Türk Telekom çeyrek finalde

Türk Telekom çeyrek finalde
14 Nisan 2023 - 15:38
Eurocup son 16 turunda Türk Telekom, İtalyan ekip Brescia'yı 77-69 mağlup eti. Telekom'un çeyrek finaldeki rakibi Ulm oldu. 
Telekom ön sahada tempoyu istediği gibi yakalamasa da Erkan Yılmaz'ın getirdiği savunma enerjisinin takıma yayılmasıyla galibiyete ulaştı.

Daha önce ülkemizde Karşıyaka ve Türk Telekom forması giyen Brescialı Kenny Gabriel 2015'te Ankara Arena'da düzenlenen Allstar'da smaç yarışması şampiyonu olmuştu. 
Telekom'dan Erkan Yılmaz'ın ilk yarıda Kenny Gabriel'e yaptığı blok sonrasında Gabriel, Yılmaz'ı centilmence tebrik etti.

Karşılaşma Berk Demir ve Kenny Gabriel'in karşılıklı üçlükleriyle başladı. Faul almasını bilen Brescia çizgiden bulduğu sayılarla üstünlüğü eline aldı (9-6). Suskunluğunu Jerian Grant ile bozan Türk Telekom çeyreğin son bölümünde ritmini bulmaya başladı. Axel Bouteille'nin son saniye üçlüğüyle Telekom öne geçti ve çeyreği 17-15 ile noktaladı.
İkinci çeyreğe de Brescia yayın gerisinden etkili başladı. Axel Bouteille ile rakibine cevap veren Telekom, 06.50 dakika kala Tyrique Jones ile topu çalıp Erkan Yılmaz'la bitirdi ve skoru 25-25 eşitledi. Çekişmenin arttığı karşılaşmada 2 dakika kala Brescia üstünlüğü bir kez daha eline aldı ve devamında maçtaki en yüksek farkı yakaladı (38-31). Son bölümde 5-0 seri yakalayan Telekom farkı tek topa çekti ve ikinci çeyreği 36-38 ile geçti. 

Üçüncü çeyreğe Telekom 7-0 ile girdi. Temsilcimizi iyi savunan Brescia'nın yaptığı baskı bu dakikalarda sonuç ve Telekom top kayıplarına gitti. Çekişmeli geçen 5 dakika 47-47 eşitlikle geçildi. Çeyrek 59-58 Türk Telekom'un üstünlüğüyle geçildi.
Son çeyreğe Tyrique Jones ve Erkan Yılmaz'la istediği hücum ritmini yakalayan Telekom 08.17 dakika kala farkı 6'ya çıkardı (64-58). Taraftar desteğini de arkasına alarak momentumu eline alan Telekom karşısında bu dakikalarda zorlanan Brescia içeri zorlayarak maçın içinde kalmaya çalıştı. Geçiş hücumlarında son bölümde Telekom isabet bulmakta zorlansa da farkın avantajıyla üstünlüğü bırakmadı. Karşılaşmayı 77-69 kazanan Türk Telekom turu geçerek çeyrek finale yükseldi.

Öne çıkanlar...
Nathan Sestina 10 sayı, 3 ribaund, Axel Bouteille 21 sayı, 3 ribaund, Tyrique Jones 14 sayı, 8 ribaund, Erkan Yılmaz 8 sayı, 12 ribaund, 5 asist, 2 blok
Brescia: Kenny Gabriel 10 sayı, 8 ribaund, 2 asist, CJ Massinburg 20 sayı, 2 ribaund, John Petrucelli 10 sayı, 2 ribaund 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları