NBA iptal mi olacak?

ABD’de Afro Amerikan vatandaş Jacob Blake’e yapılan şiddetli saldırı, basketbol dünyasında büyük tepkilere yol açtı.

NBA iptal mi olacak?
27 Ağustos 2020 - 14:12
Amerika Birleşik Devletleri, geçtiğimiz günlerde bir polisin, Jacob Blake isimli bir Afro Amerikan vatandaşı sırtına 7 el ateş ederek felç bıraktığı durumu konuşuyor. Özellikle basketbol dünyasında tepkiler büyük. Bu durum NBA’de maçların boykot edilmesine kadar gitti.
Geçtiğimiz gece Milwaukee Bucks ile Orlando Magic arasında oynanacak NBA Doğu Konferansı 1. Tur serisi 5. maçı, Bucks’ın Jacob Blake’e yapılan bu şiddete karşı sahaya çıkmamasıyla oynanmadı. Akabinde Gecenin Batı Konferansı’nda oynanacak Houston Rockets – Oklahoma City Thunder ve Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers maçları da, oyuncuların bu olaylar karşısında maça çıkmama kararı ile oynanmadı. Ayrıca WNBA’deki maçlar da, yaşanan bu olaylardan dolayı oynanmadı; oyuncular da sahaya çıkıp bir protesto duruşunda bulundu.

LAKERS VE CLIPPERS OYNAMAK İSTEMİYOR

Öte yandan NBA yönetimi ile takımlar arasında görüşmeler yaşanıyor. ABD basınında çıkan haberlere göre, şampiyonluk adayları olan Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers’ın karşılaşmalara çıkmak istemediği belirtildi. Ayrıca, oyuncular arasında yapılan toplantıda, Los Angeles Lakers’ın süperstarı LeBron James’in, bu toplantıda kulüp sahiplerinin görüşlerini bildirmesi gerektiği, Los Angeles takımlarının kalan tüm maçları boykot etme yönünde olduğu, ancak diğer oyuncuların buna sıcak bakmaması üzerine Lakers ve Clippers oyuncularının toplantıyı terk ettiği yazıldı. Ligin devam edip etmeyeceği merak konusu…
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları