Zirve | Ozan Yılmaz

"Türk basketbolunun lokomotif kulüplerinden olan Anadolu Efes, isminin geçtiği her platformda şampiyonluğa oynar. Bu Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nde de böyledir... Geçen sezon maalesef biz bunu başaramadık. Gelecek sezon Efes olarak hedefimiz elbette şampiyonluk."

Zirve | Ozan Yılmaz
02 Eylül 2021 - 15:04
GÜLŞAH AKKAYA
 
Öncelikle pandemi döneminde hayatını kaybeden insanlar için üzüntümü belirtmek isterim. Dünya için çok travmatik bir dönemi yaşıyoruz. Basketbol açısından değerlendirirsek, seyircisiz oynamanın getirdiği dezavantajları yaşarken; hastalığa yakalanmamak için bu denli fiziksel temaslı bir sporda, olağanüstü tedbirlerle işimizi yapmaya çalıştık. 
 
Sonuçta Anadolu Efes olarak bu zorlu süreçte hem ING Basketbol Süper Ligi hem de Turkish Airlines EuroLeague’de şampiyon olma başarısını gösterdik. Altyapıda bizler de geçen sezon Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nde oynanmadığı dönemde Türkiye Basketbol Ligi'nde İstanbul Basket forması giydim. Daha sonra Garanti BBVA Basketbol Ligi'nin başlamasıyla orada da çok önemli tecrübeler kazandım.
 
Türk basketbolunun lokomotif kulüplerinden olan Anadolu Efes, isminin geçtiği her platformda şampiyonluğa oynar. Bu Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nde de böyledir... Geçen sezon maalesef biz bunu başaramadık. Gelecek sezon Anadolu Efes olarak hedefimiz elbette şampiyonluk.
 
Geride bıraktığımız sezonda Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nde yarı finalde Fenerbahçe ile karşılaştığımız maç, beni çok üzmüştü. O karşılaşmada büyük şanssızlık yaşadığımıza inanıyorum... Gelecek sezon çok daha farklı olacak...
 
Kısa vadede basketbol planlarımdan bahsedecek olursam... Hedefim oyunumu geliştirip Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi’nde şampiyonluk için takıma katkı sağlamak. Uzun vadeli hedefim hem Anadolu Efes hem de A Milli Takım'ın önemli bir oyuncusu olmak. Bu potansiyele sahip olduğumu düşünüyorum...
 
Bir basketbol kulübü olarak sadece dönemlik kararlarla Avrupa’nın zirvesine taşınamazsınız. Burada Anadalu Efes gibi oldukça büyük bir organizasyondan bahsediyoruz. Yönetimi, antrenörleri, basketbolcuları, tesisleri, finansal yapısı, reklam ve iletişim çalışmaları ile bu koca bir bütün... 
 
Kulüp olarak her şeyi doğru yapmaya başladığınızda yani süreç doğru ise başarı sadece bir sonuç olur. Anadolu Efes, bu basketbol kültürünü tüm detayları ile doğru yönettiği ve sürdürülebilir hedefleri olduğu için bence uzun yıllar zirvede kalacaktır.
 
Tabii ki basketbolunu beğendiğim yıldızlar var... Vasilije Micic ve Milos Teeodosic, kariyerim için kendime örnek aldığım isimler. Kendimi geliştirip, onların seviyesine yükselmeyi isterim. 
 
Takım sporlarını gerçekleştiren önemli bir kulüpte, altyapı faaliyetlerinin de son derece ciddi şekilde yapılması gerekir. Bizim altyapımızda da çok değerli antrenörler, idareciler, sağlık personeli gibi birçok önemli profesyonel çalışıyor. 
 
Ayrıca A takımımızın tüm sorumluları altyapı faaliyetlerini önemle takip etmektedir ve bu gayret ve özen Anadolu Efes Spor Kulübü’nün Türk basketboluna çok değerli hizmetler vermesini sağlıyor.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç? 

- Ergin Ataman 
- En beğendiğin oyuncu? 
- Shane Larkin
- En iyi ilk 5'in? 
- Vasilije Micic, Shane Larkin , Vladimir Lucic , Nikola Mirotic , Edy Tavares
- En zorlu deplasman? 
- Karşıyaka
- Tek kelime ile Anadolu Efes? 
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum