Bahar Çağlar | Olimpik Rüya

"Avrupa Şampiyonası'na en hazır, en verimli şekilde gidiyoruz. Turnuvaya odaklanarak her maçta son topa kadar mücadele ederek sahaya çıkacağız. Bu takımda herkesin büyük hedefleri var ama en büyük hayalimiz Olimpiyatlar'da ülkemizi temsil etmek…"

Bahar Çağlar | Olimpik Rüya
01 Haziran 2023 - 21:47 - Güncelleme: 01 Haziran 2023 - 22:09
RÖPORTAJ: HÜSEYİN DEMİR

Sezonu erken biten oyuncularla beraber A Milli Takımızın antrenmanlarına erken başladık, sonrasında ise sezonu tamamlayan arkadaşlarımız ekibimize dâhil oldu ve hazırlıklarımızı sürdürdük. Bu sezon belirli aralıklarla milli takım için sık sık kamplar ve hazırlık maçları düzenlendi.

Özellikle Slovenya kampında takım olarak verimli bir kamp sürecini atlattık. Kamp dönemlerimiz hep keyifli geçiyor. Takımımızın enerjisi çok güzel ve biz bu enerjiyi her zaman sahaya yansıtmak istiyoruz.

Slovenya ve İsrail'in ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası'na en hazır, en verimli şekilde gidiyoruz. Turnuvaya odaklanarak her maçta son topa kadar mücadele ederek sahaya çıkacağız. Bu takımda herkesin büyük hedefleri var ama en büyük hayalimiz 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil etmek…

Ben daha öncede iki kez Olimpiyat heyecanını yaşadım. Olimpiyatlar Oyunları'nda yer almak gerçekten bir sporcu için çok büyük bir deneyim… Orada yer almak inanılmaz bir duygu ve heyecan yaratıyor.

Her sporcunun en büyük hedeflerinden biri Olimpiyatlar'da mücadele etmektir. Umarım Avrupa Şampiyonası'nda en iyi sıralamayı alarak ülkemizi Olimpiyatlar'da temsil ederiz. Kadın Basketbol Milli Takımımızın kaptanı olarak ay yıldızlı bayrağımızı Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda dalgalandırmayı başta ben istiyorum. Tüm takım bu hedefe kilitlendik. Elimizden gelenin en iyisini her maçta sergileyeceğimizden eminim…

Bu sezon ülkemiz adına gerçekten çok zor geçti. En yakınlarımızın yaşadığı acılar bizi inanılmaz etkiledi ama hayat bir şekilde devam ediyordu ve hepimiz birlik olduk. Yardımlaşma ve dayanışma içerisinde güçlü durduk.

Bilindiği üzere 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli ve toplam 11 ilimizi etkileyen deprem olduğu zaman eleme maçlarımız oynanıyordu... Tabii ki bizim için karşılaşmalara çıkmak, odaklanmak açıkçası biraz zor oldu. Eleme maçlarında arkadaşlarım sahada elinden gelenin en iyisini yaparak çok iyi mücadele ettiler.

EuroBasket'te birbirinden değerli ve güçlü takımlarla maçlara çıkacağız… Öncelikle bütün takımlara saygı duymamız gerekiyor. Turnuva karşılaşmalarında her takımın birbirini yenebilme potansiyeli var. Bu tarz şampiyonlardaki  maçlarda bazen günlük performanslar etkili olabiliyor. Hem savunmada hem hücumda her takıma çok dikkat etmeliyiz, kırılgan oynamamız gerekiyor. Takım arkadaşlarıma güveniyorum, onlar her şeyin farkında oldukları için antrenmanlarda ve hazırlık dönemlerinde çok çalışıyorlar.

Hazırlık dönemini çok verimli bir şekilde geçiriyoruz, turnuva öncesi bu süreç takımın birlikteliği ve uyumu açısından her zaman önemli olur. Takımımızın uyumu muazzam, enerjimiz güzel…

EuroBasket'teki grubumuzda güçlü rakipler var, özellikle Sırbistan tam bir basketbol ekolü olduğu için bu maçlar tabii ki kolay olmayacak. Umarım turnuvada en iyi performansımızı sahaya yansıtırız. Türk halkı, her zaman bizim yanımızda ve bunu sürekli bize hissettiriyorlar. Enerjisi ve potansiyeli yüksek bir takım var sahada hep birlikte hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum