AVRUPA TAMAM SIRA TÜRKİYE'DE

AVRUPA TAMAM SIRA TÜRKİYE'DE
01 Mayıs 2018 - 20:47
 
EuroCup şampiyonu Darüşşafaka’nın kaptanı Furkan Aldemir, sonu kupa ile biten Avrupa serüveni ve David Blatt’in takım üzerindeki etkisi hakkında Ribaund’a samimi açıklamalarda bulundu.

Röportaj: Oğulcan Çoksayar

EuroCup şampiyonluğuna giden süreç nasıldı?

- Baktığımızda uzun bir serüven. EuroCup’a Paris deplasmanıyla başladık. Oradan itibaren sayarsak bizim için heyecanlı ve bir o kadar da güzel bir serüven oldu. Sonunun kupa ile bitmesi, emeklerimizin karşılığını almak bizi çok mutlu etti. Ama tabii ki bu süreçte zor günlerimiz de oldu, iyi günlerimiz de oldu. Ama biz takım olarak arkadaşlık bağımız çok üst düzeyde ve bu bizi yarışın içinde tuttu. Bu sayede biz iyi günde de, kötü günde de birbirimize tutunarak zorlukların üstesinden geldik. İyi günleri de birlikte kutlayarak kupaya doğru ilerledik ve en sonunda da kupayı aldık. Tek dileğim takım olarak bu forma altında benzer başarılara imza atarak devam edebilmek.
 
STANTON KİDD'İN ÜÇLÜĞÜ EN DEĞERLİSİYDİ

- Avrupa şampiyonluğunun kilidini açan maç ya da an hangisiydi?
- Çok güçlü takımlarla maç yaptık ve gruplardan istediğimiz galibiyet sayısı ile çıkmayı başardık. Ama Bayern Münih maçı bizim için açıkçası biraz zor bir sınav olacaktı. Hatta orada ilk yarı başladığımızda 23 sayı geri düşmemiz bizi motivasyon olarak neredeyse turnuvanın dışına itecekti. O maç bizim için kırılma maçı gibiydi. Stanton Kidd’in attığı üçlük bence bizim için en değerli sayı olabilir. Her ne kadar Scottie Wibekin’in Kuban’da attığı son saniye üçlüğü değerli olsa da, Stanton Kidd’in burada attığı üçlüğün anlamı çok daha değerliydi. Çünkü o maçı kazanmak bize başarının kapılarını açtı.

 

KUPA ARTIK ARKAMIZDA KALDI

- Önümüzdeki sezon için hedef yine kupa diyebilir miyiz?

- Şu anki hedefimiz Basketbol Süper Ligi Play-Off’larında iyi bir performans sergileyip, sezonu en iyi şekilde bitirmek. Sonuçta EuroCup’ı kazanarak büyük bir gurura, büyük bir sevince imza attık. Ama bu artık arkamızda kaldı. Şimdi önümüzde en iyi şekilde bitirmemiz gereken bir lig var. Önümüzdeki sezondan önce yapmamız gereken ilk şey finale kadar çıkıp şampiyonluk ipini göğüslemek. İnşallah Süper Ligi de kazanarak bu sezonu çift kupayla bitirebiliriz. Bundan sonra önümüzdeki yıl takımı kuranların ve takımı devam ettireceklerin nasıl bir hedef doğrultusunda ilerleyeceği önemli. Biz üstümüze düşeni yapmak ve kupalar kazanmak istiyoruz.
 
BLATT'İN BİR SİSTEMİ VAR...

- David Blatt ile çalışmak takıma nasıl bir etki sağlıyor? Nitekim kendisi Avrupa’daki standartlardan çok faklı bir koç.
- Bizim takıma baktığımızda ismi çok duyulan ve basketbol seyircisinin yakından tanıdığı oyuncular yoktu. Geçen seneye baktığımızda, EuroLeague’de yüksek bütçelerle mücadele ederken bile çok bilindik oyuncularımız yoktu. Darüşşafaka bir sistem üzerine kurulu oynayan bir takım. David Blatt’in bir sistemi var ve bu sistem üzerine savunma yapan, mücadele eden ve ne olursa olsun sahada her şeyini veren bir kadro kurmak istiyor. Takımdaki oyunculara birer birer baktığımızda hepsi mücadeleye aç ve basketbol aşkı yüksek oyuncular, bizi üst seviyede tutan da buydu. Koçun, basketbolcuları çok sıkmadığını düşünüyorum. Gerek kamp ortamlarında, gerek diğer ortamlarda, bize o ince ayarı iyi yapıyor. Bu da bizi hem daha motive ediyor; hem de bir araya geldiğimiz zaman birbirimize daha çok bağlı kalmamızı sağlıyor. Onun dışında Blatt’in koçluğuna söz edebilecek durumda değilim. Çünkü başarısını dünya çapında çok fazla insan biliyor. Yine onun tecrübesiyle ve bizim gençliğimizin verdiği heyecan ve enerjiyle beraber kupaya uzanmayı başardık. David Blatt gibi bir koça sahip olduğumuz için gerçekten şanslıyız.

 
EUROCUP BİLİNCİYLE PLAY-OFF'A...

- Süper Lig’deki inişli çıkışlı bir performansınız var. Bunun sebebi ne?

- Bu sezon hiç kaybetmememiz gereken maçları kaybettik ve normal sezondaki yerimizden çok memnun olduğumuzu söyleyemem. Bunun sebebi de belki de takım olarak EuroCup’a kenetlenmiş olmamızdı. O sebeple bazı maçlarda konsantrasyon kaybı yaşamış olabiliriz. Ama şimdi önümüzde sadece lig maçları kaldı. Play-off’larda elimizden gelen her şeyi yapıp, EuroCup’taki maçlara çıktığımız bilinçle sahaya çıkmamız lazım.
 
FURKAN ALDEMİR İLE TİPLEME

En beğendiğin koç?
Çok başarılı koçlarla çalıştım kimi seçsem haksızlık olur

İzlediğin en iyi oyuncu?
Carlos Arroyo

En zor deplasman?
Karşıyaka

İlk beşiniz?

Carlos Arroyo-Scottie Wilbekin-David Hawkins-Zoran Hersek-Boniface N’Dong

Tek kelime ile Darüşşafaka?
Mücadele



Oynadığı Takımlar

2007–2011 Pınar Karşıyaka
2011–2014 Galatasaray
2014–2015 Philadelphia 76ers
2015–… Darüşşafaka
 
Başarıları
2012-13 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu (Galatasaray)
2018 EuroCup şampiyonluğu (Darüşşafaka Doğuş Medical Park)
2009 EuroBasket U-18 3.lüğü
2011 EuroBasket U-20 Ribaund Kralı

YORUMLAR

  • 0 Yorum