Vizyon | Asya Ülker

"Türk kadın basketboluna ait en donanımlı ve ince düşünülmüş tesislerden birine sahip olduğumuzu düşünüyorum. Çukurova Basketbol çatısı altında bulunan her kadronun birbirinin iyiliğini ve takımı daha ileriye taşımak adına içten bir mücadele verdiğini biliyorum. Kadın basketboluna yeni değerler katmakla kalmayıp aynı zamanda donanımlı ve ahlaklı gençler olarak yetişiyoruz."

Vizyon | Asya Ülker
13 Aralık 2021 - 15:01

RÖPORTAJ: GÜLŞAH  AKKAYA

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü dünyadaki takım ve bireysel sporları da etkisi altına aldı. Geçtiğimiz zor günlerde bünyesinde bulunduğum Çukurova Basketbol organizasyonunun bize böyle izole bir tesis sunmuş olması, benim ve takım arkadaşlarımın bireysel gelişimi için çok büyük bir olanak sağladı.

Geride bıraktığımız sezonun başında altyapılarda, Türkiye liglerinin ve Avrupa Şampiyonaları'nın oynanmaması maç tecrübesi açısından beni ve yaş grubumu çok etkilediğini düşünüyorum. Fakat Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi’nin (BGL) oynanması bizim motivasyonumuzun ve konsantrasyonumuzun artmasına, maç tecrübemizin gelişmesine büyük katkı sağladığını düşünüyorum.

Bireysel olarak gelecek sezon için hedefim A takımla beraber antrenmanlara çıkmak, kendi yaş grubumda milli takıma gitmek ve Avrupa Şampiyonası oynamak. Takım olarak gelecek sezon hedeflerimiz öncelikle iyi ve dürüst bireyler olmak, organizasyonumuzu ve kulübümüzü saha içi ve saha dışında en iyi şekilde temsil etmek, saha içinde sonuç odaklı değil, gelişim odaklı olmak.

Bizi izleyenlere bir topun, bir ribaundun, bir şutun ve bir faulün ne kadar değerli olduğunu hissettirmek. Saha içinde ben değil biz olan beraber hareket eden bir topun kıymetini bilen, birbirini çok seven bir takım olmayı hedefliyoruz ve bunun için kulüp organizasyonumuzda çalışan herkes büyük bir gayret gösteriyor.

Geride bıraktığımız sezon unutamadığım maç Çankaya Üniversitesi karşılaşmasıydı. Garanti BBVA BGL'de final oynayan kendi yaş grubunda güçlü bir rakibe karşı oynamıştık. Özellikle maçın son periyoduna kadar üstünlüğün belli olmadığı çok sert ve rekabetin yüksek olduğu bir maçtı. Dördüncü periyodun ortasında takım olarak yaptığımız birebir savunma sonucunda kazandığımız ribaundlar ve top çalmalar kolay basket bulmamızı sağladı ve maçı kazanmamıza etken oldu.

Özellikle benim gibi çok turnuva tecrübesi olmayan oyuncular için böyle güçlü rakipleri takım olarak yenmek konsantrasyonumuzun artmasına büyük etken oluyor. Aslında turnuvada en iyi oynadığım maç Galatasaray karşılaşmasıydı; fakat bireysel olarak turnuvadaki en iyi performansım olmasına rağmen mücadeleyi kaybettik. Öte yandan Çankaya Üniversitesi maçı takım olarak beraber hücum ve savunma yaptığımız için karşılaşmayı kazanmamız açısından benim unutamadığım mücadelelerden oldu.

Kısa ve uzun vadeli planlarım ikisinde de iyi, dürüst ve çalışkan bir sporcu olmak. Kariyer planlamamda ise kısa vadede A takımımıza çıkmak, rekabetin içine girmek ve süremi kendim yaratmak istiyorum. Kendi yaş grubumda milli takıma gitmek ve Avrupa’daki kendi yaş grubumdaki rakiplerime karşı kendimi test etmek istiyorum. Kulübümün ve milli takımımın formasını uzun yıllar giymeyi hedefliyorum.

Courtney Williams’ın atletizmini ve atışlarını kendime yakın buluyorum, aynı zamanda Courtney Vandersloot’un saha görüşü ve yaptığı asistler de beni çok etkiliyor.

Öncelikle Türk kadın basketboluna ait en donanımlı ve ince düşünülmüş tesislerden birine sahip olduğumuzu düşünüyorum. Çukurova Basketbol çatısı altında bulunan her kadronun birbirinin iyiliğini ve Çukurova Basketbol’u daha ileriye taşımak adına içten bir mücadele verdiğini biliyorum.

Günümüzün çoğunu beraber geçirdiğimiz bu alanlarda Türk kadın basketboluna yeni değerler katmakla kalmayıp aynı zamanda donanımlı ve ahlaklı gençler olarak yetişiyoruz. Sporun yalnızca fiziksel bir branş olmadığını biliyor ve ona göre eğitimlere tabi tutuluyoruz, ki bu ben ve ailem için çok değerli bir unsur.

Önümde başka seçenekler de varken Çukurova Basketbol’u tercih etmemdeki en büyük etken bu oldu. Ebeveynlerim beni bu güvenli aile ortamına gönderirken gözlerinin arkada kalmamasının sebebi Çukurova Basketbol’un vizyonu ve misyonudur. Ben ve benim gibi sporcuları Türk kadın basketboluna kazandıran kulübüme teşekkür ediyor ve bu kulübün bir parçası olduğum için gurur duyuyorum.

TİPLEME
- En beğendiğin koçlar?

- Doğan Korkmaz, Yusuf Arkadaş
- En beğendiğin oyuncu?
- Courtney Williams
- En iyi ilk 5'in?
- Alina Iagupova, Marine Johannes, Courtney Williams, Sue Bird, Courtney Vandersloot
- Tek kelime ile Çukurova Basketbol..
- Prensip


YORUMLAR

  • 0 Yorum