza bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz.

Bu sezon ana sponsorun sezon başında değişmesi ile birlikte yeniden bir yapılanma oldu. Başkanımız Sezer Sezgin beni ilk aradığında yeni sezon planlaması ve takım bütçesi hakkında görüştük. Burada başarılı olacağımı düşündüğüm için başkanımız Sezer Sezgin'in teklifini hemen kabul ettim. İki hafta içerisinde başkanımız isim sponsorumuz İNFO Yatırım ile anlaşıldı ve ardından başanterömüz olarak Avrupa basketbolunun yakından tanıdığı EuroLeague'de önemli işlere imza atan Zdovc ile anlaştık.

Koçumuz ile anlaştıktan sonra bir hafta içerisinde hem yerli hem yabancı transferlerimizi bitirerek kısa sürede büyük yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Bütçemize göre yeni sezonda taraftarı heyecanlandıracak bir kadro oluşturduk. Taraftarımızın da desteğiyle bu sezon güzel galibiyetlere imza atacağımızı düşünüyorum. FIBA Şampiyonlar Ligi'nde de ilk hedefimiz gruptan çıkmak. Bunun içinde var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Benim Bursaspor İNFO Yatırım'da en büyük hedeflerimden bir tanesi özellikle sportif başarı yakalamak... Sonrasında ise Bursa'dan yetişen altyapımızdan gelen oyuncuları Süper Lig'de EuroLeague'de ve NBA de oynarken görmek diyebilirim. Çok severek okuduğum ve takip ettiğim dergide konuk olmaktan çok mutluyum. Sizlere çok teşekkür ederim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum