Yarım kalan hikâye | Gizem Tüzün

"Avrupa kupaları konusunda aslında şansım yanımda oldu diyebilirim. Genç yaşta Kayseri’yle EuroCup Finali oynadık, takım olarak hedefimiz şampiyonluktu ama kısmet olmadı. O yüzden hedeflerim arasında yarım kalan hikâyeler oldu, bunları en kısa zamanda tamamlamak istiyorum."

Yarım kalan hikâye | Gizem Tüzün
03 Kasım 2021 - 13:44
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
İstanbul Üniversitesi’nde ilk hedefim olan profesyonel oyuncu olma hayalimi gerçekleştirdim. Tabii ki her oyuncunun hedefi olduğu gibi benim de hedeflerim var. Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde, Avrupa kupalarında şampiyonluk yaşamak ve A Milli Takım hedeflerim arasında...
 
Avrupa kupaları konusunda aslında şansım yanımda oldu diyebilirim. Genç yaşta Kayseri’yle EuroCup Finali oynadık, takım olarak hedefimiz şampiyonluktu ama kısmet olmadı. O yüzden hedeflerim arasında yarım kalan hikâyeler oldu, bunları en kısa zamanda tamamlamak istiyorum.
 
Uzun oyuncu olmam aslında Türkiye’de benim için bir avantaj oluşturmakta. Türk kadınları olarak zaten çok uzun bir boy ortalamasına sahip değiliz. O yüzden uzun yerli oyuncuların kıymetli olduğunu düşünüyorum.
 
Uzun oyuncu eksikliği benden önceki jenarasyonlarda da fark edilen bir eksiklikti ve hâlâ devam ediyor. Buradaki eksikliklerin giderilmesinde antrenörlere büyük iş düşüyor; ama antrenörlere de soracak olursanız eksiklik oyuncuda da diyenler olur.
 
Dediğim gibi daha önce milli takım kamplarında bulundum, alt yaş milli takımlarında birçok kez forma giydim. Uzun sıkıntısını çözebileceğimiz seviyede oyuncular olduğunu da düşünüyorum.
 
Evet Kayseri'de yabancısı olmadığım bir takımda, yabancısı olmadığım bir şehirdeyim. Bellona Kayseri Basketbol olarak takım kimyamız çok iyi... Teknik ekibinden, yönetimine kadar herkes çok iyi.
 
Tabii ki hedefimiz Kayseri şehri için en iyisini yapmak olacaktır. Takım arkadaşlarım ve ben büyük bir özveriyle takımın başarısı için çalışıyoruz.
 
Kaliteli bir ligimiz var ve mücadele gücü yüksek, zorlu maçlara çıkıyoruz. Lig maçlarının dışında da EuroCup karşılaşmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda içinde bulunduğumuz salgın dönemi bitmiş değil. Tabii ki bunları da göz önünde bulundurarak en iyisini yapmak için gayret gösteriyoruz.
 
EuroCup’ta öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak. İyi basketbol oynadığımızı düşünüyorum. Takımımızda hâlâ eksik oyuncular var, onların da gelmesiyle daha güçlü bir takım olacağımıza inanıyorum. Her maça kazanmak için çıkıyoruz; ama uzun bir süreç... Eksiklikler, sakatlıklar, Covid-19 derken, uzun vade de planları değiştiren faktörler oldu.
 
O yüzden EuroCup'ta maç maç gitmek ve ilk hedef gruptan çıkmak olacaktır. Gidebildiğimiz yere kadar gidip, sonunda da kupayı almak en çok istediğimiz şey olur.
 
Geçen sene sezon ortasında yaşadığım sakatlık ve bunun devamında gelen bazı sıkıntılar, bu sene beni daha da motive etti diyebilirim. Sakatlıktan iyi döndüm; ama oyunumun üzerine daha da koymak için çalışıyorum. Tabii ki iyi basketbol oynamak için, doğru insanlarla, doğru yerde bulunmanın ve çalışmanın ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladım.
 
Nevriye Yılmaz idolüm diyebilirim. WNBA'ye giden ilk Türk kadın basketbolcumuz aynı zamanda ve aynı pozisyonda oynuyor olmamızın ben de büyük etkisi olmuştur.
 
Farklı kulüplerin tabii ki farklı ruhları oluyor. Farklı kulüplerde oynamanın da kendi gelişimimde büyük etkisi oluyor diyebiliriz. İyi ve kötü çok fazla tecrübe kazanmanızı sağlıyor. Ama çok fazla kulüp değiştirmeyi seven bir oyuncu değilim; aidiyet duygusu benim için çok önemli.
 
Tabii ki bazen profesyonel olamamamızdan kaynaklı, farklı kararlar almamız da gerekiyor. Ama basketbolun içerisinde iyi de var, kötü de... Her yerde olduğu gibi bunun içinden iyi olanları alıp, kötü olanları da tecrübe edinip tekrarlanmaması için gayret gösteriyorum.
  
TİPLEME
- En beğendiğiniz koç?

- Ayhan Avcı
- En beğendiğiniz oyuncu?
- Nevriye Yılmaz
- En zorlu deplasman?
- Fenerbahçe
- Tek kelime ile Bellona Kayseri..
- Tek kelime ile anlatmam mümkün değil.

YORUMLAR

  • 0 Yorum