Bu büyük şansı değerlendirmesi lazım

"Basketbol Gençler Ligi'nde oynanan basketbolun, bazı takımlar dışında yeterli seviyede olduğunu düşünmüyorum. Oyuncuların A takıma çıktıklarında nelerle karşılaşacağını bu ligde öğrenmeleri lazım..."

 Bu büyük şansı değerlendirmesi lazım
09 Ocak 2019 - 17:51 - Güncelleme: 15 Ocak 2019 - 09:40

Tutku AÇIK
Galatasaray A Takımı Yardımcı, BGL Başantrenörü 


 
BGL'NİN İLK YILINA DAİR
Geçen yıl Basketbol Gençler Ligi'nde sadece Final Four maçlarını izleyebildim. Sinan Erdem'deki organizasyonda takımlar genel anlamda doğru ve kendileri için faydalı bir basketbol oynuyordu. Gençler, A takımda karşılaşabilecekleri tarzda bir basketbol oynuyordu, yani bu onların gelişimi için önemli bir tecrübe oldu. Final Four'daki seviyeyi oldukça beğendiğimi söylemeliyim. O seviye gerçekten iyiydi. 
 
BU SEZON BGL DEĞERLENDİRMESİ
Bu sezona gelirsek, bu benim ilk yılım. Bu yaş gruplarında kontenjanlar büyük fark yaratıyor. Gençler gerek kuvvet, gerekse basketbol olarak ne seviyede derseniz; bence yeterli seviyede değiller. Yeterli seviyede olan ve doğru basketbol oynayan takımlar yok mu? Var. Tüm takımlar yeterli bir seviyede mi diye sorarsınız, yanıtım hayır olur. Ligde A takımda oynamaya dayalı, gençlerin gelişimine açık bir basketbol oynanması gerektiğini düşünüyorum. Bu oyuncular A takıma çıktıklarında nelerle karşılaşacağını, bu ligde öğrenmeli... 
 
GALATASARAYLI OYUNCULARIN PERFORMANSI...

Gençlere söylediğim için burada da tekrar etmekte sakınca görmüyorum. Ben gençlerimizi eksik gördüm... Şöyle eksik gördüm, 16-17-18 yaşındaki gençlerin artık kapasite olarak A takımda oynuyor gibi olmaları ya da A takım oyuncularına yakın olmaları lazım. Önlerinde bu yaşlarda A takıma çıkan bir sürü örnek var. Bu gençlerin hedeflerini erkenden koyup, oyun bilgilerini, basketbol tekniklerini, sahada neler yapıp, yapamayacaklarını öğrenmeleri lazım. Ben çok büyük eksiklikler gördüm... 

Hem Galatasaray A Takımı, hem de BGL takımında görev aldığım için aslına bakarsanız BGL takımına çok da fazla zaman ayıramıyorum... Ama hocalarla sürekli iletişim halindeyiz. Yazdan bu yana kadar bir gelişim kaydettiğimizi düşünüyorum. Bu sahadaki galibiyetlere yansıyor mu? Bazen çok iyi olumlu tepki veriyorlar, bazen ise maalesef eski alışkanlıklarına geri dönüyorlar. Açıkçası bizim takımımızdaki gençlerin teknik olarak eksikleri olduğunu düşünsem de; bu kapanmayacak bir eksik değil. 

Elimizden geldiğince tecrübemizle gençlerimize yardım etmeye, onların eksikliklerini gidermesine yardımcı olmaya çalışıyorum. Artık sonrası biraz da çocukların elinde... Okuldan, sosyal hayatlarından basketbola zaman ayırmaları ve kendilerini geliştirmeleri gerekir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları