Türk serisini Türk Telekom kazandı

Mavi Kaplanlar Beşiktaş Sompo Sigorta'yı saf dışı bıraktı.

Türk serisini Türk Telekom kazandı
11 Mart 2020 - 21:21 - Güncelleme: 11 Mart 2020 - 21:28
FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Türk Telekom, Son 16 serisi ikinci maçında, Beşiktaş Sompo Sigorta'nın İstanbul'da konuğu oldu.

Tempolu başlayan maçta her iki takım da birbirine karşı ağırlık koymakta zorlandı. Uzun bir süre skorda üstünlük sık sık el değiştirdi. Ancak Beşiktaş Sompo Sigorta, boyalı alanda Oğuz Savaş'ın etkili performansıyla ilk 10 dakikayı 22-18 önde tamamladı. İstanbul temsilcisi, ikinci çeyreğe Can Kaan Turgut'un basketiyle başlayıp farkı 6 sayıya çıkarsa da Nick Johnson ve TJ Campbell'ın devreye girmesi, Türk Telekom'un oyunda kalmasını sağladı. Akabinde Moustapha Fall ile 34-33 öne geçen Mavi Kaplanlar, yakalamış olduğu ivmeyle aradaki farkı 9 sayıya kadar yükseltti ve devre arasında soyunma odasına 46-37'lik üstünlükle gitti.

Türk Telekom, üçüncü çeyreğe etkili başladı. Moustapha Fall il farkı çift hanelere çıkaran Ankara temsilcisi, 9-0'lık bir seriyle farkı 18 sayıya çıkardı. Bunun üzerine Beşiktaş Sompo Sigorta Başantrenörü Burak Bıyıktay'dan erken mola geldi. (37-55, 8.15)  Oyunun kontrolünü eline geçiren Türk Telekom, son 10 dakikaya 68-51 önde giren Mavi Kaplanlar, kalan sürede de hem savunmada hem de hücumdaki başarılı performansını sürdürdü ve mücadeleyi 84-66 kazandı.

Seriyi 2-0 kazanarak çeyrek finale kalan Türk Telekom'da maçın en skorer oyuncusu Nick Johnson, 27 sayı, 6 ribaund ve 8 asistle yıldızlaştı. Beşiktaş Sompo Sigorta'da Oğuz Savaş 23 sayı kaydetti. Öte Yandan Türk Telekom, çeyrek finalde JDA Dijon - Nizhny Novgorod serisinin galibiyle oynayacak.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları