Yaraları birlikte saracağız (Alpaslan Aydın) RİBAUND MART 2023

"Yardım toplama ve ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda üniversitemiz, mezunlarımız koordineli çalışmalarına devam ediyor. Toplamda bugüne kadar ihtiyaca yönelik 87 tırı bölgeye gönderdik. Asıl en büyük yardımı, desteği o bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için vereceğiz. Yaralarımızı hep birlikte saracak, yaralı bölgelerimizi yeniden ayağa kaldıracağız."

Yaraları birlikte saracağız (Alpaslan Aydın) RİBAUND MART 2023
24 Mart 2023 - 15:41
Deprem ülkesi gerçeğini kurulduğumuz ilk günden beri bilincinde olan bir kulübüz. Kulüp olarak sürdüğümüz en büyük sosyal sorumluluk projemiz bildiğiniz üzere “Sallanmadan Hazırlanalım!” Birleşmiş Milletler'in belirlediği '17 Küresel Kalkınma Amacı'nın 11. maddesi
olan "Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar" başlığına ve depreme dikkat çekmek amacıyla CIFAL İstanbul'la ortak gerçekleştirdiğimiz #SallanmadanHazırlanalım sosyal sorumluluk projemizde her sezon en önemli maçlarımızda depreme dair bilinçlendirme ve depreme hazırlıklı olmanın önemi konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz.

Okul ziyaretlerimizde ve söyleşilerimizde sık sık depreme hazırlıklı olmanın önemine değiniyoruz. En son FIBA Şampiyonlar Ligi Surne Bilboa maçında projemize dikkat çekmek için özel formalarla sahaya çıkarak, deprem çantaları ve deprem çantalarının olmazsa olmazı fenerler dağıttık. Deprem öncesi, deprem anında ve deprem sonrası yapılması gerekenleri anlattığımız broşürlerle bilgilendirme çalışmaları yaptık. Bu çalışmaları her
sezon 2-3 önemli maçımızda gerçekleştiriyoruz.

Depreme olan hassasiyetliğimiz bu kadar yüksek iken bu yaşadıklarımız ülkemiz için, insanımız için çok üzücü. Bahçeşehir Koleji olarak depremde can kaybı çok olan kurumlardan biriyiz.

Ne yazık ki 11 ilde de kampüsleri ve altyapıları olan bir kurum olarak 96 canımızı, aile üyemizi yitirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Depremin olduğu ilk andan itibaren herkes gibi bizlerde hem bireysel hem de kulüp olarak üstümüze düşeni yapıp canhıraş yapılması gerekenleri planlı bir şekilde yürütmeye başladık.

11 ilde bulunan kampüslerimizde herhangi bir yıkım ve hasar olmadığı için hem toplanma hem de hizmet olarak aktif bir şekilde kullanmaya başladık. Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları; Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Mersin, Osmaniye, Kayseri, Mardin, Diyarbakır, İskenderun, Hatay, Malatya, Şanlıurfa'daki okullarını barınma ve beslenme ihtiyaçları için bölgedeki vatandaşlara açtı.

Tüm kulüp çalışanlarımız, basketbolcularımız, Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları çalışanları olarak ilk etapta 25 tır dolusu giyecek, yiyecek, battaniye, yakacak ve sağlık malzemesini bölgeye gönderdik. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun AFAD ile yürüttüğü
iş birliğine biz de destek amaçlı kullanılmamış çocuk kıyafetleri, hijyen malzemesi ve temizlik ürünleri gönderdik.

Yardım toplama ve ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda üniversitemiz, mezunlarımız koordineli çalışmalarına devam ediyor. Toplamda bugüne kadar ihtiyaca yönelik 87 tırı bölgeye gönderdik.

Asıl en büyük yardımı, desteği o bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için vereceğiz. Yaralarımızı hep birlikte saracak, yaralı bölgelerimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Bunun içinde herkes üstüne düşeni yapmalı. Ayrıca bu depremden de ülke olarak büyük dersler çıkarmalıyız. Bilimi yol gösterici sayan, ranttan uzak, gerekli yasal önlemlerin daha sıkı alındığı, yasal yaptırımların daha can yakıcı olduğu bir düzen oluşturulmalı. Yoksa
her depremde ölmeye, yaralanmaya, yakınlarımızı kaybetmeye, evimizi barkımız yitirmeye devam edeceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum