TBL'de çekişmeli yarı final serisi

TBL'de çekişmeli yarı final serisi
12 Haziran 2023 - 10:05
Misli.com TBL playoff yarı serilerinden birbirinden heyecanlı maçlar izlemeye devam ediyoruz. 
Mersin BBGSK - Semt77 Yalovaspor arasındaki yarı final seri kıran kıran geçiyor. Şu an ise durum 1-1. Bugün oynanacak serinin 3. maçında ise galip gelen taraf final yolunda büyük bir avantajı da cebine alacak.

Mersin BBGSK sezona iyi bir çıkış yaparak başlamış ve ligde uzun hafta liderde olup normal sezon şampiyonluğuna en yakın takımlardan biriydi. Sezon son bölümünde biraz iniş çıkış yaşayan ekip o sırada normal sezon şampiyonluğunu da elden kaçırdı. Sezonun son bölümünde ise yabancı transferi yaparak ülkemizde daha önce geçen sene Gemlik'te izlediğimiz Darnell Edge ve ülkemizde bilinen isim olan Sean Evans ile anlaşarak 3 yabancı ile bu kritik virajı geçmeye karar verdi. Bu yabancı hamlelerinin çok iyi geldiği ekip hızla tekrar yükselişe geçmeye başladı. 
Normal sezonu 3. sırada tamamlayan Mersin, çeyrek finalde Balıkesir BŞB ile eşleşti. 2 maçtanda da farklı galip gelerek adını yarı finale yazdırmasını bildi.

Semt77 Yalovaspor ise sezonda koç değişiklikleri sebebiyle ritm kaybı sorununu yaşayan bir diğer takım oldu. Yerli kadrosu en iyi olan bir kaç takımdan biri olan Yalovaspor, normal sezonun son bölümünde istediği oyunu daha net ortaya koyarak rakiplerin çekindiği bir Yalova halini aldı. Normal sezonu 4. sırada tamamlayan Yalova, çeyrek finalde TED Kolejliler ile eşleşti. 
Çeyrek finalde uzayan tek seri olan bu seriyi Yalovaspor Kadir Bayram ve Sercan Topçu'nun ekstra performansıyla 2-1 geçen taraf oldu. 

Yarı final ilk iki maçları saha avantajına sahip olan Mersin'in sahasında oynandı. Mersin'in taraftarı da ligin en özel taraftarının başında geliyor. Maçın başından itibaren salonda yaratılan atmosfer karşısında Yalovaspor zorlandı. Yabancıları dışında tecrübeli eller Tunahan Dikmen ve Melih Kapucu ile mücadelesini sürdürse de Mersin karşısında yeterli olmadı. 83-78 ile ilk maçın galip Mersin oldu.

İkinci randevu ise çok daha sert geçti. İlk 3 çeyrekte çekişmenin üst seviyede olduğu karşılaşmanın son çeyreğine 7-0 ile başlayan Yalovaspor rakibi karşısında farkı açmaya başladı. Moladan üst üste üçlükerle dönen Mersin 04.30 dakika kala skoru 60-60 eşitledi. Melih Kapucu, Kadir Bayram ve Sercan Topçu'nun kaydettiği kritik sayılar Yalova'yı en kritik yerde öne geçirdi. 
Yalova'nın galibiyetine saniyelerin kaldığı anda ise maçın da sertliği sebebiyle Ricky Ledo ve Koray Uzunhasan arasında bir gerginlik yaşandı. Bu gerginliğe diğer oyuncuların da katılmasıyla tartışma büyüdü. Kısa süren bu tartışmanın sonunda hakemler uzun bir karar molasına gitti. Ardından Mersin'den Koray Uzunhasan, Önder Atun, Berkay Genç, Recep Doğrusöz, Yalova'dan ise Ricky Ledo, Sercan Topçu ve Tunahan Dikmen diskalifiye edildi. Karşılaşmayı Yalovaspor 71-63 kazanarak seriyi 1-1 durumuna getirdi.

Seride 3 maçı kazanan finale yükselecek. Bugün ve çarşamba günü oynanacak maçlar ise Yalovaspor'un sahasında oynanacak. Bu iki maçı hangi ekip kazanırsa finale yükselecek. Eğer iki ekip de birer galibiyet alırsa seri son maça tekrar Mersin'e dönecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum