Kaf Kaf final için sahada

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Pınar Karşıyaka, bu akşam yarı final maçında Casademont Zaragoza ile karşılaşacak. Maç saat kaçta başlayacak ve hangi kanalda yayınlanacak? İki takımın çeyrek final maçları ve öne çıkan isimleri... Detaylar haberimizde.

Kaf Kaf final için sahada
07 Mayıs 2021 - 13:37
Bertan ERMAN / RİBAUND DERGİ

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez yarı finale kalan Pınar Karşıyaka, yarı final maçında İspanya temsilcilerinden Casademont Zaragoza ile karşı karşıya gelecek. Bu önemli karşılaşma TSİ 19.00'da başlayacak ve Tivibuspor kanalından şifresiz, canlı yayınlanacak. 

Final 8'de karşılaşmalar tek maç üzerinden oynanıyor. Yani, bu maçı kazanan takım, adını finale yazdıracak. Kaybeden takım ise üçüncülük maçına çıkacak. 

Pınar Karşıyaka, çeyrek final maçında Çek ekip ERA Nymburk ile karşılaştı. Zor geçen mücadelenin ikinci yarısında ritmini bulan temsilcimiz, 84-73'lük galibiyetle adını yarı finale yazdırdı. Yeşil-kırmızılı ekipte dikkat çeken isimler Raymar Morgan ve Amath M'Baye. Sezonun en iyi beşine seçilen Raymar Morgan, Nymburk karşısında hem hücumda hem de savunmada etkili bir oyun çıkardı; 18 sayı, 16 ribaund ve 5 blokla galibiyette başrol isimlerdendi. M'Baye ise, 20 sayı, 5 ribaund ve 2 blokla oynadı. Kaf Kaf'ta ritmini bulduğunda tehlikeli olan diğer isimler ise Sek Henry ve Metecan Birsen. Nymburk karşısında üçlük kıtlığını kıran Henry, 9'da 5 dış atış isabeti kaydederken 19 sayı üretti. Metecan Birsen ise, 12 sayı ve 13 ribaundla double double yapan bir diğer isimdi. 

Casademont Zaragoza ise, Final 8'e ev sahipliği yapan Nizhny Novgorod'u 86-78 yenerek Pınar Karşıyka'nın rakibi oldu. Bu karşılaşmada Zaragoza adına Dylan Ennis, 26 sayı, 5 ribaund ve 4 asistlik performansıyla öne çıktı. 

Fotoğraf: Basketball CL

YORUMLAR

  • 0 Yorum