"FIBA'nın kararına söyleyecek bir şey yok"

Pınar Karşıyaka Genel Menajeri Selim Çınar, 2020-2021 sezonuna dair açıklamalarda bulundu.

"FIBA'nın kararına söyleyecek bir şey yok"
24 Ağustos 2020 - 21:44
ING Basketbol Süper Ligi'nde bugün fikstür için kura çekimi yapıldı. 

Geçen sezonu ikinci sırada tamamlayan Pınar Karşıyaka, 15 takımlı ligin ilk haftasını bay geçecek.

Ribaund'a özel açıklamalarda bulunan Yeşil Kırmızılılar'ın genel menajeri Selim Çınar, kolay bir sezon olmayacağını söyledi.

İlk haftayı bay geçmeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Selim Çınar, "Zorlu bir sezonu yarıda bırakmak zorunda kaldık. İçine bulunduğumuz durumdan dolayı yine zorlu bir sezon geliyor. Bundan dolayı, ilk hafta bay başlamak çok anlam ifade eder mi bilmiyorum ama bir hafta daha beklemek, belki de kıymetli olabilecektir. Çünkü hemen arkasından Gaziantep deplasmanı gelecek. O yüzden, pandemi riski azalmış, sakatlıksız, iyi bir sezon dilerim. Bir hafta önce, bir hafta sonra, çok da önemli değil." ifadelerini kullandı. 

"İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DURUM KONTROL EDİLEBİLİR DEĞİL"

Geçen sezon FIBA Europe Cup'ın güç sıralamasının zirversinde yer alan ve şampiyonanın bir numaralı favorisi olarak gösterilen Pınar Karşıyaka, ilk Avrupa kupasını kazanmaya dört maç uzaktaydı. Ancak turnuva, pandemi nedeniyle yarı final aşamasında şampiyonsuz bir şekilde sonlandırıldı. Ancak FIBA, bir numaralı turnuvası olan Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin geçen sezonunu devam ettirme kararı almıştı. Selim Çınar'ın bu durumla ilgili değerlendirmesi şu şekilde oldu:

"FIBA yönetimi, Eylül sonunda Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin geçen sezon kalan maçlarını sekizli final şeklinde oynatmayı planlıyor. Umarım oynatabilirler. Ama tabii, biraz garip bir durum oluyor. Geçtiğimiz sezonun hak edilmiş dereceleri, yeni bir kadro yapısıyla yarım kalan maçlarını oynayacak. Biraz ilginç olacak ama FIBA’nın kararı ile ilgili söyleyebileceğimiz bir şey yok. Çünkü içinde bulunduğumuz durum, kimsenin kontrol edebildiği bir durum değil. Bu sezon için bile önümüzde bizi neler bekliyor; hepimiz merak ediyoruz."

Fotoğraf: Pınar Karşıyaka 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum