UMUT

Ribaund Dergisi olarak eylül sayısında ilkini hazırladığımız dosyanın ikincisi ile karşınızdayız. Dosyamızın bu sayıdaki konukları Türk Telekom, Pınar Karşıyaka, Gaziantep Basketbol, Arel Üniversitesi Büyükçekmece ve  İstanbul BBSK  oldu. Sylven Landsberg, Ender Arslan, Berk Uğurlu, Assem Marei, Sarunas Vasiliauskas, Can Uğur Öğüt, Oğulcan Baykan, Kenny Hayes, Mehmet Yağmur ve Tu Holloway onları bekleyen bu zorlu sezona dair umutlarını bizlerle paylaştı... 

UMUT
07 Ağustos 2018 - 22:27

HAZIRLAYAN: OĞULCAN ÇOKSAYAR


SYLVEN LANDSBERG (TÜRK TELEKOM)

DİNAMO 

Geçtiğimiz sezon Estudiantes’te tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Sylven Landsberg, bitmeyen enerjisini Türk Telekom’un yelken açacağı yeni başarılar için harcıyor.

Buraya yeni katılan isimlerden biri olarak şunu belirtmek isterim ki, takım olarak çok iyi işler başarabilecek potansiyeldeyiz. Henüz sezonun başındayız; ama bütün isteğimizi, başarı arzumuzu parkeye yansıtabilir ve doğru işler yapabilirsek, koyduğumuz hedefleri başarmak çok da zor olmayacaktır. Hem Süper Lig’de, hem de 7DAYS EuroCup’ta gidebileceğimiz en yüksek noktaya kadar ilerleyebilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yoğun bir fikstürümüz var; ama takım halinde tüm enerjimizi sahaya yansıtıp mümkün olan en iyi sonuçları alabilmeye odaklandık.

Kariyerim boyunca oynadığım her kulüp için kendimi adayıp, elimden geldiğince takımıma katkı verebilmek için çabaladım. Oynadığımız her maç, hatta her sezonda tek bir amacım oldu; kazanmak. Oyunumu geliştirmek... Oynadığım takımlarda en iyi performansı verebilmek için her zaman çok iyi çalışıyorum. Türk Telekom formasıyla çıktığım her mücadeleden galip ayrılabilmek ve parkede olduğum sürece takımıma maksimum düzeyde katkı verebilmek için her şeyi yapmak istiyorum. Bu sezonda da amacım yine aynı; takımıma maçlar kazandırabilmek için elimden gelenin en iyisini yapabilmek.

7DAYS EuroCup’ta bu sezon top 8’e kalıp sonraki turlar için mücadele edebilmek öncelikli hedeflerim içinde yer alıyor. Bu hedefe ulaşmak söylendiği kadar kolay değil. Ama takımımızın potansiyelinin, bu tarz hedefleri gerçekleştirebilmek için yeterli seviyede olduğunu düşünüyorum. Sıkı çalışarak, iyi bir takım kimyası oturttuğumuz zaman, hayalini kurup da başaramayacağımız şeylerin sayısı yok denecek kadar az.

TİPLEME

- En beğendiğin oyuncu?
- Kobe Brynat

- En beğendiğin koç?
- Greg Popovich

- En Zor deplasman?
- Kızılyıldız

- İlk 5’in?
- Russel Westbrook, Kobe Bryant, LeBron James, Kevin Durant, Anthony Davis

- Tek kelime ile Türk Telekom?
- Özel

 

 


ENDER ARSLAN (TÜRK TELEKOM)

 ANKA KUŞU

TBL tercihi yaptığında kariyerinde vites küçülttüğü düşünülen Ender Arslan, sanılanın aksine küllerinden doğarak Türk Telekom formasıyla Süper Lig ve 7DAYS EuroCup’ta yeniden mücadele veriyor…

Türk Telekom ile anlaşırken, buradaki organizasyonun ne kadar iyi ve ne kadar ciddi planlanmış olduğunu biliyordum. Kulübün yüksek başarı potansiyeli ve gelecek için koyduğu hedefler beni buraya çeken nedenlerin başında geliyordu. Takım olarak sahip olduğumuz potansiyeli de göstermeye başladık. Türk Telekom’a gelerek ne kadar isabetli bir karar verdiğimi kat ettiğimiz yola baktığım zaman yeniden görebiliyorum.

Performansımı, geçen sezon nasıl bıraktıysam aynı şekilde devam ettirmeye çabalıyorum ve üzerine katarak devam etmek istiyorum. Yaz antrenmanlarını hem ben, hem de takım arkadaşlarım çok iyi geçirdi. Görüyoruz ki bu antrenmanların hepimizin performansına çok iyi etkileri oluyor ve sezon boyunca da olacaktır. Süper Lig’de koyduğumuz hedef, ulaşabildiğimiz en üst noktaya ulaşmak. Bunun adını şimdiden koymamızdansa, sezon ilerledikçe hedefimizi daha da geliştirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü haftalar geçtikçe, takım kimyamız oturdukça, daha iyi basketbol oynayacağımızı düşünüyorum. Şu anda lige iyi başladığımızı söyleyebiliriz. Umarım performansımızı arttırıp, bunu sezonun tamamına yansıtabiliriz.

7DAYS EuroCup’ta ortalama üzeri sayılabilecek bir grupta, Valencia Basket, Patizan, ASVEL ve Dolomiti Energia Trento ile bir üst tura çıkma mücadelesi veriyoruz. En zor sayılabilecek üç deplasman maçımızın ikisini grubun ilk üç haftasında oynadık. Bu da grubun kaderini belirleyecek haftalar için önemli bir durum. EuroCup sadece gruplarla sınırlandırılamayacak uzunlukta bir maraton. Biz de bu maratonun henüz başında yer alıyoruz. Takım halinde potansiyelimizi parkeye yansıtabilirsek gruptan çıkabileceğimizi ve bir sonraki etaplarda mücadele edebileceğimizi düşünüyorum.


 

TİPLEME

- En beğendiğin oyuncu?
- Sarunas Jasikevicius

- En beğendiğin koç?
- Zeljko Obradovic

- En Zor deplasman?
- Real Madrid

- İlk 5’in?
- Sarunas Jasikevicius, Vassilis Spanoulis, Juan Carlos Navarro, Dirk Nowitzki, Pau Gasol

- Tek kelime ile Türk Telekom?
- Başarı


 

ASSEM MAREI (PINAR KARŞIYAKA)

BASKETBOL ONUN GENLERİNDE

Mısır’da basketbol efsanesi sayılan bir baba ve yine basketbolun içinden bir ağabey… Assem Marei, ailesinin yaktığı basketbol ateşini hiç şüphesiz zirveye taşıma hayalleri kuruyor.

Basketbolun içinden gelen bir ailede yetiştim ve bunun sorumluluğu ile oyunumu her zaman geliştirmek ve en iyiyi başarmak için çalışıyorum. Pınar Karşıyaka forması altında mümkün olduğunca çok maç kazanmak istiyorum. Burada başladığım yeni macerada takımıma maçlar kazandırmak ve gücümün yettiği kadar katkı vermek istiyorum. İyi bir potansiyelimiz olduğunu düşünüyorum ve takım olarak gerçek performansımızı ortaya koyup, Pınar Karşıyaka’yı hak ettiği hedeflere ulaştıracağız.

Takım olarak yarıştığımız her kulvarda hedeflediğimiz yerlere ulaşmak için fazlasıyla çalışıyoruz. Kariyerimin her aşamasında kendimi mümkün olduğunca geliştirmeye çalıştım. Bulunduğum her yerde elimden gelenin en fazlasını yapmaya ve performansımın üzerine katıp, kendimi kanıtlamaya çabaladım. Bu durum Pınar Karşıyaka’da da aynı olacak. Bütün enerjimi yapabileceğimin en iyisini yapmaya ve takımımın alacağı galibiyetlere iyi etki edebilmek için harcıyorum. Taraftarlarımıza iyi bir oyun izletmek ve onları mutlu etmek istiyoruz. Taraftarlarımız bu sezon benden son düdüğe kadar tutku ile savaşmamı bekleyebilir.

Sezona pek istediğimiz gibi başladığımızı söyleyemem. Beklenmedik yenilgiler alarak, gerçek gücümüzü maçlara yansıtamadığımızı düşünüyorum. Takımımız harika bir potansiyele sahip. Çok yetenekli oyunculardan kurulu bir ekibiz. Ama yeni bir takım olduğumuzu göz önünde bulundurursak, takım kimyasının henüz tam anlamıyla istenilen seviyeye gelmediğini söylemeyebilirim. Ama kimyamızın oturması için sadece biraz zamana ihtiyacımız var. Biraz sabır ve sıkı çalışma ile bu kötü başlangıcı tersine çevirebileceğimize ve sezon öncesinde koyduğumuz hedeflere ulaşabileceğimize inanıyorum.

 

TİPLEME

- En beğendiğin oyuncu? 
- Kobe Bryant

- En beğendiğin koç?
- Ahmed Marei

- En zor deplasman?
- Fildişi Sahili

- İlk 5’in?
- Magic Johnson, Michael Jordan, Kobe Bryant, Lebron James, Shaquille O’Neal

- Tek kelime İle Pınar Karşıyaka?
- Tutkulu


 

BERK UĞURLU (PINAR KARŞIYAKA)

AİDİYET

Yeni bir maceraya atılmanın stresiyle yüzleşen Berk Uğurlu, Karşıyaka’da karşılaştığı samimi atmosferle yeniden kendini buldu. O artık aileden biri.


Pınar Karşıyaka’ya katıldığım andan itibaren kariyerimde yeni bir sayfa açmış, yeni bir başlangıç yapma fırsatı buldum. Karşıyaka’ya gelmeden önce farklı bir şehirde yaşantımı sürdürmek, hatta başka bir şehirde tek başına yaşamak gözümü korkutuyordu. Bu tur şeyleri aklıma getirdikçe yeni bir şehirde, yeni bir takımla devam etmek zor geliyordu. Ama Pınar Karşıyaka’daki aile ortamıyla karşılaşınca, alışma surecimi herkesin yardımıyla çok kısa bir sürede atlattığımı ve buraya iyi adapte olduğumu düşünüyorum.

Bence bu sezona başlarken koyduğumuz hedefleri yerine getirebiliriz. Bunu yapabiliriz diyorum; çünkü Pınar Karşıyaka’nın en önemli gücü olan taraftarı, biz sahaya çıktığınız zaman mücadeleci ve hırslı bir oyun sergilemeye başladığımızda bize çok büyük destek veriyor. Taraftarlarımız, her açıdan bize galibiyeti getirecek enerjiyi veren ve performansımızı bir üst seviyeye taşıyacak desteği gösteren bir taraftar. Bu gücü daha fazla çalışmayla birleştirip iyi mücadele edersek, taraftarımızın da arkamızda olduğunun bilinciyle hedeflerimizi teker teker gerçekleştirebiliriz.

Artık ben yavaş yavaş genç oyuncu statüsünden çıkıyorum. Gelecek yıl 23 yaşıma gireceğim ve bu profesyonel bir oyuncu için artık genç bir yaş sayılmaz.  Pınar Karşıyaka için elimden gelen her şeyi yaparak takımıma katkı vermek istiyorum. Bireysel hedeflerden çok takımımı ön planda tutmak benim öncelikli amaçlarımdan. Yabancı kuralının da gelmesiyle birlikte kendimi daha çok göstermem gerekiyor. Performansımı her geçen gün bir üst seviyeye taşımak istiyorum ve tabii ki bunu başarabilmek için de çok çalışmaya devam etmeliyim.

 

TİPLEME

- En beğendiğin oyuncu? 
- Kobe Bryant

- En beğendiğin koç?
- Zeljko Obradovic

- En zor deplasman?
- Panathinaikos

- İlk 5’in?
- Kobe Bryant, Michael Jordan, Kevin Durant, Tim Duncan, Shaquille O’Neal

- Tek kelime İle Pınar Karşıyaka?
- Tutku




SARUNAS VASILIAUSKAS (GAZİANTEP BASKETBOL)

REALİTE

Hedef çıtasını yükseğe koymak isteyen Gaziantep Basketbol’un yeni yıldızı Sarunas Vasiliauskas, iyi başladıkları sezon için umutlu ama bir o kadar da gerçekçi yaklaşma taraftarı.

Sezona iyi sayılabilecek bir başlangıç yaptık. Ama henüz sadece sezon başındayız, bu yüzden nereye kadar gidebileceğimizi şimdiden kestirmek biraz zor olacak. Bizi uzun bir sezon bekliyor. Eğer sezona başladığımız gibi devam edebilirsek, bizi iyi bir yıl bekliyor diyebiliriz. Ama takım olarak her zaman gerçekçi düşünmemiz gerekiyor. Oynayacağımız bütün karşılaşmalarda, gerek bireysel, gerek takım olarak en iyi oyunumuzu sergilemeliyiz. Sonrasında da bunun sonuçlarına hep birlikte bakabiliriz.

Sezon başlamadan birçok transfer yapıldı ve bu sebeple çok yeni bir takım olduğumuzu söyleyebilirim. İyi bir takım yapısı oluşturabilmek için biraz zamana ihtiyacımız olduğu da bir gerçek. Ama koçumuz bu takımı istediği seviyeye getirmek için her gün adım adım ilerlemeye çalışıyor. Tabii ki iniş çıkışlar olacaktır; ama birlikte olduğumuz sürece bir şeyler başarabiliriz.

Hedefim her zaman takımımın alacağı galibiyetlerde rol oynamak olacak. Belki bazı maçlarda takımın kazanmasına daha çok yardımcı olan isim olarak ön plana çıkabilirim ama asıl amacım; her zaman ekip halinde hareket edip, takım halinde iyi bir performans ortaya koyabilmek.

Yeni bir şehre taşınmak, yeni yerler görmek ve yeni bir takımda forma giyecek olmak her zaman güzel hissettirir. Ama yeni bir sayfa açmanın bir takım zorlukları da yok değil. Buraya uyum sağlamak için biraz daha süreye ihtiyacım var. Ama ailem ve ben burada olmaktan çok mutluyuz, her şey yolunda gidiyor. Taraftarımıza iyi bir oyun izlettirmek ve iyi sonuçlar alabilmek için elimizden geleni yapacağız…

 

TİPLEME

- En beğendiğin oyuncu?
- John Stockton

- En beğendiğin koç?
- Gregg Popovich

- En zor deplasman? 
- Montepaschi Siena

- İlk 5’in? 
- Sarunas Jasikevicius, Michael Jordan, LeBron James, Kevin Durant, Arvydas Sabonis

- Tek kelime İle Gaziantep Basketbol?
- Baklava

 

CAN UĞUR ÖĞÜT (GAZİANTEP BASKETBOL)

BAŞARI UFUKTA BEKLİYOR
 

Gaziantep Basketbol’un Süper Ligi oldukça iyi tanıyan isimlerinden Can Uğur Öğüt, özlem duyduğu Avrupa sahnesine yeniden dönebilecek potansiyellerinin olduğuna inanıyor.

Sezona galibiyetlerle başladık. Sonrasında bir iki maçımızı kaybetmiş olabiliriz; ama bunlar olabilecek şeyler. Biz kendimizden emin bir şekilde, bu sene başında belirlediğimiz hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda ilerliyoruz. Sezon başı koyduğumuz ilk hedef Süper Lig’i iyi bir sıralama ile tamamlayarak play-off’a katılabilmekti.  Play-off’a katılma hedefi doğrultusunda da ilerliyoruz ve bu amacımızı gerçekleştirebilmek için gerçekten çok çalışıyoruz. Bir de tabii ki Süper Lig’in normal sezonunda ilk yarıyı ilk 8 takım arasında tamamlayarak Türkiye Kupası’nda mücadele etmeye hak kazanmayı hedefliyoruz.

Bildiğiniz gibi bu sene Avrupa mücadelesi veren takımlarımız arasında yer alamadık. Kolay olmadığını biliyoruz; ama tabii ki hedefimiz seneye Avrupa’da mücadele etmek. Öncelikle adım adım ilerlememiz ve bu sezon Süper Lig’i üst sıralarda bitirmemiz gerekiyor. İlk sene yaşadığımız üçüncülük bizi oldukça fazla motive etmişti ve her sene Avrupa sahnesinde yer almak istemiştim. İnşallah seneye de bu arenada oynarız.

Yabancı kuralının gelmesiyle birlikte, genel olarak bu sene Türk oyuncuların daha ön planda olduğunu söyleyebilirim. Bence bizlerin yapacağı katkılar bu sezon belirleyici nitelikte olacak. Yerli oyuncuları göstereceği performanslar maçların kazanıp kaybedilmesinde en büyük role sahip olacak. Bu durum da bence Süper Lig için sevindirici. Ama üst tarafla yani Fenerbahçe ve Anadolu Efes ile geçtiğimiz senelere göre kalite farkı biraz daha açılmış durumda gözüküyor. Bize gelecek olursak daha önce de bahsettiğim gibi hedefimiz her zaman play-off oluyor. Bu doğrultuda çalışıyoruz ve oyuncu transferleri oluyor. Zaten kimyayı yakaladığın zaman başarılı oluyorsun. Şu an o kimya bizde var diye düşünüyorum ve başarılar bizi ufukta bekliyor…

 

TİPLEME

- En beğendiğin oyuncu?
- Kerem Tunçeri

- En beğendiğin koç?
- Zeljko Obradovic

- En zor deplasman? 
- Pınar Karşıyaka

- İlk 5’in? 
- Kerem Tunçeri, Vassilis Spanoulis, Sani Becirovic, Yorgo Printezis, Kyle Hines

- Tek kelime İle Gaziantep Basketbol?
- Sevgi


KENNY HAYES (AREL ÜNİVERSİTESİ BÜYÜKÇEKMECE)

EVE DÖNÜŞ

Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol’da aile ortamını tadan Kenny Hayes, bir yıllık Fransa arasından sonra evi gibi gördüğü kulübüyle yeniden mücadele etmenin tadını çıkarıyor.

Limoges’de oynadığım bir yılın ardından buraya döndüğüm için mutluyum. Büyükçekmece Basketbol’a dönmemdeki ana sebep, bu kulüpte yaşadığım aile ortamı ve takım arkadaşlarımla yakaladığım uyumdu. Burada geçirdiğim ilk sezonumda da takım arkadaşlarımla iyi bir uyumumuz vardı ve bu sene de bu durum mevcut. Yeniden Büyükçekmece Basketbol formasını terletiyor olmaktan çok mutluyum. Takım olmaktan çok bir aile gibiyiz ve benim Türkiye’ye dönmemdeki en önemli etken kesinlikle buydu. 

Sezona iyi bir başlangıç yaptık ve bunu sürdürmek bizim elimizde. Her gün daha fazla çalışıp, takım olarak oyunumuzu daha üst seviyelere çıkartmak istiyoruz. Sezon öncesinde koyduğumuz hedeflere ulaşabilmek için daha çok çabalamamız gerekiyor. Takım halinde gelecek maçları düşünerek çalışmalarımızı yapıyoruz ve bu bizi daha iyi noktalara taşıyor. Her gün daha çok çalışıp bu sezonu planladığımız noktada bitireceğimizi düşünüyorum.

Yeniden Avrupa’da mücadele etme planımız var ama bunu dillendirmek için henüz çok erken. Şu an bütün odağımız gelecek maçlarda. Adım adım ilerleyerek sezonu en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz. Ligde iyi bir pozisyon elde ettikten sonra Avrupa kupalarında oynama hedefini gündeme alabiliriz. Şimdilik en büyük önceliğimiz performansımızı düşürmeden, potansiyelimizi oyunumuza yansıtarak, en iyiyi başarabilmek.

TİPLEME

- En beğendiğin oyuncu?
- LeBron James

- En beğendiğin koç?
- Gregg Popovich

- En zor deplasman?
- Fenerbahçe

- İlk 5’in?
- LeBron James, Michael Jordan, Kobe Bryant, Kevin Durant, Devin Williams

- Tek kelime ile Büyükçekmece Basketbol?
- Aile

 

 OĞULCAN BAYKAN (AREL ÜNİVERSİTESİ BÜYÜKÇEKMECE)
 

SORUMLULUK

Yeni sezona galibiyetlerle başlayan Arel Üniv. Büyükçekmece’de, yabancı kuralının etkisiyle sorumluluğu artan Oğulcan Baykan elini taşın altına koymaya hazır.


Bu sezon çok enerjik ve mücadeleci bir takım kuruldu. Buna hem Türk oyuncular, hem de yabancı oyuncular dâhil edebilebilir. Sezona iyi başladık ve şu ana kadar çok iyi gidiyoruz. Bu güzel gidişatın devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü takımlara göre hazırlanıyoruz ve maç maç düşünerek ilerliyoruz. Önümüzdeki rakibi göz önünde bulunarak bir taktik geliştiriyoruz. Sonuçta her takıma aynı oyunu oynayamazsınız. Rakiplerimize göre taktik seçerek ilerlemek bizim için avantajlı oluyor. Geçen sene Avrupa kupalarında mücadele ediyorduk. Hafta içi de maç yaptığımız için, Süper Lig’de oynayacağımız karşılaşmalara çok fazla hazırlanma şansı bulamıyorduk. Bu sene Avrupa’da mücadele etmediğimiz için bütün enerjimizi Süper Lig’e harcıyoruz ve maçlara çok iyi hazırlanabiliyoruz. Bu da bizim için bir bakıma avantaj oluyor diyebilirim.

Bu sene normal sezonu iyi bir konumda tamamlayarak play-off’lara kalacağımıza dair inancım tam. Takım olarak bu hedefi başarmak adına için çok çalışıyoruz. 5 yabancı kuralının gelmesiyle Türk oyunculara daha çok sorumluluk düşecek bir sezonda mücadele ediyoruz. Ben de bu sorumluluk için hazırım. Gerek hücum, gerek savunma, gerek karşı takımın skorerini tutma, gerek de sayıya yönelik oynama olsun, her şeye hazırım. Bu sene elimden geleni yapıp, bütün enerjimi sahaya yansıtabilmek için çabalayacağım.

Bu sezonu en iyi şekilde tamamlayıp, yeniden Avrupa’da mücadele edebiliriz. Takım olarak bunu konuşmanın henüz çok erken olduğu bir aşamadayız; ama bu takım her şeyi başarabilecek potansiyele sahip. Doğru şeyleri yapmaya devam edersek başarı da kendiliğinden gelecektir.

 

TİPLEME

- En beğendiğin oyuncu?
- Michael Jordan

- En beğendiğin koç?
- Phil Jackson

- En zor deplasman?
- Olympiakos 

- İlk 5’in?
- Stephen Curry, Michael Jordan, LeBron James, Anthony Davis, Shaquille O’neal


- Tek kelime ile Büyükçekmece Basketbol?
- Başarı



 

TU HOLLAWAY (İSTANBUL BBSK)

REKABET

İstanbul temsilcisinin hücumdaki en büyük kozu olan Tu Holloway’in kalbi, Avrupa’nın en zorlu liglerinden birinde rekabet edecek olmanın heyecanı ile çarpıyor.

Aliağa Petkim macerasının üzerinden yaklaşık beş yıl geçmesinin ardından yeniden Türkiye’ye dönmek çok güzel hissettiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor formasıyla Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde ikinci defa sahne alma fırsatı bulacak olmak, benim için iyi bir fırsat niteliğinde. Türkiye Basketbol Süper Ligi bence, Avrupa’nın en rekabetçi ve en gözde ligi sayılabilir. Bu nedenle Avrupa’nın en iyi liginde mücadele verecek olmaktan dolayı fazlasıyla heyecanlıyım. Bu ligde bir şeyler başarabilmek için belirli bir seviyede olmak gerekiyor ve  biz de bunu sağlamak istiyoruz.

Henüz sezonun başında sayılırız, bu yüzden sezonun sonunda neler olabileceğini konuşmak için erken. Kişisel olarak çok fazla hedef koymadım. Yalnızca takımım için elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Sezonu istediğimiz bir seviyede tamamlayabilmenin planlarını yapıyoruz. Antrenmanları dört gözle bekliyorum ve çok fazla çalışıp takımımı hedeflerine ulaştırmayı amaçlıyorum. Yeni bir takımız; ama her geçen gün takım kimyamız oturmaya devam ediyor. Sezonu iyi bir noktada bitirebilmek için hepimiz çok çalışıyoruz. 

FIBA Avrupa Kupası’na gelecek olursak, orada da çok iyi işler başarabilecek güce sahip bir ekip olduğumuza inanıyorum. Takım halinde bütün enerjimizi ortaya koyduğumuz zaman sonraki turlarda mücadele etmek çok da imkansız bir durum değil. Yeteneklerimizi ve potansiyelimizi göz önünde bulundurduğumuz zaman, FIBA Avrupa Kupası’na başarılı bir grafik çizebileceğimizi söyleyebilirim. Çalışmalarımızı sürdürüp, yeteneklerimizi maçlara yansıtabilirsek, sonraki turlarda mücadele edebileceğimizi düşünüyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapıp gidebileceğimiz en uç noktaya kadar gitmek istiyoruz.

 

 
 

MEHMET YAĞMUR (İSTANBUL BBSK)

TECRÜBE

Süper Lig’de 9. sezonunu İstanbul BBSK’da geçiren Mehmet Yağmur, gediklisi olduğu ligde sezonun gidişatını böyle özetledi.

Türkiye Süper Lig’i, takımların, oyuncuların ve koçların kalitesi göz önüne alındığı vakit bence Avrupa’nin en kaliteli ve rekabetçi ligi konumunda demek yanlış olmaz. Süper Lig’de yıllarca mücadele etmiş olmak ve hâlâ da oynamaya devam ediyor olmak, benim için çok büyük bir şans diye düşünüyorum. Oynadığım yıllar boyunca edindiğim tecrübeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a en yüksek düzeyde verim sağlamak için kullanmak istiyorum.

Basketbol Süper Ligi’nde öncelikli hedefimiz, ligde camiamıza stres yaşatmadan, iyi bir oyun sergileyip rahat bir sıralamada yer almak. Potansiyelimizi parkeye yansıtmaya başladıktan sonra ise sezon içinde iyi bir ivme yakalayıp takım olarak play-off’ta mücadele etmek istiyoruz. Sezonun başında hedeflerimize ulaşmak ve vites arttırmamız için bir takım takviyeler yapıldı. Bu aşamada bize düşen görev ise işimizi iyi yapmak, bir aile ve takım olabilmek. Sıkı bir çalışma eşliğinde doğru işler yapabilirsek ve konsantrasyon kaybı yaşamazsak, sene başında belirlediğimiz hedeflerimize ulaşabilmek için önümüzde bir engel olduğunu düşünmüyorum.

FIBA Avrupa Ligi’nde birkaç takım hariç bütün takımlar birbirlerine denk güçteler. Bütün gücümüzle mücadele etmeye hazırız ve gidebildiğimiz yere kadar ilerleyebilmek istiyoruz. Ancak bunların yanında yeni bir takım olmanın dezavantajlarını yaşıyoruz. Takım kimyamız oturduğu zaman çok çok daha iyi işlere imza atabiliriz. Yeni bir takım olabiliriz; ama potansiyelimizi ortaya koyabilirsek, pozitif anlamda da büyük sürprizlere açık bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. Çalışmalarımızı parkeye yansıtır ve uyum sürecini kısa sürede tamamlarsak FIBA Avrupa Ligi’nde çok ileriyi görebiliriz.

 

TİPLEME

- En beğendiğin oyuncu? (Tüm zamanlardan)
- Michael Jordan

- En beğendiğin koç?
- Phil Jackson

- En zor deplasman? (Tek bir takım)
- Beşiktaş

- İlk 5’in? 
- Steve Nash, Michael Jordan, LeBron James, Tim Duncan, Karl Malone

- Tek kelime İle İBBSK?
- Huzur


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları