Semih Soğuksu: Depremden sonra evlerimize giremedik (RİBAUND DERGİ MART 2023)

Semih Soğuksu: Depremden sonra evlerimize giremedik (RİBAUND DERGİ MART 2023)
07 Mart 2023 - 11:29
İlk olarak ülkemizin yaşadığı neredeyse yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olan bu büyük
depremde canlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Gerçekten acımız çok büyük.

Kahramanmaras ve Hatay merkez üssü olan bu üç depremde de biz Mersin'deydik. İnanılmaz şiddetli ve uzun sarsıntılar oldu. Artçılar da hâlen devam ediyor, bölge sürekli sallanıyor. Deprem sonrası ilk 2-3 gün evlerimize giremedik, dışarıda arabalarda ve cafelerde sabahladık.

Bizler ilk günden itibaren kendi korkumuzu, paniğimizi endişelerimizi bırakıp depremzede vatandaşlarımıza yardımetmeye çalışıyoruz. Onların acılarını paylaşıyoruz, bir nebze de olsa onlara moral ve destek olmaya gayret ediyoruz. Belediyemiz bütün imkanlarını seferber etti. Salonumuz depremzedelere ve 3. deprem sonrası psikolojik olarak evlerine giremeyen Mersinli halkımıza tahsis edildi.

Deprem sonrası bir hafta antrenman yapamadık. Şu anda liglerin başlamasına az süre kalmasına rağmen her gün farklı bir salonda yer bulmaya çalışıyoruz ve bu bölümü daha çok fitness ve kuvvet antrenmanları ile geçmek zorunda kaldık. Mart başı itibariyle Ankara'ya geçerek orada 1 hafta kamp yaptık. Misli.com TBL'daki ilk maçımız Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler karşılaşmasına orada hazırlanıp, mücadeleyi tamamladıktan sonra yeniden Mersin'e döneceğiz.

Şehrimizin deprem bölgesine yakın konumundan dolayı depremzede vatandaşlarımız yoğun bir şekilde burada... Biz de hep birlikte onlara destek verip, onların yaralarını sarmaya yardımcı olacağız. Bir yandan da takım olarak toparlanıp, çalışarak Mersin halkına oynayacağımız maçlarda ve kazanacağımız başarılarla moral vermek istiyoruz. Allah bu zor zamanlarda herkesin yardımcısı olsun. Umarım bir daha böyle acılar yaşamayız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum