Şampiyon Ekaterinburg

İstanbul'da düzenlenen Kadınlar EuroLeague 2020-2021 sezonunda mutlu sona Rus ekibi UMMC Ekaterinburg ulaştı.

Şampiyon Ekaterinburg
19 Nisan 2021 - 14:17
Kadınlar EuroLeague Final Four, bu sezon 16-18 Nisan tarihleri arasında, İstanbul'da, Volkswagen Arena'da düzenlendi. Turnuvayı şampiyon tamamlayan takım, UMMC Ekaterinburg oldu.

Rus ekibi, yarı final maçında, temsilcimiz Fenerbahçe Öznur Kablo ile karşılaştı. Mücadeleden 88-84 galip ayrılan Ekaterinburg, finalde, Sopron'u mağlup eden Perfumeiras Avenida ile şampiyonluk mücadelesi verdi. Karşılaşmanın ilk çeyreği sonunda Avenida'nın 21-16'lık üstünlüğü olsa da, ikinci çeyrekteki yaptığı atak ile oyun üstünlüğünü eline geçiren Ekaterinburg, mücadeleden 78-68 galip ayrıldı. 

Bu sonuçla UMMC Ekaterinburg, kadınlar EuroLeague'de toplam 6. kez mutlu sona ulaştı. Ekaterinburg'da Breanna Stewart, Final Four'a damgasını vurdu. Stewart, final maçında 12 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 2 blok ve 1 top çalma ile mücadele etti. 26 yaşındaki uzun forvet, Final Four'un en değerli oyuncusu seçildi. Stewart, bu sezon içinde Seattle Storm ile WNBA Şampiyonluğu ve Finaller MVP'si; Ekaterinburg ile Kadınlar EuroLeague Şampiyonluğu ve Final Four MVP'si olmanın sevincini yaşadı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum