Yarı final eşleşmeleri netleşti

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final maçları tamamlandı. Temsilcimiz Pınar Karşıyaka yoluna devam ediyor. Strasbourg sürpriz yaptı. Son şampiyon San Pablo Burgos UNET Holon’a şans tanımadı. İşte detaylar…

Yarı final eşleşmeleri netleşti
06 Mayıs 2021 - 22:39
Rusya’nın Nizhny Novgorod kentinde düzenlenen FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin Final 8 etabında çeyrek final aşaması geride kaldı. Oynanan dört maç da heyecan dolu anlara sahne oldu.

KAF KAF İLK KEZ YARI FİNALDE

Final 8’de yer alan tek temsilcimiz Pınar Karşıyaka, turnuvanın gediklilerinden ERA Nymburk ile karşı karşıya geldi. İlk yarıdaki basit top kayıpları ve 14’te 2 üç sayı isabeti gibi hiç parlak olmayan istatistiklere rağmen içeriden etkili olan ve savunmaya önem veren Kaf Kaf, devre arasında geride olmasına karşın aradaki fark sadece 3 sayıydı. Daha sonra Sek Henry ve Metecan Birsen’in kritik yerlerde bulduğu üçlükler, Pınar Karşıyaka’yı diri tuttu ve ritmini yakalamasını sağladı. Metecan’ın üçüncü çeyrekte attığı son saniye üçlüğü, Yeşil Kırımızılılar’ı öne geçirdi. Ancak pes etmeye niyeti olmayan ve oyun stilini sahaya yansıtan Nymburk, temsilcimize zor anlar yaşattı ve üstünlük sık sık el değiştirdi. Fakat Pınar Karşıyaka, özellikle Raymar Morgan’ın defansta göstermiş olduğu karakterle son sözü söyledi ve 84-73’lük galibiyetle adını yarı finale yazdırdı. Temsilcimizde, sezonun en iyi 5’ine seçilen Raymar Morgan’ın performansı dikkat çekiciydi; 18 sayı, 16 ribaund ve 5 blok ile bunu göstermiş oldu. Daha önce bu turnuvada şampiyonluk yaşamış Fransız yıldız Amath M’Baye de 20 sayı, 5 ribaund ve 2 blokla temsilcimizin yarı finale çıkmasında önemli bir katkıda bulundu. Bu maç, Pınar Karşıyaka’nın her türlü aksaklığa rağmen oyundan ve mücadeleden vazgeçmediğinin en büyük göstergesiydi. Daha önce katıldığı iki sezonda çeyrek finalin ötesini göremeyen temsilcimiz, ilk kez adını ilk 4 içine yazdırmayı başardı.

EV SAHİBİ ZARAGOZA’YI GEÇEMEDİ

Final 8’e ev sahipliği yapan Nizhny Novgorod, Top 16’da Türk Telekom, AEK, Strasbourg gibi takımları geride bırakıp grup lideri olarak buraya yükseldi. Ancak Rusya temsilcisi, evinde Dylan Ennis fırtınasını dindirmeyi başaramadı. 17’de 10 saha içi şut isabeti ile oynayan ve 26 sayı, 5 ribaund ve 4 asist kaydeden Ennis, Casademont Zaragoza’yı yarı finale taşıdı. İspanya temsilcisi Pınar Karşıyaka’nın yarı finaldeki rakibi oldu.

SON ŞAMPİYON İKİNCİ YARIDA AÇILDI

İlk grup aşamasında Darüşşafaka Tekfen’in rakiplerinden olan ve geçen yıl ilk kez düzenlenen Final 8’in şampiyonu Hereda San Pablo Burgos, Stefanos Dedas’ın çalıştırdığı UNET Holon ile karşı karşıya geldi. İkinci çeyrekte Isaiah Miles’ın üçlükleriyle etkili olan bir Holon vardı. Ancak gücünü ikinci yarıda ortaya koyan San Pablo Burgos, mücadeleden 86-77 galip ayrılmayı bildi. İspanyol ekibinde Brezilyalı gard Vitor Benite, attığı 26 sayıyla takımını sırtladı. Ayrıca, Holon Baş Antrenörü Stefanos Dedas, bu maçta iki teknik faulle diskalifiye oldu.

TENERIFE’YE STRASBOURG ŞOKU

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin iddialı takımlarından Lenovo Tenerife, Top 16’da oynadığı son maçta Türk Telekom’u geçerek çeyrek finale kalan SIG Strasbourg ile karşı karşıya geldi. 39 dakika 39 saniye sahada kalan Brandon Jefferson, uzatmaya giden maçta 22 sayı ve 6 asistlik performansıyla dikkatleri üzerine çekti ve bu performans, Strasbourg’u yarı finale taşıyan en önemli faktördü.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde yarı final eşleşmeleri şu şekilde:

Pınar Karşıyaka – Casademont Zaragoza
SIG Strasbourg – Hereda San Pablo Burgos

Yarı final maçları yarın oynanacak. Kazanan takımlar finalde şampiyonluk mücadelesi verecek. Kaybeden takımlar ise üçüncülük maçına çıkacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları