TBL Röportajları | Balıkesir BŞB

Türkiye Basketbol Ligi Röportajları'nda konuğumuz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Ogün Sevinç ile koç Mustafa Mavili oldu.

TBL Röportajları | Balıkesir BŞB
16 Eylül 2020 - 11:12 - Güncelleme: 16 Eylül 2020 - 16:50

OGÜN SEVİNÇ: TAKIM OYUNU

"TBL'de oynamaya başladığımdan beri tek hedefim üst lige yükselen takımların bir parçası olmak. Süper Lig'de yolumuza devam edersek o seviyede de terimin son damlasına kadar mücadelemi sürdürürüm..."

- Geçtiğimiz yılda yakaladığınız form ile sergilediğiniz performansın yanı sıra, hazırlık süreciniz ışığında bu sezondan beklentileriniz neler?

- Çok iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda sıkı bir çalışma programı uyguluyoruz. Geçen sezonki kadromuz ile bu sezon arasında derin farklar bulunmadığı için uyum sorunumuz da olmayacak. Bu yıl amacımız kazanabileceğimiz kadar maç kazanmak.

Mücadeleleri kazandıkça belirlediğimiz hedeflere adım adım ilerleyeceğiz. Bir şeyler kazanmaya başladıkça başarı da elde edeceğiz. Başarı da bununla doğru orantılı zaten. Ne kadar çok maç kazanırsak o kadar başarıya yakın oluruz. Sezon öncesi formumuzu resmi maçlara yansıtırsak her şey daha kolay olacaktır.

- Kısa vadeli hedeflerin dışında gelecek yıllarda ING Basketbol Süper Ligi ve Avrupa odaklı belirlediğiniz bir hedef var mı?

- Takım olarak istediğimiz hedeflere ulaşırsak tabii ki Süper Lig'de de devam etmeyi isterim. Sonuç olarak basketbol bir takım oyunu ve benim en büyük gayem takımım için yüzde yüzümü parkeye yansıtabilmek. Kısa vadede çok maç kazanmak ve Süper Lig şansımızı zorlamak istiyoruz. Uzun vadeli düşündüğüm zaman ise Süper Lig'e yükselebilirsek kalıcı olmayı hedefliyorum. Takımımla birlikte hak ettiğimiz yerlerde mücadele edebilmenin hayalini kuruyorum.

- Balıkesir BŞB olarak yeni bir yapılanma ve yeni bir vizyon doğrultusunda ilerliyorsunuz. Bu konu hakkındaki düşüncelerini öğrenebilir miyim?

- Her basketbolcu kendisini geliştirebileceği, oyununa katkı veren bir kulübün parçası olmayı ister. Tesisler ve seyirci potansiyeli açısından bir oyuncunun beklentilerini fazlasıyla karşılayan bir organizasyonun içerisindeyiz. Bu bakımdan şanslıyım.

Bize sunulan imkânlar doğrultusunda çok daha iyi bir oyun sergilemenin yollarını arıyoruz. Umarım İmkanlarımızı en iyi şekilde değerlendirip parkeye yüzde yüzümüzü yansıtmak bu organizasyona yakışan bir hareket olacaktır.

- TBL'deki basketbol kalitesi için düşüncelerin neler? Rekabet seviyesi ile takımların güçleri kişisel gelişim ve basketbolun ilerleyişini ne derece etkiliyor?

- Son 2 sezonda yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı TBL'deki kalitenin düştüğü bir gerçek. Bugünkü kadro yapılarını göz önüne alırsak bu sezon 6-7 takım birbirine denk güçte diyebiliriz. Bu sebeple rekabetin daha fazla olduğu bir sezon olacak demek yerinde olur. Bu da bütün oyuncuların basketbolunun üzerine bir şeyler koymasını gerektirecek ki fark yaratabilirsin. Bu sezon kim daha çok çalışır ve fark yaratmak adına ekstra çaba harcarsa TBL'de ön plana çıkacaktır. Rekabetin denk olduğu bir ortamda başarı ancak bu şekilde sağlanabilir.

TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Phil Jackson
- En beğendiğin oyuncu?
- Michael Jordan
- En iyi 5'in?
- Jason Williams- Michael Jordan- Kevin Durant- Tim Duncan- Shaquille O'Neal
- En zorlu deplasman?
- Karşıyaka
- Tek kelime ile Balıkesir BŞB...
- Başarı




MUSTAFA MAVİLİ: KALICI

"Net fikrim şu, bu şehir ve kulüp olarak bu organizasyon benimle ya da yerime gelecek meslektaşımla Süper Lig'de kesinlikle yakın vadede kalıcı olarak yerini alacak..."

- İlk olarak geride bıraktığımız sezonu pandemi öncesi ve pandemi sonrası olarak değerlendirmenizi istesek?

- Sezona, kuruluş amacımızın ötesinde yüksek bir performansla başladık. Ancak maalesef 8. haftadan itibaren istemediğimiz sakatlıklar ile karşı karşıya kaldık. Bu da bizim gibi rotasyonu nispeten dar takımda ister istemez, ivmemizi ve galibiyet alışkanlığımızı bozdu. Bunun sonucunda istenmeyen bir sürece girdik. Neyse ki sakat oyuncularımızın dönmeye başlaması ile tekrar bir pozitif ivme yakaladık.

Bu sefer de tüm dünyayı saran koronavirüs süreci başladı. Bu sürece kadar 12 galibiyetimiz vardı ve play-off bandındaydık. Benim açımdan, takımın kuruluş amacını da göz ününde tutarak, gayet başarılı bir sezon geçirdik. Bu açıdan da geçen sezon bizimle olan oyuncularımıza gösterdikleri kararlılık ve gayret için, yönetimimize ve tüm şehre de kesintisiz destek için teşekkür ederim.

Koronavirüs sonrası malum, herkes gibi biz de evde kaldık ve Bilim Kurulu kararları doğrultusunda davrandık. Bu süre zarfında hepimiz parkeyi ve mücadeleyi çok özledik.

- Yeni sezon için hazırlık süreciniz nasıl işliyor? Bu yıl belirlediğiniz hedefler neler?

- Mayıs ayından itibaren bütçeler belli olduktan sonra imkanlarımız dahilinde yeni bir kadro yapılanmasına gittik. Geçen sezonki takımdan Myles, Mahmut Can ve Berkay’ı kadroda tuttuk. Sonrasındabu kulübe uygun, oyun sistemimize çabuk adapte olacak ve benim çok şey beklediğim belli bir tecrübeye sahip; ama kazanma arzusu devam eden oyuncular ile anlaştık. Kurduğumuz takımın hedefi öncelikle maç kazanma alışkanlığı edinmek ve sonrasında bizi play-off bandına taşıyacak galibiyet sayısına bir an evvel ulaşmak. Daha sonraki hedefe gelirsek, burası TBL, her sezon sürprizlerle dolu maçlar yaşanıyor. Sonrasını hep birlikte göreceğiz.

Belirlediğiniz hedef doğrultusunda önümüzdeki yıllarda ING Basketbol Süper Ligi'nde söz sahibi olabileceğinizi düşünüyor musunuz?

- 7 sezon Süper Lig'de asistan olarak görev yaptım. Süper Lig ve Avrupa kupalarında çok farklı ve başarılı geçen sezonlar yaşadım. Süper Lig, tüm Avrupa basketbolu için önemli bir organizasyon. Ben bu kulübün ve şehrin Süper Lig'e çok yakışacağına inanıyorum. Bana göre organizasyon olarak Süper Lig'de mücadele etmeye hazırız.

Ama önemli olan, Süper Lig'e çıkınca, asansör takım olmamak, kalıcı olmak. Bu kapsamda doğru bütçe ve alt yapı planlaması şart. Çünkü özellikle 2. veya 3. yılda kendi altyapınızdan yetişen oyuncularınızın A takım kadrosunda olması çok önemli, özellikle de şu anki maliyetler göz önünde tutulduğunda. Ama net fikrim şu, bu şehir ve kulüp olarak bu organizasyon benimle ya da yerime gelecek meslektaşımla Süper Lig'de kesinlikle yakın vadede kalıcı olarak yerini alacak.

TİPLEME
- En beğendiğiniz oyuncu?

- Dimitris Diamantidis
- En beğendiğiniz koç?
- Sarunas Jasikevicius
- En zorlu deplasman?
- Karşıyaka
- En iyi 5'iniz?
- Dimitris Diamantidis - Bogdan Bogdanovic - Stratos Perperoglou - Novica Velickovic - Jan Vesely
- Tek kelime ile Balıkesir BŞB...
- Hayallerimiz

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları