Tutku | İdal Yavuz

"Basketbol hayatımın büyük bir kısmını kaplıyor. Bu sporu yapmak benim en büyük tutkum. Önce ülkemi sonra ise oynadığım takımı temsil etmek ve gururlandırmak en büyük hayallerimden biri... Bu hayalim için tüm gücümle çalışıyorum."

Tutku | İdal Yavuz
01 Ağustos 2021 - 13:41 - Güncelleme: 01 Ağustos 2021 - 14:16
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

Basketbola ailemin teşviki ile başladım ve hayatımın en önemli parçası oldu... Kendime örnek aldığım ve en beğendiğim basketbolcular için ise Quanitra Holingsvorth, Brittney Griner ve Hülya Çoklar'ı söyleyebilirim.  
 
Genç yaşta Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde (KBSL) Hatay Büyükşehir Belediyespor (BŞB) forması giymeye başladığım için gerçekten kendimle gurur duyuyorum. Eksiklerimin olduğunun farkındayım; ama bunları gidermek için çok çalışıyorum... Umarım ilerde herkesin örnek gösterdiği bir sporcu olabilirim.
 
Geride bıraktığımız sezon Herbalife Nutrition KBSL'de büyük tecrübe kazandım. Benim için gerçekten çok verimli bir sezondu, çok iyi deneyimler kazandım... Hatay'daki basketbolcu ablalarımdan ve teknik ekibimizden çok şey öğrendim.
 
Bu yıl Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde namağlup şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Öznur Kablo'nun kadrosu gerçekten iyiydi... Gösterdikleri performansla namağlup şampiyonluğu hak ettiler.
 
Basketbol hayatımın büyük bir kısmını kaplıyor. Bu sporu yapmak benim en büyük tutkum. Önce ülkemi sonra ise oynadığım takımı temsil etmek ve gururlandırmak en büyük hayallerimden biri... Kendimi geliştirip hayallerime ulaşmak için çok çalışıp fedakarlıklar yapıyorum. İlerde kendime idol olarak gördüğüm ablalarım gibi çok başarılı ve örnek bir insan olmak istiyorum. Bunun yanı sıra her zaman, her koşulda, ne olursa olsun beni destekleyen ailemi gururlandırdığımı bilmek benim en büyük sevinç kaynağım.
 
Kariyer planlamamdan bahsetmem gerekirse... Kendimi getirebileceğim en üst seviyeye çıkarmak istiyorum. En büyük hedefim ise A Milli Takım'da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. 
 
Gelecek sezon için de şimdiden çalışmalara başladım. Bu sene öncelikle sakatlıksız sezon geçirmek istiyorum ve Hatay BŞB olarak sezonu en iyi derece ile bitirmeyi hedefliyoruz. 
 
Milli takımda olduğum için çok gururluyum, ailemi gururlandırmak beni ayrıca mutlu ediyor... Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum, ay yıldızlı bayrağı en göklere çıkartmak en büyük hayalim. 
 
Ailemin desteği benim için çok önemli, o yüzden maçlardan önce mutlaka ailemle konuşuyorum bu benim için en iyi motive şekli...
 
Basketbol harici zamanlarda kendime vakit ayırmayı seviyorum... O yüzden genelde kendimi geliştirebileceğim şeylere yöneliyorum. Kitap okumak, yabancı dilde filmler izlemek gibi... Aynı zamanda aileme de vakit ayırıyorum. Genelde yabancı filmler izleyip kişisel gelişim kitapları ve dünya klasikleri okurum. 
 
Tabii ki WNBA'de oynamak her basketbolcu için çok önemli. Basketbolda en iyi yerlere gelmek isterim. WNBA'de kendime yakın bulduğum takımlar ise Los Angeles Spark ve Dallas Wings.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Zeljko Obradovic
- En beğendiğin oyuncu?
- Brittney Griner
- En iyi ilk 5'in?
- Işıl Alben, Olcay Çakır, Quanitra Holingsvorth, Alina Iagupova, Koah Stokes 
- En zorlu deplasman?
- Fenerbahçe
- Tek kelime ile Hatay BŞB?
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum