Manisa, Roberson'la galip

Manisa, Roberson'la galip
25 Mart 2023 - 16:23
Türkiye Sigorta BSL 22. hafta açılış maçında Manisa, çekişmeli başlayan maçta ikinci yarı farkı açarak Yukatel Merkezefendi'yi 90-75 mağlup etti.  Manisa iç saha galibiyet serisini bu maçla 5'e çıkardı. Merkezefendi ise son 5 deplasmanından mağlubiyetle döndü. Aralarındaki ilk maçı 16 sayı farkla kazanan Merkezefendi maçı kaybetse de ikili averajı bırakmad. 

Tempolu başlayan karşılaşmada iki ekibin de birbirine iyi hazırlık yaptığı, skor silahlarına karşı önlemler aldığı ilk dakikalardan itibaren görüldü. Pako Cruz ve Cecil Williams ikilisiyle iyi başlayan Manisa skorda üstünlüğü eline aldı. İçeri katederek üst üste kritik sayılar bulan Merkezefendi üstünlük mücadelesini korudu. Son bölümde John Roberson'dan 5 sayılık katkı alan Manisa öne geçti ve ilk çeyreği de 23-20 ile noktaladı. Denizli'nin bu çeyrekte sadece 1 üçlük isabeti bulurken, Manisa 3 üçlük isabeti buldu.

İkinci çeyrekte de atmaya devam eden John Roberson 5-0 seriyle farkı açtı ve Merkezefendi'ye erken bir mola aldırdı (28-22) Moladan Tomazs Gielo ve Arca Tülüoğlu'nun sayılarıyla dönen Merkezefendi farkın açılmasına izin vermedi. İki ekibin savunmaları da yukarı çektiği bu dakikalarda Pako Cruz'la isabeti bulan Manisa üstünlüğü korudu. Kritik top kayıplarıyla öne geçme şansını Merkezefendi bu dakikalarda kaçırsa da Gielo'nun isabetiyle rakibini yakın takibi sürdürdü. 02.45 dakika skorun 32-32 eşitlenmesiyle çekişme ve mücadele arttı. John Roberson'un üçlüğüyle Manisa bir kez daha öne geçti ve ikinci çeyreği 42-41 ile noktaladı.
Manisa'da ilk yarıyı John Roberson 4/4 üçlük isabetiyle 19 sayıyla tamamladı. Merkezefendi de ise Tomazs Gielo 10 sayıyla takımının çift haneye çıkan tek ismi oldu. 

Üçüncü çeyreğe Manisa, Pako Cruz'un üst üste üçlükleriyle başladı. Savunmayı da yukarı çeken Manisa rakibini top kaybına zorlayarak skor üstünlüğünü korudu. Yayın gerisinden cevap vermekte gecikmeyen Merkezefendi 06.45 dakika kala skoru eşitledi (55-55). Son bölümü 10-2 ile geçen Manisa farkı tekrar açtı. Son hücumdan Troy Selim Şav'ın smacıyla Manisa farkı ilk kez çift hanelere çıkardı ve çeyrek 70-59 ile noktalandı. 

Son çeyreğe 2 takım da karşılıklı basketlerle başladı. Devamında tempo artmış olsa da 2 dakika boyunca iki ekip de isabet bulamadı, sessizliği bozan taraf ise Xavier Rathan ile Merkezefendi oldu. 4 dakika kala Anosike ile topu çalarak çok kritik bir baskete imza atan Manisa farkı bir kez daha çift haneye çıkardı (80-68). Hızlı hücuma çıkara çabuk sayı bulmaya çalışan Merkezefendi'nin umutlanmasına izin vermeyen Manisa maçın en formda ismi John Roberson üçlüğüyle farklı üstünlüğü bırakmadı. Karşılaşmanın galibi 90-75 Manisa oldu. 

Öne çıkanlar...
Manisa BBSK: John Roberson 32 sayı (7/8 üç sayı), Pako Cruz 15 sayı 4 ribaund, Troy Selim Şav  11 sayı 11 ribaund
Yukatel Merkezefendi: Andrew Harrison 16 sayı 5 asist, Tomazs Gielo 12 sayı 3 ribaund, Nikos Rogkavopoulos 10 sayı 5 ribaund 

YORUMLAR

  • 0 Yorum