Fenerbahçe playoff'ta

Fenerbahçe playoff'ta
14 Nisan 2023 - 15:41

Fenerbahçe Euroleague normal sezonun son maçında Kızılyıldız'a uzatmalar sonunda 91-89 yenildi. Maç sonlarında iki kez kazanma fırsatı eline geçse de hem Guduric hem Calathes bunları kullanamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Fenerbahçe ise birçok oyuncusundan yine yoksun oynadığı mücadelede iyi performans sergilese de bitirme noktasında eksik kalınca işini diğer maçlara bıraktı. Olympiacos'un Baskonia'yı mağlup etmesi ile Fenerbahçe korkulu dakikalar yaşada da play off'lara kalmış oldu. 

Fenerbaçhe maça istediği gibi başladı. Rakibin geri dönmede yaşadığı problemleri uzun paslarla değerlendirdi. Kızılyıldız çeyrek ortasında kendine gelirken iki taraf da istediği gibi hücum edemedi. Yine de topu iyi dolaştıran temsilcimiz üstünlüğünü korudu. İlk çeyrek sonunda 21-15 üstünlüğü vardı.

İkinci çeyrekte çok daha iyi bir Kızılyıldız izledik. Hücumda ekstra şutlar da sokan Sırp temsilcisi bir anda alev aldı. Biz çok kötü hücum etmesek de rakibi hiç durduramadık. Dobric'in çılgın performansı da gelince skor üstünlüğü rakibe geçti. Devre arasına Fenerbahçe 41-39 geride gitti.

İkinci yarı oyun biraz sertleşti. Skor aşağıda kalırken Fenerbahçe, Calathes'in iyi top dağıtımıyla hücumda daha iyi gözüktü. Çeyrek sonunda da oyun yine dengeye gelirken skor da 57-57 olarak belirlendi.

Son çeyreğin başında Kızılyıldız daha iyi gözüktü. Ama yine Fenerbahçe, Calathes önderliğinde geri döndü. Sarı-lacivertlilerin boş atışlarla isabet bulduğu bölümde skor üstünlüğü yeniden elimize geçti. Kızılyıldız'da Campazzo 4 saniye kala skoru eşitleyen turnikeyi attı. Fenerbahçe molaya gitti ama mola dönüşünde son topu kullanan Guduric isabeti bulamayınca maç 79-79 ile uzatmaya gitti.

Uzatmalarda Kızılyıldız, Campazzo ile fark yarattı. Rakibin top kayıplarını değerlendirirken farkı Fenerbahçe tek topa indirdi. Campazzo 2'de 1 serbest atış atarak maç topunu Fenerbahçe'ye bırakmış oldu. Guduric kendi kullanmak yerine Calathes'e topu çıkardı ama Yunan guardın üçlüğü isabetli olmayınca karşılaşmadan Kızılyıldız 91-89 galip ayrıldı.

Öne çıkanlar...

Kızılyıldız: Luca Vildoza 17 sayı, 5 ribaund, 3 asist, Facundo Campazzo 24 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Ognjen Dobric kariyer rekoru olan 22 sayı (3/4 üçlük), 4 ribaund, 1 asist
Fenerbahçe BEKO: Johnathan Motley 27 sayı, 8 ribaund, 2 asist, Nigel Hayes 19 sayı (4/6 üçlük), 8 ribaund, 2 asist, Marko Guduric 11 sayı, 5 ribaund, 5 asist, Tyler Dorsey 12 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Nick Calathes 11 sayı(3/7 üçlük), 3 ribaund, 11 asist

YORUMLAR

  • 0 Yorum