Tofaş'tan saha avantajı için önemli adım

Bursa ekibi, ING Basketbol Süper Ligi'nin 29. haftasında Darüşşafaka Tekfen'i 101-89 yenerek 18. galibiyetini aldı.

Tofaş'tan saha avantajı için önemli adım
18 Nisan 2021 - 17:06
Maça 8-0’lık bir seri ile başlatan Darüşşafaka Tekfen karşısında, Tofaş’ın Tarik Phillip ile bir karşılığı oldu. Akabinde Tomislav Zubcic ve Berkan Durmaz’dan sayı katkıları alan Bursa ekibi, skorda 11-10’luk bir üstünlük yakaladı. Kalan 5 buçuk dakikalık bir süre içinde iki takım da birbirine zor anlar yaşattı. Ancak Tofaş, daha etkili hücumlarla ve Daçka’nın da yaptığı top kayıplarını da değerlendirmesiyle farkı 7 sayıya çıkardı ve ilk 10 dakikayı 27-20 önde tamamladı. Darüşşafaka Tekfen’in birinci çeyrekte 9 top kaybı yapması dikkat çekti.

İkinci çeyrepe Tomislav Zubcic’in 3 sayılık basketiyle başlayan Tofaş, farkı çift hanelere çıkardı. (30-20) Zubcic’in etkili hücumlarının devam etmesi üzerine Mavi Yeşilliler, oyunun da hakimi olmaya başladı ve Darüşşafaka Tekfen Baş Antrenörü Selçuk Ernak’tan, geçen 1 buçuk dakikanın ardından erken bir mola hamlesi geldi. Mola sonrasında dağınıklıktan biraz daha kurtulmuş bir Kara Panterler vardı ve arayı kapatmaya başladı. İstanbul ekibi, 5 dakika geçmeden farkı 3 sayıya indirdi. (37-34) Tofaş’ta Semaj Christon, çeyreğin bitimine 3.55 dakika kala, ikinci sportmenlik dışı faulü sonrası oyun dışı kaldı. Darüşşafaka Tekfen, akabinde Jarmar Gulley’in basketleriyle skorda 41-41’lik beraberliği yakaladı. Daçka bir ara öne geçse de, devre arasında soyunmasına üstün giden takım, 50-48’lik skorla Tofaş oldu.

Üçüncü çeyreğe art arda iki üçlükle başlayan Tofaş, farkı bir anda 8 sayıya çıkarınca, Daçka’dan bir erken mola hamlesi daha geldi. (56-48, 8.51) Ancak bu mola işe yaramadı ve hücumda ivme yakalayan Bursa ekibi, Tarik Phillip’in son saniye basketi ile son 10 dakikaya 81-61 önde girdi. Dördüncü çeyrekte rahat bir oyun çıkaran Tofaş, mücadeleden 101-89 galip ayrıldı.


İlk 4 için önemli bir adım atan Tofaş'ta maçın en skorer isimlerinden Tomislav Zubcic, 21 sayı, 6 ribaund ve 4 asist; DeVaughn Akoon-Purcell de 19 sayı, 4 ribaund ve 1 asistle öne çıktı. Berk Uğurlu ise, 9 sayının yanında yaptığı 11 asistle dikkat çekti. Darüşşafaka Tekfen'de Andrew Andrews, 21 sayı, 2 ribaund ve 3 asistle oynadı. 

Fotoğraf: Tofaş Spor Kulübu

YORUMLAR

  • 0 Yorum