Yeni sayfa

Sigortam.net İTÜ ile ilk defa TBL macerasına atılan Cenk Akyol, kariyerinde açtığı yeni sayfa hakkında merak edilenleri aktardı.

Yeni sayfa
04 Şubat 2019 - 09:57

-Uzun yıllar en üst seviyede oynadıktan sonra, TBL’de devam etme süreci nasıl gelişti?

- Acıbadem’den sonra bir sene gibi bir ara vermek zorunda kalmıştım. Eşimin de sporcu olmasından dolayı İstanbul dışında bir yerde oynamayı tercih etmedim. Bir seneyi boş geçirdim ve daha sonra bir yerden başlamam gerekiyordu. Çünkü basketbolu tamamen bırakmış değildim. İçinde bulunduğum durumdan dolayı bir sene oynayamadım.

Sonrasında buraya geldim ve basketbol kariyerimi burada sürdürüyorum. İlk başta bana çok zor geldi. Ama yapamayacağımı da düşünüyordum açıkçası. Nasıl adapte olacağım konusunda çekincelerim vardı. Daha sonra işler iyi gitmeye başlayınca bir sorun yaşamadan sezonun ortasına kadar geldik.

- Sigortam.net İTÜ’deki sezonunu yeniden doğuş diye nitelendirebilir miyiz?

- Buradaki iyi başlangıcımı yeniden doğuş diye nitelendirmek çok mantıklı gelmiyor bana. Birçok insan da buradaki etkime şaşırmamıştır. Ama burası benim için güzel bir fırsattı, iyi bir deneyim. Şimdiye kadar iyi gidiyor. Sonuçta bana bu sezon sihirli değnek değmedi, ben kendim gibi oynamaya devam ettikçe katkım olacaktır.

Sezon sonunda Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne çıkma şanınızı nasıl görüyorsun?
Süper Lig’e çıkma şansımız hiç yok demiyorum ama ligin en düşük bütçeli takımının biz olduğunu da unutmamak lazım. Çok da genç oyuncuların olduğu bir takımız. Üst lige yükselmemiz imkansız değil; ama şansımızın da çok olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta ilk yarıda alınmayacak mağlubiyetler aldık. İkinci yarı bu tip hatalar yapmadan, play-off’a iyi bir sıralamadan girmeyi başarırsak, yarı final hatta final şansımız olduğuna inanıyorum. Ama 'Süper Lig'e çıkar mıyız, çıkmaz mıyız?' bunu söyleyebilmek için biraz erken. Biz işimizi en iyi şekilde yaparak bu şansımızı sürdürmek istiyoruz.

- Sigortam.net İTÜ organizasyonunu nasıl değerlendirebilirsin?

- Sigortam.net İTÜ’nün daha önce yer aldığım organizasyonlarda çok da bir eksiği yok. Bunu çok samimi şekilde söyleyebilirim. Diğer kulüplerin maddi olarak ne kadar büyük sıkıntılar yaşadığını da şu an herkes biliyor. Bir kere öyle bir problem burada kesinlikle yok. Onun dışında organizasyon olarak da hiçbir eksiği yok. Daha ileride 'yatırım yapılır mı, yapılmaz mı?' onu bilemiyorum; ama devam edilirse daha iyi yerlere gelebilecek bir kulüp.

- Etkili performansını sürdürerek yeniden milli formayı terletebilir misin?

- Milli takıma dönebilme şansı bana pek gerçekçi gelmiyor açıkçası. Ama bana bu sene basketbol oynama ihtimalim de fazla gerçekçi değildi. Bundan 7 ay önce bunu konuşuyor olsaydık, TBL’de yer alacağım aklıma bile gelmezdi. Ama hayat bu, kendinizi beklemediğiniz şeylerin ortasında bulabiliyorsunuz. Şu an milli takıma yeni bir jenerasyon geldi ve çok da iyi oyun sergiliyorlar ve bir o kadar başarılılar. Şu an için iyi bir atmosfer yakalandı. O yüzden ne böyle bir şey olacağını, ne de böyle bir şeye gerek duyulacağını düşünmüyorum.

- TBL’nin durumunu nasıl görüyorsun. Sezon sonunda ipi göğüslemeye en yakın takım hangisi?

- Bu sezon TBL’de Süper Lig bileti alabilmek için en yüksek şansa sahip takım bence Bursaspor. Çünkü uzun yıllardır bu amaç için yatırım yapılıyor. Bu sene de Süper Lig’e en yakın oldukları sene olduğunu düşünüyorum. Onun dışında Karesi güzel basketbol oynuyor. Sezona iyi bir başlangıç yaptılar ve o ivmeyi sürdürdüler. Bu iki takım ligde yer aldığı sıralamayla da her şeyi gözler önüne seriyor. Ama kimin çıkacağını şimdiden söylemek imkansız. Sezon devam ediyor ve her sonuca gebe bir yarışın içindeyiz. Ama ligin durumu için süper diyemem. Çünkü oynanan basketbol kalitesi fazla iyi değil. Sadece şöyle bir avantajı var ligin, Türk oyuncuların oynayabilme fırsatı daha yüksek.

- Hazır söz yerli oyunculardan açılmışken, yabancı kuralından da bahsetsek…

- Bence yabancı kuralı Türk oyuncular için hiçbir zaman iyi değil. Ama sonuçta bir başarı var bunu da göz ardı etmemek gerekiyor. Evet, bazen bizler bunu çok hoş karşılamıyoruz; ama kulüpler açısından da buna baktığımız zaman işler daha iyiye gitmeye başladı. Ama şöyle bir şey de var sırf yabancı oyuncu alacağım diye gidip, kalitesiz bir oyuncuyu getirmek de yanlış. Ve bunun örnekleri çok fazla. Maçların kalitesini fazlasıyla düşüren ve seyir zevkini azaltan bir durumdu bu. Ama alınan kararlar çerçevesinde basketbolumuzun gelişim göstereceğine de inanıyorum.

TİPLEME
- En beğendiğin oyuncu?
- Kobe Bryant
- En beğendiğin koç?
- Zeljko Obradovic
- En zor deplasman?
- Barcelona
- İlk 5’in?
- Dimitris Diamantidis, Trajan Langdon, Anthony Parker, Kaya Peker, Nikola Prkacin
- Tek kelime İle Sigortam.net İTÜ?
- Düzen


YORUMLAR

  • 0 Yorum