U-18 Kızlar Avrupa Şampiyonası başlıyor

18 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası 6-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında Yunanistan’ın ev sahipliğinde Heraklion şehrinde düzenlenecek. Organizasyonda A Grubu’nda yer alan 18 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, İspanya, İtalya ve Polonya ile karşı karşıya gelecek.

U-18 Kızlar Avrupa Şampiyonası başlıyor
03 Ağustos 2022 - 17:05
Ay-yıldızlılarımız 6 Ağustos Cumartesi günü TSİ 19.00’da Polonya, 7 Ağustos Pazar günü TSİ 16.45’te İspanya ve 8 Ağustos Pazartesi günü de TSİ 16.45’te İtalya ile karşı karşıya gelecek.Turnuva öncesi, 18 Yaş Altı Kız Milli Takım Menajeri Zeynep Gül Aktaş, 18 Yaş Altı Kız Milli Takım Başantrenörü Ömer Buharalı ve 18 Yaş Altı Kız Milli Takım Kaptanı Berfin Sertoğlu'nun görüşleri şu şekilde:
Zeynep Gül Aktaş (18 Yaş Altı Kız Milli Takım Menajeri)
“45 günlük yoğun bir hazırlık süreci geçirdik. Bu şampiyonanın güçlü ekiplerinden İspanya ve İtalya ile aynı grupta yer alıyoruz. Pandemi sebebiyle bu jenerasyonumuz Avrupa Şampiyonası yaşamadı. Ancak bu durumu hırs ve arzumuzla avantaja çevirip sahaya en iyi şekilde yansıtacağımıza inanıyorum.”

Ömer Buharalı (18 Yaş Altı Kız Milli Takım Başantrenörü)
“Oyuncularımızın büyük bir özveri ile çalıştığı iyi bir kamp dönemini geride bırakarak Avrupa Şampiyonası'na katılıyoruz. Grup müsabakalarında kadın basketbolunda ekol olmuş ülkelerle karşılaşacağız. Statü gereği grup maçları, sonrasındaki aşamalarda yerimizi belirlemek açısından çok önemli. Her oyuncumuzdan katkı alarak bu zor engelleri aşabileceğimize inanıyoruz.”

Berfin Sertoğlu (18 Yaş Altı Kız Milli Takım Kaptanı)
“Grubumuzun zor olduğunun farkındayız. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize ve en iyi sonuçla döneceğimize inanıyoruz.”

18 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası grupları şu şekilde:
A GrubuB GrubuC GrubuD Grubu
TürkiyeYunanistanFinlandiyaİsrail
İtalyaBelçikaİsveçAlmanya
İspanyaÇekyaMacaristanFransa
PolonyaLetonyaLitvanyaBosna Hersek

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum