TBL'de kritik randevu

Misli.com TBL'de heyecan dolu yarı final eşleşmeleri yaşanıyor. Samsunspor evindeki iki maçı kayıpsız geçerek seride durumu 2-0 taşımıştı. Bugün serinin 3. maçı rakip Sigortam.net'in sahasında oynanacak. Kazanırsa seri 4. maça uzayacak, kaybederse elenecek ve Samsunspor adını finale yazdıracak.

TBL'de kritik randevu
11 Haziran 2023 - 09:23 - Güncelleme: 12 Haziran 2023 - 10:04
Sigortam.net normal sezonun son haftalarında iniş çıkış yaşasa da 6. sıradan playoff girmeyi başardı. Bu kadar tecrübeli ellerden beklenen reaksiyon ise çeyrek final serisinde geldi. 
Ligi 5. sırada bitiren Bursa temsilcisi Finalspor ile eşleşen Sigortam.net iki maçta da ortaya koyduğu net oyunla rakibi geçerek adını yarı finale yazdırdı. Ev sahibi avantajı olmadan bunu yapan tek takım oldu.

Samsunspor ise son 2 sezondur olduğu gibi bu sezonda ortaya koyduğu takım kimyasıyla şampiyonluğun yine en büyük favorilerinden biri olarak lanse ediliyor. Normal sezonun son haftalarında şampiyonluğu en dişli rakibi Çağdaş Bodrumspor'a kaptıran Samsunspor'a yine playoff yolları göründü.
Artık bir kez daha bu yolda hata yapmak istemeyen Samsunspor çeyrek finalde ligin yeni takımlarından Depomaxx Harem ile eşleşti. Harem özellikle ikinci maçta rakibini zorlasa da geçmesine Samsun izin vermedi ve adını yarı finale yazdırdı. 



Yarı final serisindeki ilk iki karşılaşma ev avantajına sahip olan Samsunspor'un evinde oynandı. Ligin en iyi taraftarlarından birine sahip olan Samsunspor'u bu kritik maçlarında taraftarı yalnız bırakmadı. 

İlk maçta ilk dakikadan itibaren hem oyun olarak üstünlüğü eline alan Karadeniz ekibi hem de fark açıldıkça psikolojik üstünlüğü de eline aldı. İşte tam bu anda Sigortam.net için kötü bir gelişme yaşandı ve kısa yabancısı Sherron Dorsey-Walker sakatlandı. Sezon boyu sakatlık sorunuyla boğuşan Sigortam.net karşısında gösterdiği net oyunla Samsunspor 82-63 sahadan galibiyetle ayrıldı.

Sherron sakatlığı nedeniyle sezonu kapatmasıyla Sigortam.net seride büyük bir talihsizlik yaşayarak tek yabancıya düştü. Rakip de geçen sezonun şampiyonu Manisa'da oynamış bu ligi çok iyi bilen Diante Watkins gibi bir kısanın olması onların işini zorlaştırıyordu. Ancak Sigortam.net ligin en iyi yerli kadrosuna sahip bir kaç takımdan biri. İşte tam da bu sebeple ikinci maçta dişe diş bir mücadele izledik. İkinci yarıda yayın gerisinden bulduğu ekstra şutlarla farkı açan Samsunspor karşısında Sigortam.net geri gelemedi ve Karadeniz ekibi ikinci maçtan da 68-53 galibiyetle ayrıldı.

Seride durum: Samsunspor 2-0 Sigortam.net
3 maçı alanın adını finale yazdıracağı seride 3. randevu bugün saat 15:00'da. Eğer Samsunspor kazanırsa bir kez daha adını finale yazdıracak. Eğer Sigortam.net kazanırsa seri 4. maça uzayacak. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları