Bronz madalya Fenerbahçe Öznur Kablo'nun

Sarı Lacivertliler, Kadınlar EuroLeague 2020-2021 sezonunu 3. sırada tamamladı.

Bronz madalya Fenerbahçe Öznur Kablo'nun
18 Nisan 2021 - 18:15
Cuma günü Ekaterinburg'a kaybeden Fenerbahçe Öznur Kablo ile P. Avenida'ya yenilen Sopron Basket, Volkswagen Arena'da düzenlenen Kadınlar EuroLeague Final Four'da üçüncülük için mücadele verdi. 

Çekişmeli geçen maçın sonunda 64-58'lik galibiyete uzanan Fenerbahçe Öznur Kablo, turnuvayı 3. sırada tamamladı ve bronz madalyanın sahibi oldu. Sarı Lacivertliler'de Kayla McBride, 15 sayı ve 10 ribaundla double double yaparken, Satou Sabally de 13 sayı, 3 ribaund ve 2 asistle öne çıkan bir diğer isimdi. Turnuvayı 4. sırada noktalayan Sopron'da Jelena Brooks 21 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.

LAPENA: DUYGUSAL ANLAR YAŞIYORUZ

Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Öznur Kablo Baş Antrenörü Victor Lapena, organizasyon ile ilgili olarak, "Başkanımıza ve Yönetim Kurulumuza çok teşekkür ediyorum. Final Four’u İstanbul’a almaları sayesinde organizasyonda yer almamız daha kolay oldu. Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu ve Takım Menajerimiz Arzu Özyiğit’e teşekkür ediyorum. Her şey mükemmeldi. Kusursuz bir Final Four organizasyonunu geride bırakmak üzereyiz" dedi.

Ekaterinburg maçından sonra üçüncülük karşılaşmasına hazırlanmanın pek de kolay olmadığını söyleyen Lapena, "Ama takımım harika bir geri dönüşe imza attı. Kendilerini üçüncülük maçına çok iyi hazırladılar. Hırslı bir şekilde sahada mücadele ettiler ve üçüncülük madalyalarımızı aldık. Duygusal anlar yaşıyoruz tabiki de, şimdilik EuroLeague sezonunu tamamladık. Gelecek sezon çok daha başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 

Fenerbahçe Öznur Kablo'nun başarılı çaylağı Satou Sabally ise, "Şu an boynumda bronz madalya var. O bronz madalyayı her gördüğüm gün gelecek sezon şampiyon olmak için, o kupayı Fenerbahçe’ye getirmek için elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum