Avrupa yolcuları

Her geçen yıl marka değerini yükselten THY EuroLeague, bazı NBA oyuncularının yeniden çıkış yakalayabileceği bir platform olabiliyor. NBA’e Gasoller kadar ağırlığını koymayan ama İspanya’nın geçen seneki EuroBasket zaferinin baş mimarları olan Hernangomez Kardeşler bu yola başvurmuş gibiler… Real Madrid çıkışlı Willy Hernangomez ülkesi İspanya’ya Barcelona ile döndü. Juancho Hernangomez ise Panathinaikos'ta Ergin Ataman'ın öğrencisi olacak. Ayrıca, 2014 NBA Draftı'nın 2. sıra seçimi Jabari Parker da Barça forması giyecek. THY EuroLeague’deki Fransız takımları da bu alanda tercih edildi. Charlotte Hornets’ta oynarken All-Star’a kadar yükselen ama sonra kariyeri düşüşe geçen Kemba Walker, şampiyonluk peşindeki Monaco’ya transfer oldu. Tabii ki herkes THY EuroLeague’i tercih etmiyor. Bir dönem Sacramento Kings’te önemli bir role sahip olan ama kariyerinde bir iniş yaşayan Willie Cauley-Stein, İtalya’da Varese formasıyla bir çıkış yakalamanın peşinde olacak.

Avrupa yolcuları
27 Eylül 2023 - 16:19
HAKİMİYET
WILLY HERNANGOMEZ


Nikola Mirotic ile yollarını ayıran Barcelona’nın küçüleceği konuşuluyordu ancak son EuroBasket MVP’si Willy Hernangomez’i NBA’den döndüren Katalan devi, transfer piyasasına damga vurdu.

LEVENT LEVENTCİ

Basketbolcu bir anne babanın çocuğu olan Willy Hernangomez, 27 Mayıs 1994’te Madrid’de hayata gözlerini açtı. Real Madrid altyapısında yetişen Hernangomez, 2012/2013 sezonunda İspanyol devinin formasıyla EuroLeague sahnesine adım attı.

Sonraki iki sezonu kiralık olarak Real Betis’te (eski adıyla Baloncesto Sevilla) geçiren Willy Hernangomez, 2015/2016 sezonunda yeniden Real Madrid forması giydi ve toplam 52 maça çıktıktan sonra yaz döneminde NBA’in yolunu tuttu.

2015 NBA Draftı’nda 35. sıradan Sixers tarafından seçilen 2.11’lik İspanyol pivot, hemen New York Knicks’e takas edildi. Knicks formasıyla NBA kariyerine 2016/2017 sezonunda başlayan Hernangomez, akıl karıştırıcı bir NBA serüveni geçirdi. Oyun tarzı olarak boyalı alanı fiziğiyle domine edebilen, parmak hassasiyeti etkileyici olan
İspanyol yıldız, şut atamadığı ve çember etrafında caydırıcı olamaması sebebiyle NBA’de takımların birinci pivotu olmayı başaramadı.

7 sezonluk NBA kariyerinde New York Knicks, Charlotte Hornets ve New Orleans Pelicans formalarıyla toplam 344 normal sezon maçına çıkan Willy Hernangomez; bunların sadece 48'inde ilk beşte başladı ve 7.34 sayı, 5.76 ribaund, 1.06 asist ortalamaları tutturdu. Ancak genelde rekabetçilik anlamında zayıf takımlarda oynadı ve 7 sezonluk NBA kariyerinde sadece bir tane play-off maçında forma giydi.

NBA kariyerinde yakalayamadığı kazanma kültürünü, İspanya Milli Takımı’yla birlikte deneyimledi Hernangomez. EuroBasket 2015’ten beri İspanya A Milli Takımı’nın parçası olan yıldız pivot; 2015’te EuroBasket altın madalyası, 2016 Olimpiyat Oyunları ve 2017 EuroBasket’te bronz, 2019 Dünya Kupası’nda altın madalya kazandı.

Ancak Willy Hernangomez’in asıl damga.vurduğu turnuva, EuroBasket 2022 oldu. Pau Gasol-Marc Gasol ikilisinin milli takımdan emekli olmasının ardından bayrağı Willy ve kardeşi Juancho Hernangomez devraldı. Devşirilen Birleşik Amerikalı oyun kurucu Lorenzo Brown’ın da önemli desteğini alan Hernangomez ikilisi, düşük beklentilerle turnuvaya katılan İspanya’yı EuroBasket 2022’de şampiyonluğa taşıdı.

İri fiziğini çok iyi kullanarak boyalı alanda hakimiyet sağlayan Willy Hernangomez; turnuva genelinde kritik maçlarda Jonas Valanciunas ve Rudy Gobert gibi yıldız oyunculara karşı çok iyi sınavlar verdi. Turnuvayı 17.2 sayı, 6.9 ribaund ortalamalarıyla tamamlayan İspanyol uzun, 'En Değerli Oyuncu' seçildi.

Avrupa basketbolunda bırakabileceği etkinin fragmanını EuroBasket’te gösteren Hernangomez, artık oynamak için fırsat yakalamak istediğini söyleyerek Avrupa’nın yolunu tuttu. Aslında İspanya’daki Tanteo Kuralı sebebiyle eski takımı Real Madrid’in, İspanya Ligi’nde Willy Hernangomez’e gelecek teklifleri karşılayarak oyuncuyu transfer
etme hakkı vardı. Ancak kadrosunda Tavares ve Poirier gibi iki önemli uzunu olan Real Madrid, Barcelona’nın Willy Hernangomez’e yaptığı teklifi karşılamadı.

Mirotic ile yollarını ayırdıktan sonra büyük güç kaybedeceği öne sürülen Barcelona, yaptığı flaş Willy Hernangomez transferiyle birlikte EuroLeague’de yine şampiyonluk favorilerinden biri olarak sezona girecek. Jasikevicius yönetiminde büyük maçlarda Mirotic, Higgins gibi oyunculardan beklediği katkıları almakta zorlanan Barcelona, artık yeni koçu Roger Grimau yönetiminde EuroLeague’in en dominant uzunlarından birine sahip.

Bjelica, Mirotic, Vezenkov, Melli… EuroLeague’de iz bırakan dört numara performansları son yıllarda şampiyonlukla taçlanmadı. Ancak pivotlar konusunda iş biraz değişik. Özellikle Ekpe Udoh ve Walter Tavares’in takımlarının şampiyonluklarındaki payları çok büyüktü. Bu sebeple Barcelona’nın bütçe ayarlaması yaparken bu sefer pivot pozisyonuna daha büyük önem vermesi anlaşılır bir karar. Hele bunu Willy Hernangomez ile yapmak gerçekten etkileyici.

Laprovittola, Satoransky, Abrines, Kalinic, Jabari Parker, Vesely, Willy Hernangomez gibi yıldızlara sahip Barcelona için kilit nokta, yine büyük maçlarda sıkışan oyunu kimin çözeceğini bulmak olacak. Artık bu konuda güvenecekleri oyuncu: boyalı alanın hakimi Willy Hernangomez…

WILLY HERNANGOMEZ
Doğum tarihi: 27 Mayıs 1994
Ülkesi: İspanya
Boy: 2.11 m
Pozisyon: Pivot
KARİYERİ
2011-2013    Real Madrid B
2013-2016    Real Madrid
2013-2015    Sevilla
2016-2018    New York Knicks
2018-2020    Charlotte Hornets
2020-2023    New Orleans Pelicans
2023-            Barcelona



EZBER BOZAN
JUAN HERNANGOMEZ


İspanya'nın Venezuela'ya karşı oynadığı hazırlık maçında şut kaçırmadan 27 sayı atarak harikalar yarattı. Böyle bir adamı Avrupa’da izlemeye hazır mısınız? Juan Hernangomez EuroLeague tarihinde istatistikleriyle tüm ezberleri bozabilir, şimdiden hazır olun…

HÜSEYİN DEMİR

Turkish Airlines EuroLeague’de transferin en sıcak dönemleri yaşayan Panathinaikos, Juan Alberto Hernangomez ile kadrosunu güçlendirerek sezona iddialı başlamak istiyor. Şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Ergin Ataman yönetiminde Atina ekibi, yedi sezon NBA’de mücadele eden İspanyol oyuncu ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Bu imza Atinalı taraftarları çok heyecanlandırdı.

Hernangomez, Adam Sandler’ın başrolünü üstlendiği Netflix’in efsane basketbol filmi Hustle'da Bo Cruz olarak bilinse de basketbolseverler onun saf yeteneğini ve harika basketbolunu gayet yakından biliyor. Değerli okuyucular Juan Alberto Hernangomez’in ezber bozan performansını, NBA’den Avrupa’ya uzanan serüvenini sizler için mercek altına aldık.

Real Madrid altyapısından yetişen Hernagomez, 2012-2016 yılları arasında CB Estudiantes’te oynadıktan sonra 2016 NBA Draftı’nın 15. sırasından Denver Nuggets‘a seçildi. NBA’de 339 maçta forma giyen İspanyol forvet, maç başına ortalama 15.5 dakikada 5 sayı ve 3.3 ribaund ile mücadele etmişti. Geçen sezon NBA’de Toronto Raptors formasıyla 42 maçta görev alan Juan Alberto Hernangomez, 14.6 dakikada 2.9 sayı ve 2.9 ribaund ile oynadı.

Hernangomez, NBA’de sürekli takım değiştirdiği için adaptasyon sorununu zaman zaman yaşadı. Juancho Hernangomez, aynı zamanda EuroBasket 2022’de İspanya Milli Takımı’yla şampiyon oldu. NBA’de son 3 sezonda 5
farklı takımın formasını terleten 27 yaşındaki forvet; oyun içindeki hırsı ve mücadelesiyle Avrupa’da Panathinaikos ile harikalar yaratacaktır.

Juancho Hernangómez, Atina ekibiyle hem Yunanistan Ligi’nde hem de EuroLeague’de takımına büyük katkı verebilir. Hatta Panathinaikos’un EuroLeague’de şampiyonluk yolunda önemli mimarlarından biri olacağından eminim…

Hernangómez, pick and roll hücumlarında ayakları çabuk olduğu için doğru perdeleme tekniği ile içeri hemen devrilip skor buluyor. Aynı zamanda perde sonrası yayın gerisine çıkarak üçlükleriyle rakibin sinirlerini bozabiliyor. Hücum esnasında topsuz oyunlarda doğru yerde ve doğru zamanda durarak saha yerleşiminde kendine en uygun pozisyonu
yaratabiliyor. Oyun bilgisi ve saha içindeki enerjisiyle her zaman takımına katkı vermesini biliyor. Savunmadaki ve hücumdaki agresifliğini sahaya yansıtan İspanyol oyuncu iyi ribaund çekiyor.

Son dönemlerde acayip bir şekilde formda olan Panathinaikos'un yeni yıldızı Juancho Hernangomez, Venezuela'ya karşı oynanan milli takım hazırlık maçında şut kaçırmadan 27 sayı atarak harikalar yarattı. Böyle bir adamı Avrupa’da izlemeye hazır mısınız?

İspanyol yıldız EuroLeague tarihinde istatistikleriyle tüm ezberleri bozabilir, şimdiden hazır olun… Milli maçta büyük oynayan Hernangomez, ayakta alkışlanacak performans ortaya koydu. 27 sayı 5/5 üçlük 5/5 ikilik ile adeta şov yaptı. Sürekli gelişim gösteren, sahaya her zaman kendini veren Juancho Hernangomez hakkında İspanya Milli Takım koçu Sergio Scariolo, “Çok olumlu bir karakter. Öğrenmek ve bireysel gelişimiyle oyununa yeni şeyler katmak için çok çalışmak istiyor. Mükemmel bir takım arkadaşı olduğunu söyleyebilirim! Her zaman gülümsüyor, antrenmanlara ve maçlara enerji getiriyor. Takım içinde çok önemli birisi ve elbette çok yetenekli bir atlet” diyor.

NBA’de istediği performansı tam olarak sahaya yansıtamayan İspanyol oyuncunun, 4 numara pozisyonunda ayak çabukluğu ve patlayıcı özelliği ile Avrupa’da damga vuracağını düşünüyorum. Hernangomez’in bireysel performansı bu sezon Panathinaikos’un EuroLeague’deki kaderine yön verecektir. Bu kalitede kariyerinin en verimli yıllarında üst seviye bir basketbol oynayan yıldızın Yunanistan’a gelme nedeni sadece şampiyonluk.

Juan günümüz basketbolunda üstün fiziksel özelliği ve hızıyla avantajını kullanıyor. Hücum organizasyonunda ikili oyunlarda skor üretebilmesi, şut tehditi ile Ergin Ataman’ın istediği ideal bir oyuncu konumunda olduğunu söyleyebiliriz.

JUANCHO HERNANGOMEZ
Doğum tarihi: 28 Eylül 1995
Ülkesi: İspanya
Boy: 2.06 m
Pozisyon: Forvet
KARİYERİ
2014-2016    Estudiantes
2016-2020    Denver Nuggets
2020-2021    Minnesota Timberwolves
2021-2022    Boston Celtics
2022    San Antonio Spurs
2022    Utah Jazz
2022-2023    Toronto Raptors
2023-             Panathinaikos



‘FIRSAT’ MI, ‘KUMAR’ MI?
JABARI PARKER


NBA’deki kariyerinin başlangıcında çok büyük bir yıldız olma potansiyelini taşıyan Jabari, sakatlığıyla tüm dünya genelindeki basketbol izleyicisini üzmüştü. Deneyimli oyuncunun sakatlık yaşamadığı potansiyel versiyonlar dahi konuşulurken Barcelona attığı ‘sürpriz’ denilebilecek imza herkesi heyecanlandırdı.

FATİH SABOVİÇ

2017-2018 sezonunda Milwaukee Bucks forması giyerken çapraz bağlarından sakatlanan Jabari Parker, Barcelona ile anlaşmaya vardı. Peki bu transferin arka planı ve yeni sezondaki potansiyel yol haritaları neler? Siz değerli okurlarımız için olası ihtimalleri derledik…

Avrupa basketboluna damga vurmak adına ciddi yatırımlar yapan ancak karşılığını sportif başarı olarak tam anlamıyla alamayan Barcelona, doğal olarak bütçesinde küçülmeye gitti. Yeni bir yapılanma yolunu seçen ve koç Sarunas Jasikevicius ile yollarını ayıran İspanya temsilcisi, baş antrenörlüğe Roger Grimau’yu getirdi. Takımın yıldızı Nikola Mirotic ile yolları ayıran ekip, kadrosunu NBA patentli bir forvetle güçlendirdi. Barcelona, 2014 NBA Draft’inin 2. sıra seçimi Jabari Parker’ı kadrosuna kattı.

Son olarak NBA’de 2021-2022 sezonunda Boston Celtics forması giyen 28 yaşındaki Parker, Barcelona ile sözleşme imzaladı. 2014 NBA Draftı’nın 2. sırasında Milwaukee Bucks tarafından seçilen Jabari Parker, sakatlık sorunlarının etkisiyle son yıllarda beklenen performansın çok uzağında kalmıştı.

NBA kariyerinde toplam 310 karşılaşmaya çıkan Parker, maç başına 14.1 sayı, 5.5 ribaund ve 2 asist ortalamaları ile mücadele etti. Jabari Parker, NBA kariyerinde Bucks, Bulls, Wizards, Hawks, Kings ve Celtics formaları giymişti.

Barcelona ile 1 yıllık sözleşmeye imza atan Parker, bu kontrattan 2 milyon dolar kazanacağı öğrenildi. Bu açılardan bakıldığında bu transferin bir ‘fırsat’ mı yoksa bir ‘kumar’ mı olduğu şimdilik belirsiz…

Geçtiğimiz sezon hiç maç oynamayan Jabari Parker, son üç sezonda 25 mücadelede forma giydi. Parker, yeni sezonda ekonomik anlamda küçülmeye giden Barcelona’nın yaz döneminde yaptığı dördüncü transfer oldu. Katalanlar, şu ana kadar kadrosuna Joel Parra, Willy Hernangomez ve Dario Brizuela’yı katmıştı.

2.03 boyundaki Jabari Parker, 2018 yılında 20 milyon dolar maaş alıyordu. Ancak kariyer anlamında ve fiziksel açıdan yaşadığı zorluklar sonrası İspanya temsilcisine geçmişteki maaşının 10’da 1’ine geldi.

NBA’deki kariyerinin başlangıcında çok büyük bir yıldız olma potansiyelini taşıyan Jabari, sakatlığıyla tüm dünya genelindeki basketbol izleyicisini üzmüştü. Deneyimli oyuncunun sakatlık yaşamadığı potansiyel versiyonlar dahi konuşulurken Barcelona attığı ‘sürpriz’ denilebilecek imza herkesi heyecanlandırdı.

Yeni sezon öncesi hem mental hem de fiziksel anlamda kendini hazırlamaya koyulan Parker’ın nasıl bir performans izletebileceği herkes tarafından merak edilen bir konu başlığı hâline geldi.

Barcelona’nın sağlık testlerini geçmeyi başaran Jabari Parker, sakatlıklar olmasa NBA’de 20 sayı ortalaması tutturması beklenen çok yönlü ve modern bir forvetti. Her zaman köşe üçlükleri, top tekniği, patlayıcı özellikleri, hücumda önemli bir silah olmasıyla fark yaratan Parker, Barcelona’da bu özelliklerini ne derece sergileyebilecek, bekleyip göreceğiz.

Ancak çok da üst düzey olmayan çember savunması ile koç Grimau ve ekibinin başını savunmada ağrıtabileceği kesin… Üstelik yaşanabilecek potansiyel bir sakatlık, Jabari Parker’ın takımını sezonun erken zamanları ya da kritik dönemlerinde yalnız bırakmasına yol açabilir…

JUANCHO HERNANGOMEZ
Doğum tarihi: 28 Eylül 1995
Ülkesi: İspanya
Pozisyon: Forvet
Boy: 2.06 m
KARİYERİ
2014–2016    Estudiantes
2016–2020    Denver Nuggets
2020–2021    Minnesota Timberwolves
2021–2022    Boston Celtics
2022              San Antonio Spurs
2022              Utah Jazz
2022–2023    Toronto Raptors
2023–            Panathinaikos



SANSASYONEL
KEMBA WALKER


Avrupa basketbolu, Allen Iverson, Deron Williams, Dominique Wilkins, George Gervin, Amar’e Stoudemire gibi NBA’de dominant olmuş isimleri gördü. Belki NBA için bu isimler kadar olmasa da, zamanında Charlotte’ı tek başına sırtlayan Kemba Walker’ın Monaco’ya gelişi de benzer bir etki oluşturdu.

BERTAN ERMAN

Monaco’nun yükselen değerini herkes görüyor. Sadece 2 sezonluk THY EuroLeague mazisi var ama ilk sezonda play-off, ikincisinde Final Four yapan bu takım, gözünü tek bir şeye dikebilir; şampiyonluğa…

Her sezon iddiasını daha da arttıran ve kadrosunu önemli ölçüde koruyan Monaco’dan yine dikkat çeken transferler elbette bekleniyordu. Real Madrid’den Petr Cornelie, Virtus Bologna’dan Mam Jaiteh transfer edildi. Lakin kimse Roca Team’in Kemba Walker’ı alacağını aklından geçirmiyordu.

Walker, 9 sezon Charlotte Hornets’ın bir yerlere gelmesi için tek başına mücadele verdi. Fakat o dönem takımın sahibi olan Michael Jordan ve dönemin genel menajerleri, Kemba Walker’ın çevresinde kuvvetli bir takım oluşturamadı. Sadece 2 play-off ve geçilemeyen ilk turlar… Kariyerinde All-Star olmayı da başaran yıldız oyuncu, NBA’de sportif başarıyı yakalamak için Boston Celtics’e gitti. Ama Walker’ın kariyeri, Charlotte’tan ayrılmasıyla düşüşe geçti.

Pandeminin gölgesinde geçen 2019-2020 sezonunda bir Doğu Konferansı Finalleri gördü ama Miami engelini aşamadı. 2 sezonluk Boston macerasının ardından Walker, New York Knicks ve Dallas Mavericks’te fazla forma şansı bulamadı. Tabii ki dizinden yaşadığı sakatlığı es geçmemek lazım.

Gerek sakatlık gerekse performans; Kemba Walker’ın NBA’de tutunamaz bir konuma gelmesine neden oldu. Bu duruma düşen bazı NBA yıldızları, tercihini Çin’de oynamaktan yana kullanır. Ancak Kemba Walker, NBA’e göre bambaşka bir oyun anlayışına sahip Avrupa basketbolunu tercih etti ve Monaco’ya transfer oldu.

Şu an Kemba’nın iyileşme süreci ve oynayabilir olması, gard rotasyonunda Mike James, Jordan Loyd ve Elie Okobo’ya da sahip olan Monaco’yu bir hayli iddialı kılıyor. Şunu da eklemek gerekir; defalarca hakkında yazdığım Mike James ile Kemba Walker’ın uyumu da Monaco’nun kaderini belirleyecek. Çünkü birçok davranışı olay olan James’in, zamanında 20-25 sayı ortalamalarına sahip, All-Star olmuş bir üçlük makinesi ile takımda bir alfalık savaşına girmesi, Roca Team’e faydadan çok zarar olur. Walker ve Mike James’in uyumu, Monaco’nun gidişatını belirleyecek.

Son olarak, Kemba Walker’ın transferine bir de kendi açımdan bakmak istiyorum. NBA’de bir Hornets sempatizanı olduğum için Walker’ı İstanbul’da iki kez canlı izleyecek olmak, beni ayrıca heyecanlandırıyor. Sırf bu yüzden bile Monaco’nun Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes deplasmanlarını dört gözle bekliyorum. Çünkü bu seviyede oyuncular Avrupa’ya kolay kolay gelmez.

KEMBA WALKER
Doğum tarihi: 8 Mayıs 1990
Ülkesi: ABD
Pozisyon: Oyun kurucu
Boy: 1.83 m 
KARİYERİ
2011-2019    Charlotte Bobcats/Hornets
2019-2021    Boston Celtics
2021-2022    New York Knicks
2022-2023   Dallas Mavericks
2023-           AS Monaco




BEKLENTİ
WILLY CAULEY-STEIN


Avrupa basketbolu seviyesinde yüksek post'tan dağıtacağı paslar ile fark yaratabilir. Cauley-Stein’ın geçmiş kariyeri ve vadettikleri ile herkesi büyük bir beklentiye soktu. Eğer kendine doğru bir şekilde bakarsa ve oyunu okursa çok şey verebilir.

EGE TOROS

Özellikle son yıllarla beraber Avrupa’da başarılı olan üst düzey basketbolcuların düşük rollerle de olsa NBA’e gitmeleri sebebiyle Avrupa basketbolunun kan kaybettiğini söyleyebiliriz. Ancak bu sene ile birlikte zamanında NBA‘de önemli işler yapan ancak artık arzu ettikleri rol ve süreleri alamayan Kemba Walker, Hernangomez Kardeşler gibi yıldızların Avrupa’da kendinden söz ettirmesini bekliyoruz. Bu isimlerden birisi de henüz daha Kentucky’deki zamanlarından NBA’de üst düzey bir pivot olması beklenen ancak beklentilerin karşılığını hiç ama hiç veremeyen 2015 yılı NBA Draftı'nın 6. sıra seçimi Willy Cauley-Stein.

Cauley-Stein henüz lise yıllarında yarattığı pota altı dominasyonu sebebiyle birçok üniversitenin istediği bir uzundu. Ancak onun tercihi John Calipari’nin takımı Kentucky Üniversitesi oldu. Cauley-Stein, üniversitedeki ilk yılı 2012-2013 senesinde o yılın belki de en değerli uzunu olan Nerlens Noel’in arkasında süre bulmayı bekledi. Calipari’nin zaman zaman denediği çift uzunda da çok verimli bir ikili oldular.

Üniversitenin ikinci senesine gelindiğinde artık takımın ana pivotu olmuştu. Özellikle savunmada yaptıklarıyla NBA takımlarının gözünden kaçmıyordu. Artık bu senenin sonunda NBA draftı'na gireceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu. Yaşadığı sakatlık sebebiyle bir yıl daha takımda kalmaya karar verdi. Artık üçüncü seneye gelindiğinde pota altı savunmasında son derece etkili bir uzun hâline geldi. Bu senede de sahada ortaya koyduğu performans ile birlikte Güneydoğu konferansında en iyi savunmacı ödülüne layık görüldü. Bunun dışında da konferansında en iyi 5’e ve en iyi savunma 5’ine seçildi.

Willy Cauley-Stein için artık NBA‘e gitme vakti gelmişti. Sacremento Kings tarafından 6. sırada seçildi. Sacremento’da geçirdiği ilk seneye DeMarcus Cousins’ın arkasında süre bulmayı bekleyerek başladı. 2016-2017 sezonu içerisinde Cousins’ın takas olmasının ardından daha fazla süre bulmaya başladı.

2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarında ise aldığı sürenin artmasıyla birlikte istatistik kağıdını doldurmaya başladı ancak ondan bekleneni asla veremedi. Bu senenin ardından Golden State Warriors ile sözleşme imzaladı. Burada geçirdiği 1 yılda çok fazla göze çarpmayan bir performansla sezonu tamamladı. 2020 yılında ikinci tur draft hakkı karşılığında Dallas Mavericks‘e takaslandı. 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarını Dallas'ta geçirdi.

Mavericks'teki 2 yılda çok çarpıcı bir performans sergileyemedi ve 2022'nin ocak ayında Marquese Chriss’e yer açabilmek için sözleşmesini yenilemediler. Geride bıraktığımız sezonda ise Houston Rockets ile sözleşme imzaladı. Sezon içinde ise
Houston Rockets’ ın G-League takımı Rio Grande Valley Vipers’a gönderildi. Bu şekilde de sezona nokta koydu.

2023-2024 sezonuna geldiğimiz bu zamanlarda ise İtalyan kulübü Varese tarafından büyük umutlarla takıma katıldı. Willy Cauley-Stein sınırlı şut yetenekleri sebebiyle NBA basketboluna ayak uyduramamış olsa da özellikle 2.13’ lük boyu ve atletizmi ile Avrupa’da büyük bir fark yaratabilir.

Cauley-Stein savunmada pota altını tam anlamıyla karartabilecek seviyede bir oyuncu. Bunun yanı sıra Avrupa için çok yavaş ayaklara sahip olmaması sebebiyle de kısaların karşında kalabilir. Bu sayede takımın savunmasını bir veya iki seviye yukarı çekebilir. Hücumda ise özellikle pick and roll çıkışı ve tamamlayacağı alley-opplar ile fark yaratabilir.

Ayrıca pota yaptığı hızlı ve dikine koşularla birlikte kendine alan açabilir ve rahatça skor üretebilir. Ribaund becerisi sayesinde alacağı hücum ribaundlarından üreteceği sayıları da onun oyununun güçlü tarafı. Son olarak ise özellikle Avrupa basketbolu seviyesinde yüksek post'tan dağıtacağı paslar ile fark yaratabilir. Cauley-Stein’ın geçmiş kariyeri ve vadettikleri ile herkesi büyük bir beklentiye soktu. Eğer kendine doğru bir şekilde bakarsa ve oyunu okursa çok şey verebilir.

WILLIE CAULEY-STEIN
Doğum tarihi: 18 Ağustos 1993
Ülkesi: ABD
Pozisyon: Pivot
Boy: 2.13 m
KARİYERİ
2015–2019    Sacramento Kings
2019–2020    Golden State Warriors
2020–2022    Dallas Mavericks
2022               Philadelphia 76ers
2022–2023    Rio Grande Valley Vipers
2023–            Openjobmetis Varese

YORUMLAR

  • 0 Yorum