SARAY'IN İNŞAASI

Galatasaray Koçu Ertuğrul Erdoğan, "Realite şu, biz yeni oluşturduğumuz kadroyla önümüzdeki yılları inşa etmeye çalışıyoruz. Elbette ki bu sezon hedeflerimizin arasında play-off var. Bunu zaten hedef olarak koymak bile yanlış çünkü play-off bizim her zaman olmamız gereken bir aşama" diyor.  

SARAY'IN İNŞAASI
07 Kasım 2018 - 22:23



TOLGA YENİGÜN
 

Üçlük köşemizin bu sayıdaki konuğu Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nın yeni başantrenörü Ertuğrul Erdoğan oldu. Tecrübeli koça, yeni bir yapılanma içinde olan sarı kırmızılı ekip hakkında 3 soru yönelttik… Ertuğrul Erdoğan’ın yanıtları ise şöyle…
 
GELECEĞE YATIRIM SEZONU

- Yeni bir takım, yeni bir yapılanma… Takım olarak hangi hedefler doğrultusunda ilerliyorsunuz?
 
- Öncelikle yerli ve yabancı oyuncu olarak çok genç bir kadro. 30 yaş üzerinde sadece iki tane oyuncumuz var. İki şeyi bir arada yapmaya özen gösterdik. Hem bu sene dinamizmi, enerjiyi takıma kazandırmak ve sahada mücadele eden, iyi bir basketbol oynamaya çalışan, sahayı iyi kullanan atletik bir takım yaratmaya çalıştık. İkincisi de bu seneye yeniden yapılanma senesi olarak gördüğümüz için, A Milli Takımı hedefi olan oyuncuları da buraya getirme gayreti gösterdik. Bir kısmında başarılı olup, bir kısmında ise başarılı olamadık. Dolayısıyla bu seneyi yeniden bir yapılanma ve bir sonraki yıla bu sene iyi bir iş yaparak, geleceğe yatırım sezonu olarak görüyorum. Ama bu demek değil ki bu seneyi yok sayıyoruz. Bu sezon hedefimiz yapabildiğimizin en iyisini yapmak. Play-off diye bir hedef koymuyoruz, hafta hafta düşüneceğiz ve her maçı kazanmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.
BURADA İKİNCİLİK BAŞARI SAYILMAZ
 
- Galatasaray, geçtiğimiz yıl uzak kaldığı play-off’lara yeniden dönebilecek mi?

- Galatasaray’ın geçen sezon play-off dışında kalması tamamen yaşanan bazı talihsizliklerden kaynaklıydı. Yoksa Galatasaray takımını camia olarak, potansiyel olarak play-off’un dışında kalabileceğini düşünmek bile çok yanlış. İçinde bulunduğumuz şartlarda herkes bunu sorguluyor. Belki haklı sebeplerden ötürü sorguluyorlar; ancak unutulmaması gereken bir şey var, Galatasaray’ın geleneği, çok ciddi bir tarihi ve geçmişte aldığı çok önemli kupalar ve başarılar var. İkinciliğin asla başarı sayılmadığı bir kulüp ve biz de bunun farkındayız. Ama tabii ki realite şu ki, biz bu yeni oluşturduğumuz kadroyla da önümüzdeki yılları inşa etmeye çalışıyoruz. Elbette ki bu sezon hedeflerimizin arasında play-off var. Bunu zaten hedef olarak koymak bile yanlış çünkü play-off bizim her zaman olmamız gereken bir aşama.
FENERBAHÇE İLE GALATASARAY'IN YANINA BEŞİKTAŞ'I DA EKLEYELİM
- Zeljko Obradovic’in, “Fenerbahçe-Galatasaray derbileri Türk basketbolunun gelişimi için bir nimet” ifadelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Obradovic'e katılıyorum. Bu cümle eksik bile kaldı diyebiliriz. Çünkü Fenerbahçe ve Galatasaray’ın arasına Beşiktaş’ı da eklemek lazım. Çok önemli üç tane camia kulübü… Biraz geçmişe gidersek, Ülkerspor ve Anadolu Efes’in çok ciddi yatırımlar yaptığı ve Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş üçlüsünün biraz geride kaldığı bir dönem vardı basketbolda. Üç büyük kulüp bu yatırımları arttırdığı için şu an basketbol, Türkiye’de çok ciddi reyting alan, çok ciddi takip edilen bir spor haline geldi. Dolayısıyla bu üç büyük kulübümüzün olmadığı bir basketbol ligi zaten düşünülemez bir durumdur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum