"Yabancı transferlerimizin Türkiye'de oynamış olmaları tesadüf değil"

Kırmızı Ejderhalar, yeni sezon için iddialı...

"Yabancı transferlerimizin Türkiye'de oynamış olmaları tesadüf değil"
24 Ağustos 2020 - 23:12
ING Basketbol Süper Ligi'nde fikstür için yapılan kura çekiminde Bahçeşehir Koleji, ilk maçında Tofaş'ı İstanbul'da konuk edecek.

Ribaund'a özel açıklamalarda bulunan Kırmızı Ejderhalar'ın genel menajeri Alpaslan Aydın, önümüzdeki sezon için iddialı olduklarını belirtti.

Geçen sezon FIBA Europe Cup'ta yarı finale kaldıklarını belirten Alpaslan Aydın, "Oradaki hedefimiz kupayı almaktı. Evet, Karşıyaka vardı; çok zor bir takımdı ama biz onun için planlar yapıyorduk. Ama ne yazık ki yarıda kesildi. Dolayısıyla biz de üzgünüz." ifadelerini kullandı. "Lakin bu sene EuroCup’ta oynayacağız" diyen Aydın, "Bizim için çok zor bir kura çekildi. Hatta ölüm grubu diyorlar. EuroLeague takımları diyorlar ama bizim tabii ki hedeflerimiz var. Burada ilk turu geçmek istiyoruz. İlk turu geçersek de önümüzün açılacağını düşünüyoruz. Çünkü ilk turda favori takımlar bizim grubumuzda olduğu için… Süper Lig’de de iddialı bir takım kurduk kendimize göre. Çok büyük bütçelerle olmasa da, çok iyi bir takım kimyasının olduğunu ve bunun bizi başarıya ulaştıracağını düşünüyorum. Bu sene hedeflerimizin arasında, aklımızdan şampiyonluk geçmiyor değil." dedi.

"TÜRKİYE'DE OYNAMIŞ OLMALARI TESADÜF DEĞİL"

Yeni sezon için yabancı transferlerini eski BSL oyuncularından yapan Bahçeşehir Koleji'nin kadro yapılanması ile ilgili de konuşan Alpaslan Aydın, "Biz bu kadroyu kurmak için bu dönemde Zafer Hocamız ve Erhan Hocamız ile beraber 2.5-3 ay boyunca çalıştık. Biz herkesi hem karakter olarak hem de teknik olarak tek tek inceledik. Daha önce ne yaptıkları analiz edildi. Türkiye’de oynayıp oynamadığı da analiz edildi. Dolayısıyla hepsine baktık, eledik ve buna göre transfer ettik. Tüm transferlerimizin daha önce Türkiye’de oynamış olması bir tesadüf değil. Bunun bir avantaj olduğunu düşündüğümüz için böyle seçtik. Oyuncular da uygun düştü." şeklinde konuştu.

Fotoğraf: Bahçeşehir Koleji
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum