BGL'de Final Grubu için kıran kırana

A Grubu'nda Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko'nun liderlik mücadelesi verdiği Basketbol Gençler Ligi'nde B Grubu'nda ise Banvit namağlup devam ediyor.

09 Ocak 2019 - 17:43 - Güncelleme: 13 Ocak 2019 - 09:41



RİBAUND

Basketbol Gençler Ligi tüm heyecanıyla devam ediyor... A Grubu ile başlayalım... Yoluna yenilgisiz devam eden Anadolu Efes ve takipçisi Fenerbahçe liderlik mücadelesine devam ediyor. Tofaş'ın da biletini kaptığı Final Grubu için, Gelişim Koleji ve Türk Telekom büyük avantaj sahibi. Final Grubu’na son bileti almak için Tarsus Amerikan Koleji ve Galatasaray kıran kırana mücadele veriyor. Bu iki takımın birbirleriyle oynayacağı maç, Final Grubu yolunda belirleyici rol oynayacak. 

Lige davet alarak katılan Tarsus ekibi ligdeki ilk senesinde organizasyona renk katarken, BGL'nin yeni takımlarından Afyonkarahisar Belediyesi galibiyetle tanıştı. Afyon temsilcisi İstanbul deplasmanından Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol'u yenerek 11 haftada ilk galibiyetini aldı.B Grubu’nda ise Banvit Basketbol açık ara liderliğini koruyor. Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Basketbol takımları ise Final Grubu’da katılırken, ikincilik mücadelesi veriyor. Final Grubu yolunda inanılmaz bir mücadele var...

TED Ankara Kolejliler, Beşiktaş, Gaziantep Basketbol, Bahçeşehir Koleji ve İstanbul BBSK takımları ilk altıya girmek için yarışıyor. Ankara temsilcisi TED rakiplerine göre daha avantajlı bir konumda... Beşiktaş, Gaziantep Basketbol, İstanbul BBSK ve Bahçeşehir Koleji'nin aralarında oynayacağı maçlar, beşinci ve altıncık için belirleyici olacak. B Grubu’nun son sırasında yer alan Selçuklu Basketbol takımı 13 hafta itibariyle henüz galibiyetle tanışamadı.
 
ZİRVEDEKİLER
Sayı Kralı: Burak Gözeneli / Anadolu Efes 24.6. ort
Asist Kralı: Ömer Can İlyasoğlu / Anadolu Efes 10.1 ort
Ribaund Kralı: Alperen Şengün / Banvit 13 ort.
Top Çalma: Burak Gözeneli / Anadolu Efes 2.9 ort.
Blok: Sadık Emir Kabaca / Banvit 2.5 ort

 
AYIN ÖNE ÇIKANLARI
Burak Gözeneli - Türk Telekom
Mert Camcı - Anadolu Efes
Arda Tunca - Bahçeşehir Koleji
Alperen Şengün - Banvit
Saadettin Donat – Fenerbahçe
İnanç Mert Hotamış - Pınar Karşıyaka
Faik Can Kaşıkçı – Tarsus Amerikan Koleji
Emirhan Merdin – Tofaş


YORUMLAR

  • 0 Yorum