Yiğit Arslan | Yeni hikâye

"Beşiktaş ile bu sezon yeni bir hikâye yazmak istiyoruz. Her maç farklı bir mücadele olduğu için sezon içerisinde inişler ve çıkışlar olabilir. Mümkün olduğunca çok maç kazanarak en üst sıralarda yer almayı hedefliyoruz."

Yiğit Arslan | Yeni hikâye
26 Aralık 2023 - 14:49 - Güncelleme: 26 Aralık 2023 - 14:55
HÜSEYİN DEMİR

Beşiktaş büyük bir camia… Siyah beyazlı formayı giymenin görev ve sorumluluğunu her zaman omuzlarımda hissediyorum. En iyi başarıları elde etmek için hep birlikte takım olarak elimizden gelen üst düzey mücadeleyi sahada sergiliyoruz. Kaliteli ve geniş kadro yapımızla her maçta ben ve takım arkadaşlarımız en iyi performansla parkeye çıkıyoruz. Sahaya çıktığımızda kulübün değerlerini bilerek savaşıyoruz.

Türkiye’de ve Avrupa’da istediğimiz gibi başladık. BKT EuroCup A Grubu’nda lider Paris’i mağlup etmek bizim için önemli bir galibiyet oldu. Bu galibiyet ile rakiplerimize korku saldık. Süper Lig’de ise hedefimiz normal sezonu en üst sıralarda tamamlayıp play-off için avantaj elde etmek. Türkiye Ligi, Avrupa’nın en prestijli liglerinden biri olduğu için burada kalite ve rekabet her yıl artıyor.

Teknik ekibimiz, oyuncularımız ve tüm takım olarak çok yoğun tempoda çalışıyoruz. Her maça odaklanarak sahadan hep galip ayrılmak istiyoruz. Takımımızda Türk ve yabancı oyuncu fark etmeksizin herkes sahada önemli katkı vermeye çalışıyor. Maç içerisinde formda olan basketbolcular oyundan düşenlere sürekli yardımcı oluyor. Saha içinde, saha dışında tüm takım yardımlaşma ve dayanışma içerisinde hareket ederek üst düzey çalışmamız ve hırsımızla iyi bir şekilde ilerliyoruz. Umarım ilerleyen dönemlerde daha da iyiye gideriz.

Dusan Alimpijević işine sahip çıkan, mücadeleci, çalışkan bir antrenör olarak biliniyor. Avrupa’daki antrenörlere göre yaş itibariyle biraz daha genç olduğu için hedefleri her zaman büyük… Benim de ilk çalıştığım yabancı antrenörlerden biri olarak takımla iletişimini çok iyi tutuyor. Her maça kazanmak için teknik ekibiyle başarılı şekilde çalışıp mücadeleci bir takım kimliğini sahaya yansıtıyor. EuroCup, EuroLeague seviyelerini gören bir antrenör ile çalışmak tabii ki bizim için büyük bir avantaj... Başarı için kurulan bir takımda mücadele etmek güzel bir şey…

Potanın Kartalları ile yeni bir hikâye yazmak istiyoruz. Her maç farklı bir mücadele olduğu için sezon içerisinde inişler ve çıkışlar olabilir. Mümkün olduğunca çok maç kazanarak en üst sıralarda yer almayı hedefliyoruz. Zaman zaman maçlar kazanılıyor ve kaybediliyor. Bütün sezon boyunca bütün maçları kazanan takım zaten yok... Hep birlikte sezonun sonunda büyük başarıyı düşünerek, her gün kendimizi geliştirerek ilerliyoruz. Taraftarlarımız; iyi ve kötü günlerimizde bizim her zaman yanımızda oluyor.

Akatlar’da inanılmaz bir atmosfer var. Kendi sahamızda sadece bir maç kaybettik, mağlubiyetten sonra maçtan sonra önemli ders aldık. Sonrasında Paris galibiyetiyle hatamızı telafi ettik. Takımımızı ve taraftarlarımızı her zaman mutlu etmek istiyoruz.

Milli takımda forma giymek her zaman kutsal bir görev olmuştur. Bize ne zaman görev verilirse elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kenarda olursak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kenarda değilsek dışarıdan da destek sağlıyoruz. Uzun zamandan beri başarılara hasret kaldık, daha iyi başarılara imza atılacağını umut ediyorum. Kısa vadeli düşünmüyoruz. Tabii ki burada bizim de öz eleştiri vererek daha çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Ay yıldızlı formayla en büyük hayallerimden biri turnuvada madalya ve kupa kazanmak…

Hedeflerim arasında kısa vadede; siyah beyazlı formayla her maçta takımıma en iyi katkıyı vermek. Orta vadede; Beşiktaş ile sezon sonunda büyük başarılardan birini tatmak var. Burada gerçekten hep beraber büyük emek veriyoruz. Her gün ayrı bir çaba, emek ve özveri gösteriyoruz. Uzun vadede basketbolun en yüksek seviyesinde kendimi görmeyi hedefliyorum.

Kerem, Samet, Yağız gibi genç oyuncular hepsi yetenekli ve potansiyeli olan isimler… Kulüp olarak gençlerimize önemli yatırımlar yapılıyor. Genç basketbolcularımız her gün gelişerek ellerinden gelenin en iyisini sahaya yansıtıyorlar. Önlerinde çok uzun bir süre olduğu için iyi bir antrenör ve organizasyon ile süre almayı artırarak devam ettikleri sürece daha iyiye gideceklerdir.

Özellikle Kerem ve Samet takımda önemli görevlerde bulunarak verimli oynuyorlar. Aldıkları süreleri en iyi şekilde değerlendiren gençlerin gelişimine daha iyi odaklanmalarını tavsiye ediyorum. Beşiktaş büyük bir camia… Sezon sonunda iyi yerlerde olmayı hedefliyoruz. İyi ve kötü günde hep birlikte bu yolda emin adımlarla yürürsek istediğimiz sonuçları elde ederiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum