Yükselen değer

“Darüşşafaka Tekfen’deki ilk sezonunda boyalı alandaki etkili oyunuyla dikkatleri çekmeyi başaran Micheal Eric, yükselen form grafiğiyle takımının pota altındaki etkinliğine yeni bir boyut kazandırıyor.”

Yükselen değer
04 Mart 2019 - 10:32
OĞULCAN ÇOKSAYAR

Darüşşafaka Tekfen’in önemli savunma silahlarından biri olan Micheal Eric, geçen sezon yakaladığı savunma ritmini bu yıl da sürdürerek sezona 'merhaba' demişti.

Eric’in 5 maç ceza aldığı Türk Telekom karşılaşmasına kadar sergilediği performans onun, Basketbol Süper Ligi’nin en iyi pivotları arasında olduğunu kanıtlar nitelikteydi. Türk basketbolunda ikinci sezonunu geçiren Nijeryalı oyuncu, geçtiğimiz sezon Darüşşafaka formasıyla 7DAYS EuroCup’ta mutlu sona ulaşırken, gereken anlarda sorumluluk alarak göz doldurmuştu.

Nijerya’nın en büyük şehri, eski başkenti Lagos’ta doğan ve futbol antrenörü bir babanın oğlu olan Eric, genç yaşında dikkat çeken boyuyla basketbola ilk adımlarını atarken lise yıllarında tutturduğu maç başı ribaund ve blok ortalamalarıyla izleyenleri büyülüyordu. Kolej yıllarında Temple Ows’ta kendini kanıtlamayı sürdüren Eric için NBA’de işler istediği gibi gitmedi ve Nijeryalı oyuncunun rotası Yaşlı Kıta’ya döndü.

İlk olarak kısa bir süre AEK forması giyen Eric, daha sonra İspanya’nın köklü kulüplerinden Bilbao Basket’e imza attı. Micheal Eric, Bilbao’da oynadığı sezonda Süper Lig’in tanıdık yüzlerinden Ivan Buva ile birlikte takımının uzun rotasyonunun bel kemiği niteliğindeydi.

Eric, İspanyol ekibiyle ACB Ligi’nde 30, EuroCup’ta ise 8 mücadelede boy gösterirken, bu maçlarda yaklaşık 10.1 sayı, 5.2 ribaund ve 1 blok ortalamaları tutturmayı başarmıştı. AEK ve Bilbao Basket serüvenlerinin ardından Darüşşafaka Tekfen ile anlaşan Micheal Eric, takımının pota altındaki etkinliğine yeni bir boyut kazandırdı.

Basketbol temelini ABD’de alan pivotların Avrupa basketboluna adapte olma sorunu göze alındığında, Eric’in uyum süreci konusunda sınıfı geçtiğini söylemek yerinde olacaktır. Daçka ile ilk sezonunda gerek hücum, gerek savunmada boyalı alanı oldukça etkili kullanmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Micheal Eric, beklenmedik anlarda vurduğu bloklarla da rakiplerine gözdağı vermeyi ihmal etmiyordu.

Yeşil siyahlıların EuroCup zaferiyle sonuçlanan macerasında uzun rotasyonunun önemli bir parçası olan Eric, 22 maçta ortalama 17 dakika süre alırken 7.7 sayı, 5.8 ribaund, 0.5 asist ve 0.7 blok ortalamalarıyla mücadele etti.

Basketbol Süper Ligi’ndeki ilk sezonunda ise 31 maçta görev alan Nijeryalı pivot, maç başına ortalama 18 dakika sahada kalırken 9.3 sayı, 6.0 ribaund, 0.6 asist ve 0.5 blok ortalamalarını tutturdu.

Bu sezon uzun oyuncu opsiyonu azalan Darüşşafaka Tekfen’de ipleri eline alan Micheal Eric, cezalı duruma düştüğü Türk Telekom maçına kadar parkede kaldığı süreyi 20.8 dakikaya yükseltirken 12.9 sayı, 5.8 ribaund, 0.8 asist ve 1 blok ortalamalarıyla Daçka’nın pota altındaki en büyük silahı hâline gelmeyi başardı.

Çoğu zaman savunmadaki rolüyle ön plana çıkan Nijeryalı’nın, boyalı alandaki isabet yüzdesi de yabana atılacak türden değil. Süper Lig’de cezalı duruma düşmeden önceki bölümde 111 atış denemesinde 68 isabet bulan Micheal Eric, yüzde 61’lik iki sayılık isabet oranı yakalamış durumda. Takımının pek de iç açıcı bir grafik çizmediği THY EuroLeague’de ise yüzde 50-55 oranında isabetli atış yüzdesi tutturan Eric, takımına skor katkısı da vermeyi sürdürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları