Biraz sabır

"Genç ve yetenekli bir oyuncu topluluğumuz var. Yabancı sayısına BSL takımlarımız ve federasyonumuz karar verecek. Karar ne olursa olsun bizlerin gençlere güvenmemiz, onlara sorumluluk vermemiz ve bir süre de saha içinde hata yapabilmelerine tahammül göstermemiz gerekiyor. Sonuçta hiçbir oyuncu sahada oynamadan hata yapmadan büyük oyuncu olamıyor. Hep beraber biraz sabretmeliyiz."

Biraz sabır
03 Aralık 2021 - 10:47
- A Milli Takım'da göreve geleli 3 ay oldu... Uzun süre oyunculuktan sonra milli takım menajerliğine geçiş nasıl bir duygu?
 
- A Milli Takımı menajeri olmak çok özel bir görev. Çok gururlandım. Hayatımda ilk defa sahanın içinde değil de saha kenarında olmak açıkçası çok farklı bir heyecan. Saha içindeyken oynadıkça heyecanınızı kontrol altına alıp oyuna odaklanabiliyordunuz.
Saha kenarındaysa heyecan maçın sonuna kadar artarak devam ediyor.
 
EN BÜYÜK ZARARI MİLLİ TAKIMLAR GÖRÜYOR
 
- Belarus ve Büyük Britanya maçları da FIBA & EuroLeague çekişmesinin gölgesi altında oynandı. Basketbolu aşağı çeken bu inatlaşma için sizin düşünceleriniz nelerdir?

 
- Açıkçası FIBA kendi Dünya Kupası organizasyonunun kötü görünmesine sebep oluyor ve bundan en büyük zararı da milli takımlar görüyor. En basitinden Olimpiyat 4.’sü Slovenya, 2019 Dünya Kupası’nda yer alamadı. 2023 Dünya Kupası için de birçok sürpriz olabilir. Umarım Avrupa basketbolunu yöneten iki kurum da ortak bir çözüm oluşturur. Hem milli takımımız için hem de oyuncularımız için daha sağlıklı bir ortam oluşturur.

KÖTÜ BİR GÜNÜN ARDINDAN KENETLENDİK
 
- 2023 Dünya Kupası elemelerinde ilk pencere maçlarında 1 galibiyet (Büyük Britanya) ve 1 mağlubiyetlik (Belarus) performans için neler söylersiniz? Grupta kaç galibiyet yeterli olur? 

 
- Belarus maçında kesinlikle istemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Ancak kötü bir günün ardından tüm takım olarak kenetlendik ve İstanbul’da seyircimizin desteğiyle de Büyük Britanya’yı mağlup ettik. 2023 Dünya Kupası Elemeleri pencere formatında oynandığı için önceden kaç galibiyet gerekeceğini tahmin etmek çok güç. Sonuçta 3 ayda 1 toplanıp ikişer karşılaşma oynayacağız. Bizim grubumuzda yer alan her takımı yenebilecek kapasitemiz var.
 
Önemli olan, pencereler döneminde kısa zamanda takım olabilmek. Önümüzde ilk grup aşamasının bitmesi için 4 maçımız var. Biz
dördünü de kazanmak istiyoruz.
 
EN BÜYÜK SIKINTIMIZ YERLİLERİN ALDIĞI SÜRE
 
- A Milli Basketbol Takımı'nı oluşturan oyuncuların birçoğu takımlarında fazla forma şansı bulamıyor... Ligimizdeki mevcut yabancı sayısı, kur gerçeğini de göz önünde tutarak, azaltılabilir mi?

 
- Ülke olarak en büyük sıkıntımız bu. Genç ve yetenekli bir oyuncu topluluğumuz var. Açıkçası yabancı sayısına BSL takımlarımız ve federasyonumuz karar verecek. Karar ne olursa olsun bizlerin kendi genç arkadaşlarımıza güvenmemiz, onlara sorumluluk vermemiz ve bir süre de saha içinde hata yapabilmelerine tahammül göstermemiz gerekiyor. Sonuçta hiçbir oyuncu sahada oynamadan hata yapmadan büyük oyuncu olamıyor. Hep beraber biraz sabretmeliyiz.
 
GÜÇLÜ ALTYAPI SİSTEMİZİ DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ
 
- Bir dönem altın jenerasyonların olduğu 'alt yaş' milli takımları için plan ve projeleriniz olacak mı?

 
- Alt yaş gruplarında hem A Milli Takım’da performansıyla katkı sağlayacak hem de altyapı şampiyonlarında alacağı derecelerle bizleri gururlandıracak oyuncular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Hali hazırda zaten güçlü olan tarama sistemimizi, daha da kuvvetlendirip yakın zamanda tüm Türkiye’deki oyuncu adaylarına ulaşacağımıza inanıyoruz.
 
Yerli oyuncu havuzumuzu genişletip, geçiş dönemlerini sorunsuz atlatmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda federasyonumuzun Basketbol Gençler Ligi ve 12 Dev Adam Basketbol Okulları gibi projeleri de zaten alt yaş kategorilerine nasıl bir bakış açısıyla
yaklaştığımızın da önemli bir göstergesi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum