Yükselen değer | Gizem Uca

“Geçen sene sadece bir mağlubiyetle rekor kırarak Herbalife Nutrition KBSL’ye çıkmamızı özetleyen en önemli şey, takımın her bir parçasının işini düzgün bir şekilde ve özveriyle yapmasıydı. Hepimiz hedefe inanmış ve elimizden gelenin en iyisini yapmıştık, sonucunda da başarılı olduk.”

Yükselen değer | Gizem Uca
05 Şubat 2022 - 13:50 - Güncelleme: 05 Şubat 2022 - 13:54
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ

Kendimi bildim bileli basketbol oynuyorum. Son 3 sezondur Bursa Büyükşehir Belediye (BŞB) Spor Kulübü'nde mücadele ediyorum.
 
İlkokul üçüncü sınıf öğrencisiyken kendimi okulda açılan basketbol seçmelerine yazdırmıştım. Ama ailemin bundan haberi yoktu ve seçmeler aslında dördüncü sınıflar için yapılıyordu. Bunu aileme söylediğimde annem yaşım küçük olduğu için seçmeleri yapan antrenörümle konuşmuştu. Antrenörüm ise bunu çok istediğim için annemi ikna etti ve seçmeleri kazanarak okul takımına katıldım. Okul takımından sonra ise Galatasaray'ın altyapısına dahil oldum.
 
Kariyerim boyunca pek çok önemli ve güzel maçta oynadım; ama bir tanesini söylemem gerekirse, 2 sezon önce Bursa BŞB ile TKBL’de mücadele ederken Düzce maçımız tekrarlanmıştı ve kurallar gereği ilk maçta kadroda bulunan basketbolcular oynayabiliyordu. O sırada bizim takımımızda da yabancı dahil pek çok oyuncu değiştiği için maça 7 kişi ve yabancısız olarak çıkmıştık. 
 
Tam kadro olan rakibimize karşı onların sahasında bence çok zor olan ve çok keyif veren bir galibiyet almıştık. Basketbolun mücadele yönünü ön plana çıkarttığı için o maç benim kariyerimde her zaman ayrı bir yerde olacak.

Ama ilk şampiyonluk maçımın da çok ayrı bir yeri var. İlk defa o duyguyu tatmak çok ayrı bir keyifti. Beğendiğim, takip ettiğim oyuncular olsa da idolüm olarak söyleyebileceğim bir oyuncu yok. Her konuda idolüm diyebileceğim tek kişi annem olabilir. Kızlar için babalar kahraman olabilir; ama benim için her konu da kahramanım annemdir.
 
Şu an her takımın her takımı yenebileceği, bu anlamda sürprizlere açık bir lig oynadığımızı düşünüyorum. Bu açıdan bakıldığında daha fazla mücadele edenin ve isteyenin kazandığı bir lig yaşıyoruz ve bu bence bu Herbalife Nutrition KBSL'ye keyif katıyor. 
 
Ancak oyun kalitelerinin geçen yillara gore arttığını söyleyemem. Bundaki en önemli faktörün de artan kur oranlarından dolayı kulüplerin yabancı tercihlerinin daha mütevazi olması ve ayni şekilde yerli oyuncularda da ekonomik faktörlerin ön planda tutulması olduğunu düşünüyorum.
 
Öncelikle Herbalife Nutrition KBSL’de oynamaktan çok keyif aldığımı söylemeliyim. Tabii ki TKBL de benim gelişimim için faydalı oldu; ancak kısa vadede hedefim bu ligde kalıcı olmak. 
 
Uzun vadeli ise çok plan yapan bir basketbolcu değilim. O yüzden adım adım oyunumu geliştirmeye çalışıyorum. Bir oyuncu olarak kendi adımıza yapabileceğimizin bu olduğuna inanıyorum. Devamında kariyerim nasıl şekillenir onu yaşayıp göreceğim.
 
Tabii ki kendi gelişiminizle beraber bir takımın da gelişiminde pay sahibi olmak, başarılar kazanmak çok keyifli. Özellikle Bursa BŞB için söylemeliyim ki organizasyonuyla, imkânlarıyla çoktan Herbalife Nutrition KBSL’de olması gereken bir takımı hak ettiği yere taşımak bizlere nasip oldu. Bundan dolayı inanılmaz mutluyum. 
 
Geçen sene sadece bir mağlubiyetle rekor kırarak Herbalife Nutrition KBSL’ye çıkmamızı özetleyen en önemli şey, takımın her bir parçasının işini düzgün bir şekilde ve özveriyle yapması olduğunu düşünüyorum. Hepimiz hedefe inanmış ve elimizden gelenin en iyisini yapmıştık, sonucunda da başarılı olmamız kaçınılmaz oldu.
 
Basketbol, genel olarak sen ona ne kadar emek verirsen sana o kadar geri dönen bir spor. Tabii ki hâlâ eksiklerim var, hâlâ üzerine çalışmam, geliştirmem gereken şeyler var. Ancak şu an geldiğim nokta insanlar tarafından iyi olarak değerlendiriliyorsa en büyük sebebin her sene üzerine katarak biraz daha gelişmemdir. Elbette iyi takımlarda, iyi antrenör ve oyuncularla çalışmamın da büyük etkisi var. Sonuç olarak daha gidilecek çok yolu olan biri olarak şu an bulunduğum noktadan memnun olduğumu söyleyebilirim. 
 
Ama daha fazlasını da yapabileceğimi düşünüyorum ve herkese bunu göstermek istiyorum. Bence biz bu sene takım olarak çoğu insanın beklentilerinin çok üzerine çıktık. Sezon başı Bursa BŞB düşer diye düşünen çok fazla insan olduğunu biliyorum. Ancak takım kimyamız bence çok uyumlu oldu, gerek yerli oyuncularımızın gerek yabancı oyuncularımızın yetenekleri ve bizden istenenler beklentilerin üzerine çıkan bir takım olduk. 
 
Kazanabileceğimiz maçları kaybettiğimiz de oldu ama genel olarak kazanan ve mutlu huzurlu bir takım olduğumuzu söyleyebilirim. Öncelikle lige yeni çıktığımız için ilk hedefimiz Herbalife Nutrition KBSL'de kalıcı olmaktı; ancak bu gidişatımiz ve ligdeki konumumuz gereği değişti ve şu an üst sıraları zorlayan durumdayız. Hedefimiz ligi bitirebildiğimiz en iyi noktada bitirmek ve seneye Avrupa Ligi oynamaya hak kazanmak.

TİPLEME
- En beğendiğin koç? 

- Victor Lapena
- En beğendiğin oyuncu? 
- Kelsey Plum
- En iyi 5'in?
- Pelin Derya Bilgiç - Alina Lagupova - Kayla Mc Bride - Claudia Monica Ćuić -Teaıra Mc Cowan
- En zor deplasmanlar? 
- Galatasaray ve Fenerbahçe
- Bir cümle ile Bursa BŞB... 
- Beklentilerin üzerine çıkmak

YORUMLAR

  • 0 Yorum