Gaziantepli oyuncuların gelişimi sevindirici

"Geldiğim ilk günden itibaren BGL takımımda bulunan Gaziantepli oyuncularımın gelişimleri beni çok mutlu etti. Biz bir kulüpten ziyade bu bir buçuk yıllık süreçte bir aile olduk."

 Gaziantepli oyuncuların gelişimi sevindirici
09 Ocak 2019 - 17:56 - Güncelleme: 23 Ocak 2019 - 09:39
Mahir Bayrak
Gaziantep Basketbol BGL Başantrenörü
 


BGL'NİN İLK YILINA DAİR

Geçen yıl ilk defa düzenlenen Basketbol Gençler Ligi (BGL) Türk basketbolu açısından hem genç oyuncuların, hem de genç antrenörlerin çok büyük tecrübe kazanacağı çok güzel ve kaliteli bir organızasyon haline geldi. Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) bu imkanı yarattıkları için çok teşekkür ediyorum. İleride inşallah Türk basketbolu bunun meyvelerini alır. Biz Gaziantep Basketbol olarak hem şehirde, hem de kulüp bazında artılarını çok fazla görmeye başladık. 
Gaziantep şehri altyapı organizasyonu inşa edebilmek için çok yüksek pontansiyele sahip. BGL'nin oluşumu ile birlikte oyuncuların hedefleri ve hayalleri biraz daha büyüdü ve Gaziantep Basketbol altyapısına katılım daha da fazlalaştı, bunu da yazın yapılan rekor seçmelerde gördük 350 kişi seçmelerimize katıldı ve bu bizi çok mutlu etti.


BU SEZON BGL DEĞERLENDİRMESİ

Basketbol Gençler Ligi geçen seneye nazaran bu sezon daha amacına uygun bir lig haline gelmeye başladı. Maç kazanmaktan ziyade oyuncuların gelişimi hedef alınarak bir basketbol kültürü gelişmeye başladı. Biz BGL antrenörleri olarak hedefimizin oyuncu yetiştirme odaklı olması gerekiyor.

GAZİANTEPLİ OYUNCULARIN PERFORMANSI

Bir buçuk yıllık süreçte oyuncularımız ve altyapımız büyük bir gelişme içerisinde ilk geldiğim günden itibaren bizi çok zorlu bir süreçin beklediğinin farkındaydım; ama bu süreçte benimle birlikte bu yola çıkan arkadaşlarım Faruk Kökmen, Okan Altınbaş, Mazlum ilbaş, Gökhan Övünç, Emre Akay, Mehmet Ali Mizmizlioğlu, Murat Çakmak, ŞıhMehmet Bozkurt, Mehmet Ali Kaya bu zorlukları kolaylaştırmaya yardımcı oldu. Gece, gündüz demeden çözüm odaklı çalışarak bu günlere geldik. 
 
Geldiğim ilk günden itibaren BGL takımımda bulunan Gaziantepli oyuncularımın gelişimleri beni çok mutlu etti. Ayrıca dışardan transfer ettiğimiz oyuncularımız da bu zamana kadar gösterdikleri gelişimle, bulunduğumuz noktanın bir tesadüf olmadığını göstermiştir. Şu anda Gaziantep Basketbol olarak hedefimizden sapmadan oyuncu yetiştirme odaklı çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreçte altyapımıza her zaman destek veren A takım genel menajeri Boray Dai A takım baş antrenörü Nenad Markovic, yardımcıları Erden Eryüz , Okan kılıç ve Savaş Kaynak'a teşekkür ediyorum. Her zaman bilgi birikimlerini bizimle paylaşıyorlar ve bize yardımcı oluyor. Biz bir kulüpten ziyade bu bir buçuk yıllık süreçte bir aile olduk.

YORUMLAR

  • 0 Yorum