Üst seviye | Kiah Stokes

"Türk basketbolunu bir üst seviyeye çıkarmak için gereken niteliklere sahip olduğumuzu düşünüyorum. Slovenya ve Polonya'yı mağlup ettiğimiz EuroBasket 2023 elemelerine doğru şekilde başladık ve hâlâ çok şeyi geliştirebiliriz." 

Üst seviye | Kiah Stokes
02 Aralık 2021 - 10:39
Türk vatandaşı olup, ay yıldızlı formayı giymek karşılıklı verilen bir karardı. Türkiye'de oynamayı seviyorum ve Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) harika ve rekabetçi... 
 
İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri, bu yüzden Türk Milli Takımı'nda oynama fırsatı bana verildiğinde çok heyecanlandım. Biraz Türkçe konuşabiliyorum; ama gerçekten öğrenmesi zor bir dil, İngilizce'den çok farklı. Türkçe konuşmaya çalıştığımda takım arkadaşlarım Amerikan aksanım hakkında şakalar yapıyorlar; ama en azından deniyorum! Şu konuyu da es geçmemek lazım, buradaki yemekler çok lezzetli ve benim de yemeklerle aramak çok iyidir. 
 
Türk basketbolunu bir üst seviyeye çıkarmak için gerekenlere sahip olduğumuzu düşünüyorum. Slovenya ve Polonya'yı mağlup ettiğimiz EuroBasket 2023 eleme maçlarına doğru şekilde başladık ve hâlâ çok şeyi geliştirebiliriz. Özellikle Polonya maçında İzmit'teki atmosfer inanılmazdı. Kadın takımımızı desteklemek için bu kadar çok taraftarın salona gelmesi inanılmazdı. Bu tablo beni çok etkiledi. EuroBasket yolunda bundan sonrasında olacaklar beni şimdiden heyecanlandırıyor!
 
Her şeyden önce ben Türkiye'de oynamayı seviyorum ve kendime Fenerbahçe Safiport gibi bir ev bulabildiğim için de mutluyum. Deneyimlerimden ve diğer oyuncuların da söylediklerinden yola çıkarak Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin, dünyanın en iyilerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Bu ligdeki takımlar her zaman rekabetçiler. Asla çok kolay kazanacağınız maç yoktur. Ayrıca Galatasaray'a karşı oynanan derbi maçlar da çok eğlenceli...
 
Geçen sene namağlup şampiyon tamamladığımız Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde o kadar harika bir sezon geçirdik ki, bu yıl da kendimizden çok şey bekliyoruz. Fenerbahçe Safiport'ta oynamak her zaman baskıyı beraberinde getiriyor; ama biz onu kucaklıyoruz. Çok yetenekliyiz, tekrar başarılı olmak için gereken niteliklere sahip olduğumuzu düşünüyorum.
 
Taraftarlarımızın bizi her zaman desteklediklerini ve takımımızın başarılı olmasını istediklerini biliyoruz. Bu biraz baskı yaratıyor; ama aynı zamanda eğlenceli... Çünkü biz Fenerbahçe olarak ne kadar iyi olabileceğimizin ve potansiyelimizin farkındayız.
 
Açıkçası Avrupa ve WNBA arasında yıl boyu oynamak çok zor. Ama her zaman 'masa başı iş yapmaktansa basketbol oynamayı tercih edeceğimi' söylüyorum... Bu yüzden şikayet etmemeye çalışıyorum. Bazı günler gerçekten zor; ama bizim için bu yoğun tempo neredeyse normal hale geldi. Aslında en zor kısım, arkadaşlardan ve aileden uzakta olmak; fakat sadece bir kez genç oluyoruz, bu yüzden gençliğimizin işe yaramasını istiyoruz!
 
WNBA'de formasını giydiğim Las Vegas Ace'te harika zaman geçirdim. New York Liberty'den tamamen farklı ve WNBA kariyerime onlarla devam etmeyi umuyorum. Las Vegas ile geride bıraktığımız sezonu istediğimiz pozisyonda bitirdik; aslına bakarsanız şampiyonluk için savaşmak harikaydı.
 
Avrupa'da ve WNBA'de takım arkadaşlarımızla sık sık rakip olmamız komik; ama bu oyunun bir parçası... Birlikte ya da onlara karşı oynadığımda, hepimiz her zaman rekabetçiyiz. Bu yüzden aynı veya karşı takımlarda olsak da, sıkı oynar ve kazanmaya çalışırız. Birlikte oynadığımız zaman farklılıklarımızı bir kenara bırakıp, formasını giydiğimiz kulüp için yarışıyoruz.
 
WNBA ve Avrupa basketbolu arasında oyun stili arasında büyük bir fark var. Avrupa tarzı benim için daha çok takım tabanlı, yani oyuncular birlikte daha iyi oynuyor. Ayrıca Avrupa basketbolu, WNBA'e oranla daha fiziksel oynanıyor. Her iki lig de zorlu ve bu liglerdeki takımlarda çok yetenekli oyuncular bulunuyor!
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Victor Lapena ve Geno Auriemma
- En beğendiğin oyuncu?
- Maya Moore 
- En iyi ilk 5'in?
- Teresa Weatherspoon, Sheryl Swoopes, Maya Moore, Tamika Catchings, Lisa Leslie 
- En zorlu deplasman?
- Galatasaray
- Tek kelime ile Türk Milli Takımı..
- İnanılmaz
- Tek kelime ile Fenerbahçe..
- Gurur

YORUMLAR

  • 0 Yorum