İmza: Amath M'Baye & Andrew Andrews

Pınar Karşıyaka'nın Dünya 3.'sü apoletli Fransız uzun forveti Amath M'Baye ile ligimizin gediklilerinden Daçkalı Andrew Andrews bu sezonki hedeflerini anlattı. M'Baye gözünü Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna dikerken, pandemiden yakınan Andews ise artık taraftarların karşısına çıkmak için sabırsızlandığını söyledi.

İmza: Amath M'Baye & Andrew Andrews
03 Şubat 2021 - 16:02
HEDEFE DOĞRU
AMATH M’BAYE
PINAR KARŞIYAKA


“Geçen sezon FIBA Europe Cup’ta çok iyi gidiyorduk. Eğer pandemi olmasaydı ve turnuva devam ediyor olsaydı, çok yüksek ihtimalle şampiyon olurduk. Tony Taylor ile iki yıl önce Virtus Bologna ile Basketbol Şampiyonlar Ligi mutlu sonu  yaşamıştık. Şimdi aynısını Pınar Karşıyaka ile başarmak istiyoruz.”
 
Geçen sezon FIBA Europe Cup’ta Pınar Karşıyaka olarak çok iyi gidiyorduk. Hepimiz bu kupayı kazanacağımızı düşünüyorduk. Takım olarak şampiyonluğa olan inancımız tamdı. Pandemi koşullarında FIBA’nın verdiği karar da oldukça zordu. Biz sonuna kadar mücadele etmek isterdik, ama onları da anlıyoruz. Alınan karara hepimiz tabii ki üzüldük. Çünkü bu kupayı kazanmak için gerçekten çok büyük bir şansımız vardı.

Basketbol otoriteleri tarafından şampiyonluğun en büyük favorisi olarak da gösteriliyorduk. Eğer pandemi olmasaydı ve turnuva devam ediyor olsaydı, çok yüksek ihtimalle şampiyon olurduk; ama maalesef geçen yıl bunu gerçekleştiremedik.
 
Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde kaderimizi belirleyecek çok önemli bir maça çıktık. Bilbao’yu deplasmanda 9 sayı farkla yenmiştik. Burada da galibiyete uzandık ve Son 16’ya kaldık. Tabii ki tekrardan kazanmak istiyoruz. Ama turnuvada her maça adım adım ilerlemek, maç maç bakmak ve bu şekilde başarıya gitmek istiyoruz.
 
Tony Taylor ile iki yıl önce Virtus Bologna’da şampiyonluk yaşamıştık. Şimdi aynısını Pınar Karşıyaka ile başarmak istiyoruz. Taraftarımız olmadan oynamak bizim için çok zor oluyor. Rakip takımlar da bunu biliyor. Karşıyaka’ya geldikleri zaman, Türkiye’nin en iyi taraftar grubu ile karşı karşıya kalıyorlar. Taraftarlarımız bizim için çok büyük bir güç.
 
Bu sezon pandemiden dolayı daha birçok farklı şeyler var ve bunlar hissediliyor. Ama buna adapte olup yolumuza devam ediyoruz. Bu süreçte elimizden başka bir şey gelmez. 
 
Taraftarlarımızı gerçekten çok seviyorum. Tekrardan maçların seyirciye açılıp onların önünde oynamayı dört gözle bekliyorum. Umarım en yakın zamanda taraftarlarımızla bir araya geliriz. 
 
Benim hedeflerim her zaman bellidir. Her sezon kazanmak isterim. Kazanmak, kazanmak, kazanmak… 2019 yılında, ABD Milli Takımı’nı yenen Fransa kadrosunda yer almak çok güzeldi. Elbetteki bu galibiyet çok güzeldi. Ama ondan daha önemlisi, bu galibiyetten sonra yolumuza devam etmek ve sonucunda bronz madalya kazanmak oldu. Turnuvanın rekabet gücü gerçekten yüksek seviyedeydi. Oradaki mücadele zorluğu beni tatmin etmişti açıkçası.
 
Şu an Fenerbahçe Beko’da oynayan Nando De Colo da, ABD galibiyetinde yer alan ve bronz madalya kazanan takımda oynamıştı. Keza, Anadolu Efes’te de Adrien Moerman, Rodrigue Beaubois gibi Fransız oyuncular bulunuyor.

Karşılaştığımız zaman görüşüyoruz; ama hepimiz kendi takımlarımızda sezona odaklanmış durumdayız. Onları görmek ve her biri ile karşı karşıya gelmek gerçekten güzel oluyor

TİPLEME
- En beğendiğin koç? 

- Ufuk Sarıca
- En beğendiğin oyuncu? 
- LeBron James
- En iyi 5'in? 
- (Pınar Karşıyaka’nın 5’i)
- En zorlu deplasman? 
- Yok, biz rakiplerimizin en zorlu deplasmanıyız.
- Tek kelime ile Pınar Karşıyaka...
- Misafirperver
 
AMATH M'BAYE
Doğum tarihi:14 Aralık 1989
Ülkesi: Fransa
Pozisyon: Uzun forvet
Boy: 2.06 m.
KARİYERİ
2013-16 Nagoya Diamond Dolphins (Japonya)
2016-17 Brindisi (İtalya)
2017-18 Olimpia Milano (İtalya)
2018-18 Virtus Segafredo Bologna (İtalya)
2019-      Pınar Karşıyaka


 
FARK VAR
ANDREW ANDREWS
DARÜŞŞAFAKA TEKFEN

 
“Büyükçekmece'den sonra başka bir İstanbul kulübü Darüşşafaka'dayım. Elbette Türkiye’deki bu sezonum, önceki sezonlara nazaran çok çok farklı. Bu da pandemi yüzünden. Taraftarsız maçlar ise gerçekten çok tuhaf…”
 
 
Yine İstanbul'dayım ama bu kez daha farklı bir lokasyondayım... Her şeyden önce, benim için Büyükçekmece ile Darüşşafaka arasındaki en büyük fark, olduğu konumlar. Şu an İstanbul’un merkezi bir yerindeyim. Büyükçekmece, İstanbul dışında kalıyor gibi. Darüşşafaka’nın çevresinde daha çok yemek çeşidi, daha çok alışveriş merkezi ve gezilebilecek daha çok yer var. Evim İstinye Park’a çok yakın. Birçok restoran bana yakın. En büyük fark bu bence.
 
Elbette Türkiye’deki bu sezonum, önceki sezonlara nazaran çok çok farklı. Bu da pandemi yüzünden. Dürüst olmak gerekirse, taraftarsız maç yapmak çok tuhaf, çünkü Türk taraftarları harika. Türkiye’nin birçok yerinde inanılmaz taraftar grupları var. Karşıyaka’nın taraftarları çok çılgın. Bursaspor’da da öyle.
 
Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes taraftarları da pandemi öncesi tribünlerini dolduruyordu. Keza Darüşşafaka taraftarı da çok iyi. Büyükçekmece’de de iyi bir taraftar kitlesi vardı. Taraftarlar size enerji veriyor. Onların olmayışı oyunu zorlaştırıyor açıkçası.
 
Bu sezon ilk kez Basketbol Şampiyonlar Ligi deneyimi yaşadım. Bunun için bana bu imkanı sunan, bana şans veren Darüşşafaka Tekfen’e teşekkür ederim. Taraftarlar olsaydı tabii ki biraz fark ederdi. San Pablo Burgos ve Brindisi maçlarında çok çabaladık. Çok yakın maçlar oldu ve çok mücadele ettik. İki takım da çok iyiydi ve çok zor maçlar oldu. Elimize galibiyet fırsatları da geçti ama olmadı.
 
Şunu söyleyebilirim ki, maçın sonlarındaki belirleyici anları oynamayı severim. Ne kadar böyle olmasını istemeseniz de, maçın tamamen hakimi olup oyunu kontrol etmek isteseniz de, bazı anlar olur… Bu belirleyici anlar karşılaşmaların kırılma noktalarını oluşturur. 
 
Bu anlarda takıma liderlik de ederim, takım arkadaşlarım da bana yardımcı olur. Bazen üzerimdeki baskı beni doğru basketbolu oynamaya yönlendirir. Kolejde bu tarz birçok maç oynadım. En unutamadığım maç ise, kolejde ezeli rakibimiz Washington State’e 47 sayı attığım maçtır. Çocuklarıma anlatırım, bu karşılaşmanın benim açımdan önemi çok büyük. 
 
Pandemi milyonlarca kişinin hayatını değiştirdi. Bu süre zarfında daha çok evimde vakit geçiriyorum. Video oyunları oynuyorum, arkadaşlarımla ve ailemle telefonda görüşüyorum, film izliyorum. Evde genellikle zamanımı bu gibi aktiviteler ile geçiriyorum. Umarım en kısa zamanda hayat normalleşir de alıştığımız düzene geri döneriz.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç? 

- Bana basketbolu öğreten ilk antrenörlerim
- En beğendiğin oyuncu? 
- Kobe Bryant
- En iyi 5'in? 
- Stephen Curry, Michael Jordan, LeBron James, Kevin Durant, Wilt Chamberlain
- En zorlu deplasman? 
- Karşıyaka
- Tek kelime ile Darüşşafaka Tekfen... 
- Profesyonel
 
ANDREW ANDREWS
Doğum tarihi: 25 Mayıs 1993
Ülkesi: ABD
Pozisyon: Gard
Boy: 1.88 metre
KARİYERİ
2016-2017 Best Balıkesir
2017-2018 Delaware 87ers (NBA G League)
2018-2019 VEF Riga (Letonya)
2019          Hapoel Afula (İsrail)
2019-2020 Büyükçekmece
2020          Maccabi Haifa
2020-         Darüşşafaka Tekfen

YORUMLAR

  • 0 Yorum