Itoudis: Oyuncular sihirbaz değiller

Itoudis: Oyuncular sihirbaz değiller
17 Aralık 2022 - 01:01 - Güncelleme: 17 Aralık 2022 - 01:04
Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis, EuroLeague'de Cazoo Baskonia karşısında aldıkları mağllubiyetin ardından açıklamalarda bulundu.

Baskonia’yı tebrik ediyorum. Türkiye’ye gelip çok önemli iki galibiyet aldılar. Bizim için iki farklı yarıydı, iki farklı yüzümüz vardı. Çok ayrı biçimde basketbol oynadık. İlk yarı daha agresiftik, tam saha presle başladık, skorerleri durdurabildik. Ama ikinci çeyrekte çok daha kolay sayı üretmelerine izin verdik. Fast breaklerden çok fazla sayı buldular ve 52 sayının 21’i açık sahadan, 9’u da yakaladıkları ikinci şanslardandı. İkinci yarıda büyük bir marjin vardı ama pes etmedik. İkinci yarı farklı bir zihinle oyuna başladık ama yine kaçırdığımız serbest atışlar oldu. Yaklaştık ama tamamlayamadık. 70 sayı üretebildik ve burada tabii ki Wilbekin ve Motley gibi oyuncuların eksikliğini hissettik. Ama diğer yandan da birçok çift haneli sayılara ulaşan oyuncumuz vardı. Taraftarın desteği ve inancı çok hoşumuza gitti. Durumumuzu anlıyorlar, bunun için teşekkür ederim. Bu bizi çok mutlu ediyor. Ama tabii ki sonuçlardan mutlu değiliz. Savaşmaya devam edeceğiz. Bunu kötü bir şans olarak düşünmüyoruz. Dyshawn Pierre dönmüş oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde diğer dönüşler de olacak.

Takım ilk yarıda aslında psikolojik olarak düştü, çünkü fast breaklerden çok fazla sayı ürettiler ve top kaybı yapmamıza sebep oldular. Önemli anlarda çok geri geldik. Farklı olabilirdi ama geri gelmek için çok büyük bir efor sarf edildi ve enerji düşüşü oldu. EuroLeague çok uzun bir maraton. Hep birlikte ve sağlıklı olduğumuzda neler olduğunu görebiliyoruz. Oyuncular da sihirbaz değiller, her zaman sahada sihir üretemiyorlar. Bir yandan da yeni bir takımız ve iyi alışkanlıklar inşa etmeye çalışıyoruz. İkinci yarıda savunma ve hücum dengemiz çok iyi değildi. 10 sayı biraz daha iyi olabilecekti ama 21 olması bizi çok acıttı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum