İddialı | Meltem Yıldızhan

"Hedeflerimin henüz çok başındayım. Yaşadığım sakatlıklardan kaynaklı olarak çok fazla zaman kaybettim. Hedefler bitmez. Her sezon size yeni bir hedef getirir. Sporda geçmişe bakılmıyor. Başarılarınızla yaşayamazsınız. Yarışmacı ruhu hiçbir zaman kaybetmemek gerek."

İddialı | Meltem Yıldızhan
03 Kasım 2021 - 13:40
ECE ERGEZ
 
Henüz çocukken, yaşıtlarımdan çok daha uzun boylu olduğum için basketbol kapımı çaldı diyebilirim. Okulum Bayrampaşa İlköğretim Okulu’nda 'beden eğitimi' dersi öğretmenimiz Gökhan Balcı’nın beni yönlendirmesiyle basketbol serüvenim başladı. 
 
Bu spora karşı başlarda çok istekli değildim. 2011 yılında Galatasaray seçme yapmak için okulumuza geldi. Açıkçası çok da umudum yoktu. Ancak seçildiğimi öğrendim. Böylece 2012 yılında Galatasaray serüvenim başlamış oldu.
 
Basketbol adına en büyük hayallerimden biri uzun yıllar Galatasaray forması altında kariyerimi sürdürmek ve sarı kırmızılı forma altında aktif sporculuk hayatımı noktalamaktır. 
 
Bu amacımı gerçekleştirmek için Galatasaray kariyerime kısa bir mola verdim. Daha fazla sorumluluk alabileceğim bir kulübe giderek özgüven kazanmayı ve tekrar Galatasaray’a daha kuvvetli şekilde dönmeyi istediğim için Galatasaray Basketbol Şubesi yöneticileriyle görüşerek gelişim açısından daha iyi olacağını düşündüğümüz bu yolu seçtik. 
 
Galatasaray ile olan sözleşmemi uzattık ve bir sezon kiralama yoluyla Nesibe Aydın Kulübü’nün, dolayısıyla Ankara’nın yolunu tuttum.
 
Nesibe Aydın bir eğitim kurumunun yarattığı ve idealleri olan bir kulüp. Adım adım ilerleyen bir yapı. Geçtiğimiz sezon formasını giydiğim Galatasaray ile Herbalife Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde yarı finali oynama başarısı gösterdiler ve bu sezon Eurocup oynama hakkı kazandılar. 
 
Avrupa sahnesinde yer alacak olmaları, takım yapısı benim Nesibe Aydın tercihimde önemli rol oynadı. Farklı bir takım, farklı bir şehir ve dahası canım ailemden ilk kez ayrı kalıyorum. Bunların hepsi birer zorluk; ama hepsi de üstesinden gelinmesi gereken durumlar. 
 
Zorlandığım zamanlar oluyor elbette; ama üstesinden geliyorum, alışıyorum. Yeni hedefler, yeni başarılarla kariyerimde güzel bir adım atacağımı düşünüyorum.
 
Hedeflerimin henüz çok başındayım. Yaşadığım sakatlıklardan kaynaklı olarak çok fazla zaman kaybettim. U18 Avrupa Sayı Kraliçeliği, 2018 yılında Galatasaray ile kazandığım EuroCup Şampiyonluğu, A Milli Takım kadrosuna çok genç yaşta girmiş olmak çocukluğumdan beri kurduğum hayallerden gerçekleştirebildiklerim. 
 
Hedefler bitmez. Her sezon size yeni bir hedef getirir. Sporda geçmişe bakılmıyor. Başarılarınızla yaşayamazsınız. Yarışmacı ruhu hiçbir zaman kaybetmemek gerek.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Ekrem Memnun
- En beğendiğin oyuncu?  
- Alba Torrens
- En iyi 5'in?
- Işıl Alben, Allie Quigley, Alba Torens, Emma Messeman, Brittney Griner 
- En zorlu deplasman?
- Dinamo Kursk 
- Tek kelime ile Nesibe Aydın?
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum