Darüşşafaka Tekfen - Virtus Bologna maçına coronavirüs şoku!

Çarşamba akşamı oynanması planlanan karşılaşma ertelendi.

Darüşşafaka Tekfen - Virtus Bologna maçına coronavirüs şoku!
03 Mart 2020 - 00:40 - Güncelleme: 03 Mart 2020 - 00:55
7DAYS EuroCup'ta Darüşşafaka Tekfen, çeyrek finale kalmak için Segafredo Virtus Bologna ile çarşamba akşamı Volkswagen Arena'da karşı karşıya gelecekti.

Ancak İtalya'da yaşanan coronavirüs sorunu nedeniyle, müsabakanın ertelenmesi yönünde bir karar çıktı.

Temsilcimizden yapılan açıklamada, konuk ekip Segafredo Virtus Bologna'nın Türk topraklarına girmesinde yaşayacağı zorluklar nedeniyle ertelendiği belirtildi. Darüşşafaka Tekfen'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Euroleague Basketball, bu kararı, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın son 14 gün içinde İtalya'ya seyahat eden herhangi bir kişi için ülkeye girişin kısıtlanması sebebiyle almıştır. Euroleague Basketball, diğer ülkelerdeki alternatif arenaların yanı sıra ertelenen maçı yeniden planlamak için alternatif tarihleri değerlendirme sürecindedir. Ortaya çıkan bu durumu kulübümüz EuroLeague ile değerlendirmektedir, ilerleyen günlerde daha detaylı bir açıklama yapılacaktır."

DAÇKA, "ALMANYA" ; EUROLEAGUE, "BELGRAD" DİYOR!

Öte yandan, Sportando'dan Emiliano Carchia'nın twitter hesabından verdiği bilgiye göre, Darüşşafaka Tekfen'in, ev sahibi olması ve bölgedeki Türk nüfusunun yoğunluğundan dolayı, Almanya'nın Frankfurt veya Berlin şehrinde oynanması talebi bulunuyor. Ancak EuroLeague yönetimi, altrenatif yer olarak, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı öneriyor. Konuk ekibi Sırp Başantrenör Sasha Djordjevic çalıştırırken, Milos Teodosic ve Stefan Markovic gibi Sırbistan'ın yıldız isimleri de siyah-beyazlı formayı giyiyor. 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum