Üst düzey: Shavonte Zellous

Çankaya Üniversitesi'nden Shavonte Zellous, “Sayı üretme konusundaki yeteneğimi çok çalışmaya bağlıyorum. Her zaman daha iyisini yapabilmek için çalışıyorum ve bu durum parkedeki performansıma da olumlu yansıyor. Ayrıca uzun yıllardır Türk basketbolundaki kalitenin de korunduğunu düşünüyorum...” diyor.

Üst düzey: Shavonte Zellous
03 Şubat 2021 - 16:09

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Bu sezon şimdiye kadarki bölüm için konuşmam gerekirse, bizim için harikaydı. Zaman zaman çok iyi oynadığımız maçlar oldu. Sahaya yansıtabildiğimiz performans ile iddialı ekiplerin arasına adımızı yazdırmayı başardık. Tabii ki sorun yaşadığımız bazı anlar oldu. Hedeflerimize giden yolda birkaç sarsıntı yaşadık. Ama hedefimiz için bir mücadele verdik ve karşılığını bulduk.

Bu mücadelenin sonunda yeniden üst sıralara tırmandık. Hedefimiz geçen yıl olduğundan daha iyi olmaya çalışmak. Ve bunu başarabilecek güçteyiz. Yetenekli oyunculardan kurulu bir ekibiz. Hedefimize ulaşabilmek için yeterli kalitede bir kadro ile mücadele ediyoruz. Umarım sezon sonunda arkamıza baktığımızda gurur duyduğumuz bir sezon görebiliriz.

Her zaman ve her koşulda elimden gelenin en iyisini yapabilmeyi isterim. Kariyerim boyunca hep daha iyi olabilmek için mücadele etti. Basketbol kariyerimin devamı için tek düşüncem yine en üst düzeyde mücadele verebilmek. Elimden geldiğince en üst seviyede oynamaya devam etmek isterim. Hedeflerim hep aynı. Bir önceki yıl olduğundan daha iyi olmayı denemek.

En iyi olabilmek için ne yapmam gerekiyorsa onun için çalışmak benim yapımda var. Zorluk seviyesini her geçen yıl bir üst basamağa çıkararak kendimi yeniden kanıtlamak isterim. Bu yüzden gelecek konusunda bir karar verirken yapacağım şeyin beni ne kadar ileriye taşıyabileceğini düşünerek hareket ederim.

Hemen hemen oynadığım her takımda skor üretimi konusunda ön plana çıkmam tesadüf değil. Bunun herhangi bir sırrı da olduğunu düşünmüyorum. Sayı üretme konusundaki yeteneğimi çok çalışmaya bağlıyorum. Her zaman daha iyisini yapabilmek için çalışıyorum ve bu durum parkedeki performansıma da olumlu yansıyor.

Bunun için genel antrenmanlar dışında kendimi geliştirmek için ekstra çalışmalar yapıyorum. Oyun tarzımı daha güçlü hale getirmenin yollarını arıyor ve bunun üzerine bireysel idmanlar yapıyorum. Yetenekli olduğunuz bir konu üzerinde her yıl daha iyi olmak için çalışabilirsin. Ben de tam olarak buna odaklanıyorum. En iyi yönümü yansıtabilmek ve günden güne daha iyi olabilmek için çaba harcıyorum. Bunun sonucunda da takımıma yapabileceğim en iyi katkıyı sunuyorum.

Türkiye'ye ilk geldiğim sezon 2009-10 olması lazım. O günden bu zamana kadar değişen bazı şeyler illaki olmuştur. Ancak her şeyin gerçekten değişmediğini düşünüyorum. Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi, her zaman Avrupa'nın en iyi liglerinden biri olmuştur. Kalitesinde herhangi bir azalma söz konusu değil.

Rekabet seviyesi her zaman en üst düzeyde. Bana göre her yıl altyapılardan ve yabancı liglerden yeni yetenekler geliyor ve buradaki yetenek ile rekabet seviyesine yeni bir soluk getiriyor. Bu da Türkiye'deki kadın basketbolunu daha güçlü bir hale getirirken Avrupa'daki en gözde liglerden biri olmasını sağlıyor. Aradan geçen yıllar organizasyona farklı bir bakış açısı kazandırmayı başarmış. Doğru vizyon ile kalitenin korunduğunu düşünüyorum.

WNBA ile Avrupa basketbolu rekabet açısından çok da farklı organizasyonlar değil. Her iki turnuvada da oyun kalitesi oldukça güzel. Tabii ki bir takım sistematik farklılıklar söz konusu. Amerika'daki oyun tarzının biraz daha serbest olması buna örnek olabilir. Ama en belirgin farklılık Avrupa basketbolunda izin verilen fiziksel temas olabilir. Oyunun işleyişi fiziksel oyun ile çok farklı bir noktaya gelebiliyor. Ancak bunun dışında basketbol her yerde basketboldur. Oyun kültüründeki farklılıklar yalnızca bu oyunu güzelleştiren faktörler olabilir.

Türkiye açık ara en sevdiğim ülke olabilir. Bu yüzden kariyerimde bir tercih yapacak olduğum zaman sadece burada basketbol oynamayı seçtim. Ben daha çok bir 'ev kuşuyum' ama dışarı çıktığımda yapmaktan keyif aldığım şeyler de bir hayli fazla diyebilirim.

Elbette keyif aldığım şeylerin en başında alışveriş geliyor. Türkiye'nin güzel yanlarından biri de yemekleri. Muhteşem Türk kahvaltısı her şeyin arasındaki en büyük favorim. Ayrıca Türk hamamına gitmeyi ve fırsat buldukça sinemaya gitmeyi de oldukça seviyorum. Türkiye gerçekten güzel bir yer.

TİPLEME
- En beğendiğin koç?
- Ekrem Memnun
- En beğendiğin oyuncu?
- Deanna Nolan
- En zor deplasman?
- Fenerbahçe
- En iyi 5'in?
- Galatasaray'da 2013-14 yılında birlikte oynadığım ilk 5 (Işıl  Alben, Shavonte Zellous, Alba Torrens, Sancho Little, Nevriye Yılmaz
- Tek kelime ile Çankaya Üniversitesi...
- Muhteşem

SHAVONTE ZELLOUS
Doğum tarihi: 28 Ağustos 1986
Doğum yeri: Orlando, Florida
Pozisyon: Skorer gard
KARİYERİ
2009-2010 Detroit / Tulsa Shock
2009-2010 Beşiktaş
2010-2015 Indiana Fever
2010-2011 TTT Riga
2011           Ramat Hasharon
2011-2013 Mersin BŞB
2013-2014 Galatasaray
2015-         Fenerbahçe
2016-         Adana ASKİ
2016-2018 New York Liberty
2016-2018 Beşiktaş
2019-         Bnot Hertzeliya
2019-         Seattle Storm
2020-         Çankaya Üniversitesi


YORUMLAR

  • 0 Yorum