"Skandal olur!"

EuroLeague Organizasyonu'nun, ertelenen Segafredo Virtus Bologna maçının Belgrad'da oynanmasını önermesi, temsilcimizde büyük bir tepki gördü.

"Skandal olur!"
03 Mart 2020 - 14:05
Geçtiğimiz gece, coronavirüse bağlı nedenlerden dolayı İtalya temsilcisi Segafredo Virtus Bologna'nın Türkiye'ye seyahat sorunu nedeniyle ertelenen 7DAYS EuroCup karşılaşmasında ev sahibi ekip Darüşşafaka Tekfen, maçın alternatif bir ülkede oynanmasının mağduriyetini yaşıyor.

Edinilen bilgilere göre temsilcimiz, Türk vatandaşların çoğunlukta olduğu, Almanya'nın Frankfurt veya Berlin kentlerinden birinde oynamasını talep etti. Ancak EuroLeague, müsabakanın, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da oynanmasını öneriyor. Darüşşafaka Tekfen, bu konuda tepkili...

Kara Panterler, konu ile ilgili mağduriyet yaşadıklarını ve şu açıklamalarla duyurdu:

"Darüşşafaka, şu an EuroLeague tarafndan haksız muamele görüyor. Coronavirüs İtalya'da olmasına karşın, bunun cezasını Türk tarafı çekiyor. Eğer karşılaşma Belgrad'da oynatılırsa, Darüşşafaka ev sahibi hakkını kaybeder. Virtus Bologna, bundan faydalanmak istiyor. EuroLeague, Belgrad'ı önererek Virtus Bologna tarafını tuttuğunun belli ediyor. Eğer karşılaşma Belgrad'da oynanırsa, Darüşşafaka Organizasyonu olarak bunun adil olmadığını düşünüyoruz. Virtus'ta Sırbistan Milli Takımı'nın başantrenörü (Sasha Djordjevic) ve iki Sırp yıldız oyuncusu (Milos Teodosic ve Stefan Markovic) yer alıyor. EuroLeague, bu maçın Belgrad'da oynanmasını karar verirse, bu bir skandal olur."

Darüşşafaka Tekfen - Segafredo Virtus Bologna maçının yarın akşam Volkswagen Arena'da oynanması planlanıyordu. Top 16 E Grubu'nun en kritik karşılaşması olan bu maçta kazanan takım, adını çeyrek finale yazdıracak. Kaybeden takım ise turnuvaya veda edecek. 
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum