Simge Tokmak | Özgüven

"Geçtiğimiz sezon takımdaki ilk sezonumdu ve genç bir oyuncuyum. Gelecek adına elimden geleni yapıp kendimi gösterip formayı alıp bir daha bırakmak istemiyorum."

Simge Tokmak | Özgüven
01 Ağustos 2021 - 13:30 - Güncelleme: 01 Ağustos 2021 - 14:20

RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

Basketbola başlamadan önce birkaç spor dalını denedim aslında; ama hiçbirinde basketbolda olduğu kadar kendimi bulamadım. Bir gün çok yakın arkadaşımın babasının teşvikiyle antrenmana gittim ve o an anladım ki basketbol benim sporummuş... 

Her sporcudan kendime katmak istediğim bazı özellikler var. En beğendiğim basketbolcu Alba Torrens, onun maçlarını izlemeyi çok seviyorum.

Çocukluğumdan beri hep Galatasaray gibi büyük bir kulüpte oynamak istemişimdir... Bundan 4 yıl önce Galatasaray beni istediğinde çok heyecanlıydım genç yaşta böyle bir oluşumun içine girmek benim en büyük şansımdan biri...

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde (KBSL) geride bıraktığımız sezon takımımızda bir sürü şanssızlık yaşadık. Maalesef bir çok oyuncu değişikliği olmak zorunda kaldı ve sezon sonuna doğru korona salgınından en çok etkilenen takımlardan biri olduk... Bu olumsuzlara rağmen Herbalife Nutrition KBSL'de final oynadığımız için önemli bir iş yapmış olduk; ancak tabii ki Galatasaray için final oynamak hiç bir zaman yetmez.

Galatasaray - Fenerbahçe maçları her daim her branşta çok değerli ve önemlidir. Bizim içinde çok önemli bu maçların havası ve ortamı diğerlerinden çok farklı oluyor. Bizler sporcular olarak bu rekabetin içinde olduğumuz için çok şanslıyız, umarız ki bu sezon taraftarlarda salonda olacak ve o özlediğimiz derbi ortamları daha anlamlı olacaktır.

Her genç sporcunun hayali olduğu gibi A Milli Takım'ın formasını giymek ve o gururu yaşamak çok istiyorum, ayrıca Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde yer alan takımlarda sorumluluk alan bir oyuncu olmak en öncelikli hedefim.

Galatasaray'da tek bir hedef vardır, eğer bu formayı giyip sahaya çıkıyorsanız; her maç, her turnuva, zaman ve mekan fark etmeksizin şampiyon olmak tek hedeftir. Bizimde geçmişte de olduğu gibi her zaman hedefimiz en yukarılarda olmak olacaktır.

Geçtiğimiz sezonki final serisinde bizim açımızdan bir çok olumsuzluk vardı. Maalesef bunların en etkileyicisi ise yaşadığımız korona durumuydu, ben tam anlamıyla yüzde 100'ümüz ile sahada olamadığımızı düşünüyorum. Eğer sağlıklı bir ortam içerisinde antrenmanlarımızı yapabilseydik ve bu hastalık ortamında olmasaydık daha farklı bir seri olurdu, buna eminim

Geçtiğimiz sezon takımdaki ilk sezonumdu ve genç bir oyuncuyum. Gelecek adına elimden geleni yapıp kendimi gösterip formayı alıp bir daha bırakmak istemiyorum..

Hâlâ kamp kadroları açıkladığında dahi tüylerim diken diken olur, ay yıldızlı forma benim için bambaşka bir duygu, o formayı terletmek benim için büyük bir gurur... 

Annem lise döneminde okul basketbol takımında oynuyormuş; ama daha sonra yaşadığı bazı sakatlıklar oynamasını engellemiş. 

Maçlara hazırlanırken genelde en sevdiğim, modumu yükselten müzikler dinlerim; final veya derbi maçlarında ise uğurlu taytım ve çorabımı giymeyi asla ihmal etmem.

Tatil günlerimde geç uyanıp daha çok ailem ve arkadaşlarımla vakit geçirmeye çalışıyorum, olabildiğince basketbol düşünmeyip daha çok kafamı dağıtıyorum. Film izlemeye ise bayılırım! Benim için tür fark etmez o an hangisinin konusu benim daha çok ilgimi çekerse onu izlerim, kitap olarak ise polisiye kitapları okumayı severim

WNBA’de oynama gibi bir hayalim yok. Genel olarak Galatasaray formasını sırtımda taşımak, milli takım formasını terletmek benim için büyük gurur. Bu büyük camianın içinde olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bulunduğum pozisyondaki oyuncuları izlemeye, onları takip etmeye ve örnek almaya devam edeceğim.

Bildiğim tek bir şey var ki o da çalışmak. Hiç durmadan, pes etmeden ve vazgeçmeden çalışmak. Beni buralara kadar getiren başta aileme, bana destek olan ve çalıştığım tüm antrenörlerime, kulüp çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Zeljko Obradovic
- En beğendiğin oyuncu?
- Alba Torrens
- En iyi ilk 5'in?
- Alexandra Quigley, Courtney Vandersloot, Alba Torrens, Breanna Steward, Britney Griner
- En zorlu deplasman? 
- Fenerbahçe
- Tek kelime ile Galatasaray...
- Aile


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları