TBL Röportajları | Bornova Belediyesi

TBL Röportajları | Bornova Belediyesi
03 Şubat 2021 - 16:19
TELAFİ
EREN OCAKTÜRK
BORNOVA BELEDİYE KAPTANI

"Önceliğim ilk devrede yaşadığım sakatlık ve uzayan salgın sebebiyle takıma veremediğim katkıyı telafi etmek olacak. Takım olarak kazanmaya devam ederek hedeflediğimiz noktalara geleceğimize inanıyorum..."


Öncelikle takım olarak çok değerli bir staffımız var. Çok değerli ve çok iyi bir oyuncu grubu olduğumuzun farkındayız. Bu konuda böyle bir takımı bir araya getiren staff'a ve genel menajerimiz Çağlar Ağabey'e ne kadar teşekkür etsek azdır. Bütün takım çok iyi karaktere sahip oyunculardan kurulu ve kendi aramızda devamlı konuşuyoruz. Biliyoruz ki eğer maçlara iyi konsantre olarak çıkarsak her takımı yenebiliriz. Bunun bilincinde olmak bizi takım olarak son dönemlerde üst sıralara çıkardı.
Neredeyse tüm takım Covid-19 olduk ve bu sebepten 24 günde 8. maçımızı oynayacağız. Şu an ilk devreyi ilk 2'de bitirmeyi garantiledik. Bundan sonra takım olarak hedefimiz lig sonuna kadar zirvede yer alabilmek. Kişisel olarak da hedefim ise, ilk devrede yaşadığım sakatlık ve uzayan salgın sebebiyle takıma veremediğim katkıyı telafi etmek olacak. En kısa sürede tekrar form tutup takıma destek olmaya çalışacağım.
 
Takım olarak son dönemde yükselişimiz tamamen her maça daha fazla konsantre olup birbirimizi daha iyi tanımamıza bağlı. Takım olarak iyi savaştığımızda kazanıyoruz, en önemlisi de bunu alışkanlık haline getirmiş olmamız. Aynı doğrultuda devam ederek hedeflediğimiz noktalara geleceğimize inanıyorum. 
 
Takımımızda Orbay Ağabey ile birlikte kaptanlıktan daha çok genç arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü gerçekten çok yetenekli, üst ligde oynayacak potansiyeli olan arkadaşlarımız var. Ve biz onları motive etmek için devamlı pozitif yönde konuşmalar yapıyoruz. Neler başarabileceklerini görmeleri konusunda onlara yardımcı oluyoruz.
 
Maalesef ekonomik şartlar sebebiyle son yıllarda TBL'de yatırım yapan takım sayısında düşüş var. Bu da ne yazık ki kaliteyi etkileyen en önemli faktör. Umarım en kısa sürede yatırım yapan takım sayısı artar ve eskisinden daha kaliteli bir lig olur. Sanırım bu konuda 2. devre maçlarının TV yayını konusunda olumlu gelişmeler var. Bu durum da hepimiz için güzel ve sevindirici bir gelişme. Buradan bir sonuç çıkarsa ligin kalitesini artıracağını düşünüyorum.
 
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?
- Zeljko Obradovic
- En beğendiğin oyuncu?
- Michael Jordan
- En iyi 5'in?
- Buğrahan Tuncer, Quincy Douby, Ersin Görkem, Miha Zupan, Zelly Wesson
 - En zor deplasman?
- Bursaspor
- Tek kelime ile Bornova Belediye?
- Arkadaşlık
 
 
KAPASİTE
FARUK BEŞOK

BORNOVA BELEDİYESİ BAŞANTRENÖRÜ
 
"5 yabancılı sistemde BSL kulüpleri ve teknik heyetleri gençlere şans veremiyor. Altyapılardaki ana sıkıntımız da; kapasitesi yetersiz koçlara masrafsız diye daha çok şans verilmesinden kaynaklı..."
 
Öncelikli hedefimiz play-off'a kalmak. İlk yarıyı 2. bitirmek beklediğimiz hedefin üstünde bir başarı oldu. İkinci yarı çok daha zorlu ve sert geçecek. İlk hedefimiz olan play-off'tan sapmadan kazanabileceğimiz kadar maç kazanmak istiyoruz.

Sonuçta belli bir bütçe ile sezona başlıyorsunuz, belki de bütçemiz sıralamada ilk 10'da değil. Şartlar gereği zorlansak da kadromuzu kurarken değerli veya gelişim kaydedebileceğine inandığımız oyuncular üzerinde durduk. Oyun düzenimizi biraz da oyuncuların karakteristik özellikleri üzerine kurgulayıp bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Her oyuncunun neler yapması gerektiği, eksiklerini düzeltmemiz anlamında ısrarlı çalışmalar yapıyoruz. Sonuçta kişisel becerilerini artıran oyuncular takım performansını yukarıya çekiyor.
 
Türk basketbolun en büyük eksikliği bence altyapı ve bununla paralel 5 yabancı kuralı. 5 yabancılı sistemde BSL kulüpleri ve teknik heyetleri ne kadar 'Türk gençleri önemli' vurgusu yapsa da günlük başarılar daha ön planda olduğu için söylemlerini uygulamaya geçiremiyorlar.
 
Altyapılardaki sıkıntımız da bence BSL'de harcanan yüksek bütçelere karşılık, kısıtlı bütçe ile kapasitesi oyuncuların gelişimine yeterli olmayan, daha genç, daha düşük bütçeli antrenör seçimlerine gidilmesi. Söylemlerim bu genç arkadaşları eleştirmek olarak algılanmasın. Bu kulüplerin kararı sonuçta... Bunu net söyleyebilirim ki TBL'de 5. sezonum ve alttan gelen oyuncular yukarıya çok eksik geliyorlar.
 
Bundan 6 sene önce başlayan yüksek bütçeli TBL takımları furyası, takımlar arasında çok ciddi uçurum ve kalite farkı yaratıyordu. Tabii ki profesyonel bir dünya, herkes istediği parayı harcayabilir ya da herkes daha fazla kazanmak ister. Bu profesyonelliğin gereği. Geçen sene ve bu sene bu dengelerin biraz daha standarda oturmasıyla çok daha zevkli, çekişmenin ve heyecanın sezon sonuna kadar süreceği bir ortam oluştu.

TİPLEME 
- En beğendiğiniz koç?
- Zeljko Obradovic
- En beğendiğiniz oyuncular?
- Michael Jordan, Toni Kukoç, Erman Kunter, Orhun Ene, Levent Topsakal, Ömer Büyükaycan, Harun Erdenay
- En iyi 5'iniz?
- Orhun Ene, Harun Erdenay, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Hüseyin Beşok
- En zor deplasman?
- Karşıyaka 
- Tek kelime ile Bornova Belediye?
- Yuva

YORUMLAR

  • 0 Yorum